Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 25 συνταγές
1½ κιλό κολοκυθάκια τριμμένα 1/2 φλιτζανι ελαιόλαδο 70 γρ. λιωμένο βούτυρο γάλακτος 500 γρ. φέτα τριμμένη 300 γρ. γραβιέρα τριμμένη 1 ματσάκι ψιλοκομμένο[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΔεν είναι μια απλή ομελέτα, αλλά το απόλυτο καλοκαιρινό «σουφλέ»... Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου. Μερίδες : για ενα ταψί διαμ. 22εκ. Απαιτούμενος[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΣφουγγάτο Μυτιλήνης Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά Υλικά 8 κολοκυθάκια 1 φλυτζάνι άνιθο ψιλοκομμένο 1 φλυτζάνι δυόσμο[...]
Πηγή: kouzzzina.grΝοστιμότατες και φρεσκότατες, λαψανίδες μας ήρθαν πεσκέσι από το χωριό. Τέτοιο δώρο πρέπει να το αξιοποιήσουμε καθώς του πρέπει. Ετσι η Ιωάννα μας έκανε ένα[...]
Πηγή: cretatrapezomata.blogspot.gr1/4 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο 1/2 κιλό κολοκύθια 250 γραμμ. μανιτάρια 4-5 φρέσκα κρεμμύδια 1 ξερό κρεμμύδι 9 αυγά 2¾ φλ. τσαγ. γάλα φρέσκο 1/2 κιλό ψωμί 5-6 φέτες[...]
Πηγή: argiro.grΤα τελευταία χρόνια, παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα εδέσματα της Κρήτης κάνουν την εμφάνισή τους πολύ νωρίτερα. Μερικά μάλιστα μπορώ να πω ότι τα βρίσκουμε[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαι μια που βρισκόμαστε ακόμα στο κλίμα το εορταστικό, των Άγιων ημερών που μόλις πέρασαν, σήμερα ανήμερα του Άη-Γιαννιού το κλασικό Κρητικό απακι σφουγγάτο,[...]
Πηγή: cretatrapezomata.blogspot.grΈτσι λένε στην Κύθνο αυτές τις σφαιρικές τυροκροκέτες, τραγανές και πεντανόστιμες. Συνταγή : Ευη Βουτσινά. Μερίδες : για 20 τεμάχια. Απαιτούμενος Χρόνος :[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΥλικά φρέσκα κρεμμυδάκια 5 κολοκυθάκια 3-4 κομμένα σε ροδέλες λάδι 4-5 κουταλιές της σούπας (και λίγο επιπλέον λάδι ή βούτυρο, για το ταψί) δυόσμος 2[...]
Πηγή: icookgreek.comΤο σφουγγάτο είναι παραδοσιακή συνταγή που συναντάμε κυρίως στην Κρήτη, την Μυτιλήνη και άλλα νησιά του Αιγαίου. Συνήθως γίνεται με κολοκυθάκια ή μελιτζάνες.[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΥλικά κολοκυθάκια: 3-4 κομμένα σε ροδέλες κρεμμυδάκια φρέσκα: 5 αυγά: 12 κεφαλογραβιέρα: 200 γρ., τριμμένη κασέρι Μυτιλήνης: 150 γρ., τριμμένο δυόσμος και[...]
Πηγή: icookgreek.com1 κιλό μικρά κολοκυθάκια, τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη 1/2 κιλό ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το ταψί[...]
Πηγή: gastronomos.grΌταν οι δουλειές δεν μπορούν να περιμένουν,αναζητούμε τις εύκολες λύσεις στο φαγητό. Μια τέτοια λύση είναι οι ομελέτες.Σφουγγάτα τις λέμε στη Κρήτη και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ κυρία Α. είναι μανούλα στις παραδοσιακές συνταγές. Αν φάτε κουνελάκι τηγανητό από τα χέρια της δεν θα το ξεχάσετε ποτέ! Όπως δεν θα ξεχάσετε ποτέ και την[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣυνηθίζετε στα μέρη σας τη φράση «ακριβά 'ναι τα σφουγγάτα του»; Εμείς εδώ κάτω την χρησιμοποιούμε όταν κάποιος θεωρεί ακριβή ακόμη και την πιο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ νοστιμιά της απλότητας! Η κυρία Αγγελικώ ήταν μια γειτόνισσα της μάνας μου πριν από μισό αιώνα περίπου, όταν λόγω της δουλειάς του πατέρα μου έζησε για λίγα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓρήγορο ναι, πρόχειρο όχι! Με ρώτησαν πριν από μέρες, όταν δημοσίευσα στο facebook μια φωτογραφία από την προηγούμενη φορά που έφτιαξα αυτό το πιάτο, τι είναι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα παραδοσιακό φαγητό της αιγαιοπελαγίτικης κουζίνας μας! Υλικά 4 κολοκύθια μέτριου μεγέθους 2 καρότα 3 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 ματσάκι μαϊντανός 3-4 κ.[...]
Πηγή: gandmclub.com/search/label/ΣΥΝΤΑΓΕΣ