Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 79 συνταγές
Το τέλειο επιδόρπιο, το φτιάχνουν στα μαγαζιά της Βόρειας Ελλάδας. Πανεύκολο και κάτι διαφορετικό απο τον συνηθισμένο χαλβά... Τι χρειαζόμαστε: Χαλβά[...]
Πηγή: cookpad.com/grΘα τα μαζέψουμε όπου να’ ναι από τις παραλίες και την απλόχωρη βεράντα, για να μαζευτούμε στο μέσα σπίτι. Θ’ αφήσουμε πίσω μας τους πύργους της[...]
Πηγή: bostanistas.grΈνα Ελληνικό παραδοσιακό, νηστίσιμο γλυκάκι με πραγματικά τρία υλικά που υπήρχαν σε κάθε σπίτι: αλεύρι, ελαιόλαδο και πετιμέζι! Όσο για το νερό, δεν το[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΛατρεμένο γλυκάκι, απαραίτητο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας !!! Υλικά: 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό 1 φλιτζάνι σπορέλαιο Ξύσμα από 1 πορτοκάλι Για το[...]
Πηγή: bettyscuisine.blogspot.grΟ κος Βασίλης Καλίδης , πρέπει να πω ότι μου αρέσει πολύ στις εκπομπές που παρουσιάζει στην σειρά Νόστιμη Γη. Ο τρόπος που προσεγγίζει τα προϊόντα στον τόπο[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΥλικά Για το σιρόπι Ζάχαρη 2 ποτήρια νερού Νερό 4 1/2 ποτήρια νερού Πορτοκάλι 1 κομμάτι από την φλούδα Κανέλα ξυλάκι 1 τεμ Για τον χαλβά Σιμιγδάλι χονδρό 1[...]
Πηγή: chefoulis.grΥλικά Σιμιγδάλι 1/2 πακέτο χονδρό Βούτυρο 125 γρ Κουκουνάρια ή Αμύγδαλα 1 φλυτζάνι του καφέ Για το σιρόπι Νερό 2 ποτήρια Ζάχαρη 1 ποτήρι Πορτοκάλι 2 (το ξύσμα[...]
Πηγή: chefoulis.grΥλικά Πορτοκάλι 1 1/2 ποτήρι μόνο τον χυμό του Σιμιγδάλι 3 1/2 ποτήρια (το ψιλό) Ζάχαρη 1/2 ποτήρι Καλαμποκέλαιο 1 1/2 ποτήρι Αμύγδαλα 1 ποτήρι χοντροκομμένα[...]
Πηγή: chefoulis.grΤον χαλβά στην Ελλάδα τον συνηθίζουμε με ελαιόλαδο, που πραγματικά του δίνει έναν υγιεινό χαρακτήρα και σε κάνει να τον τρως χωρίς πολλές τύψεις. Στην Ανατολή[...]
Πηγή: bostanistas.grΧαλβάς με σιμιγδάλι Τι χρειαζόμαστε: 1 φλυτζανι τσαγιου λαδι 2 φλυτζανια τσαγιου σιμιγδαλι 4 φλυτζανια ζεστο νερο 4 φλυτζανια τσαγιου ζαχαρη 2 φλυτζανια[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά: Για 4-6 άτομα Για το σιρόπι 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό 2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού 1 ξύλο κανέλας[...]
Πηγή: sidagi.grΑρωματικός και δροσερός χαλβάς για όλες τις ώρες. Τι χρειαζόμαστε: 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό 1 ποτήρι σπορέλαιο Για το σιρόπι 3 ποτήρια ζάχαρη 5 ποτήρια νερό[...]
Πηγή: cookpad.com/grΑν νομίζατε μέχρι τώρα οτι ο τέλειος χαλβάς γίνεται με τις γνωστές αναλογίες 1-2-3-4, κάνατε λάθος... Τι χρειαζόμαστε: Για το σιρόπι: 4 1/2 κούπες νερό 2 1/2[...]
Πηγή: cookpad.com/grΕνας διαφορετικός και πολύ νόστιμος χαλβάς από τη Βέφα Αλεξιάδου!!! Τι χρειαζόμαστε: 1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό 1 φλ. ταχίνι 1/2 φλ. αμύγδαλα ασπρισμένα ή[...]
Πηγή: cookpad.com/grΔροσερός και αρωματικός για τους λάτρεις της σοκολάτας και του πορτοκαλιού. Τι χρειαζόμαστε: Για το χαλβά: 1 λίτρο νερό 1 κιλό ζάχαρη 500 γραμμάρια σιμιγδάλι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤο παραδοσιακό γλυκό βήμα προς βήμα. Βρείτε τις αναλογίες στο τέλος και... καλή όρεξη. Τι χρειαζόμαστε: 1 φλ. λάδι 2 φλ. σιμιγδάλι 3 φλ. ζάχαρη 4 φλ. νερό[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤι χρειαζόμαστε: 500 γραμ. σιμιγδάλι χονδρά ή ψιλά 200 γραμ. καλαμποκέλαιο 1 κούπα αμύγδαλα ψιλοκομένα Σιρόπι: 2 ποτήρια ζάχαρη 4 ποτήρια νερό 1 κομματάκι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΜέχρι να έρθει η ώρα των πασχαλινών λιχουδιών και όσο νηστεύεις κάνε κάτι απλό! Ετοίμασε παραδοσιακό χαλβά από σιμιγδάλι και αρωματισμένο με φυσικό[...]
Πηγή: tlife.gr/recipe_main.html