Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 19 συνταγές
Σήμερα έφτιαξα τον παραδοσιακό χαλβά με σιμιγδάλι και ξηρούς καρπούς για να γλυκάνω το νέο μήνα αλλά και τους καλούς γείτονες που ζήτησαν ένα Ελληνικό[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΥλικά: 2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό Melissa 1 κούπα λάδι (εγώ έβαλα 1/4 ελαιόλαδο και 3/4 ηλιέλαιον) 2 κούπες καστανή ζάχαρη ζαχαροκάλαμου ή μαύρη, πχ Muscovado 5[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.gr2 φλιτζ. σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζ. ηλιέλαιο 2½ φλιτζ. ζάχαρη ½ φλιτζ. σταφίδες ξανθές 4 φλιτζ. νερό 1 φλούδα λεμονιού 1 ξύλο κανέλα Σε κατσαρόλα βάζουμε το[...]
Πηγή: cooklos.grΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ..ΚΑΚΑΟ !!! ΥΛΙΚΑ ... 1 ποτηρι ..μισο ελαιόλαδο κ μισό σπορελαιο 2 ποτηρια σιμιγδαλι χοντρο 2 ζαχαρη 1/2 ποτηρι καστανή ζαχαρη 4 ποτηρια[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr(photo: Κική Τριανταφύλλη) Χαλβάδες έχουμε πολλούς, Με ένα κλικ εδώ , θα τους βρείτε όλους σε κάθε δυνατή παραλλαγή. Ωρα όμως είναι να δοκιμάσετε και τον[...]
Πηγή: bostanistas.grΟ Χαλβάς με σιμιγδάλι καλαμποκιού είναι μια παραλλαγή του κλασικού σιμιγδαλένιου χαλβά αλλά πιο ελαφρύς, διότι δεν καβουρδίζεται αρκετά και δεν περιέχει αρκετή[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΜια παραλλαγή του κλασικού σιμιγδαλένιου Χαλβά που η προσθήκη του Ινδοκάρυδου του δίνει ένα υπέροχο λευκό χρώμα και καταπληκτική υφή και γεύση! Όσοι αγαπούν το[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.gr4 ποτήρια νερό 1,5 ποτήρι νερού ελαιόλαδο 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό 2,5 κούπες καστανή ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 1 ξύλο κανέλας 1 πορτοκάλι (τη[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά: 250 γρ. χονδρό σιμιγδάλι 4 κούπες ή περίπου 900 ml νερό 400 γρ. καστανή ζάχαρη ζαχαροκάλαμου 300 ml χυμό πορτοκαλιού (περίπου 6 πορτοκάλια) + ξύσμα απο[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΈνα Ελληνικό παραδοσιακό, νηστίσιμο γλυκάκι με πραγματικά τρία υλικά που υπήρχαν σε κάθε σπίτι: αλεύρι, ελαιόλαδο και πετιμέζι! Όσο για το νερό, δεν το[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΥλικά: 2 κούπες χονδρό σιμιγδάλι 200 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα 200 ml ηλιέλαιο 1 κούπα καστανή ζάχαρη 1 λίτρο χυμό μπανάνας 1 σφηνάκι λικέρ[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΣου έχω πει για την πρώτη φορά που επιχείρησα να φτιάξω χαλβά; Όχιιιι;;;;!!! Κάτσε να σου πω, γιατί πραγματικά δε νομίζω να έχει υπάρξει άνθρωπος που έχει[...]
Πηγή: mamatsita.wordpress.comΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Εύκολο και οικονομικό γλυκό με αρκετές παραλλαγές ως προς τους ξηρούς καρπούς που μπορούμε να βάλουμε ή όχι. Υλικά: 1φλ λάδι (όχι γεμάτο)[...]
Πηγή: thisauroikouzinas-syntages.blogspot.grΣυστατικά 2/3 κούπας ελαιόλαδο 1½ κούπες χοντρό σιμιγδάλι 2 κούπες καστανή ζάχαρη 4 κούπες νερό 1 ξύλο κανέλας 10 καρφιά γαρύφαλλο Λίγο ξύσμα[...]
Πηγή: zannetcooks.comΗ παραδοσιακή συνταγή του σιμιγδαλένιου χαλβά είναι μια απλή αριθμητική πρόοδος που δεν την ξεχνάς με τίποτα. 1:2:3:4. Δηλαδή 1 ποτήρι ελαιόλαδο, 2 ποτήρια[...]
Πηγή: bostanistas.grΈνα παραδοσιακό, σπιτικό και πανεύκολο γλυκάκι, πολύ αγαπημένο, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της νηστείας. Κάθε φορά που το φτιάχνουμε, μοσχομυρίζει το σπίτι μας[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΜια παραλλαγή του αγαπημένου μας κλασικού χαλβά με σιμιγδάλι και ελαιόλαδο. Το πορτοκάλι, που του προστίθεται, του χαρίζει απίθανο άρωμα και γεύση, μετριάζει[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.gr1 φλ.τσ. ελαιόλαδο 2 φλ.τσ. σιμιγδάλι ψιλό 3 φλ.τσ. ζάχαρη 4 φλ.τσ. νερό 1 λεμόνι ακέρωτο (την φλούδα του) 1 ξυλάκι κανέλας 100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα Κανέλα[...]
Πηγή: cookpad.com/gr