Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 48 συνταγές
Νόστιμος μεζές για να συνοδεύσουμε το ουζάκι αλλά και το τσιπουράκι μας! Τι χρειαζόμαστε: Γαύρος Χονδρό Αλάτι Ξύδι Λάδι Ρίγανη Κόκκους πιπέρι Κόκους Μπαχάρι[...]
Πηγή: cookpad.com/gr1 ½ κιλό γαύροι 5 κ.σ. ελαιόλαδο 1 λεμόνι αλάτι Καθαρίζουμε από λέπια και εντόσθια τα γαυράκια και τα πλένουμε. Αλατίζουμε τα ψάρια και βάζουμε το λάδι να[...]
Πηγή: cooklos.grΥλικά 1 1/2 κιλό γαύρο 1/3 νεροπότηρο λάδι 3 κρεμύδια 100 γρ. βούτυρο 2 1/2 ποτήρια ρύζι 5 ντομάτες 5 κουταλιές ξανθές σταφύδες 2 κουταλιές δυόσμο 1[...]
Πηγή: megatv.com/cookΥΛΙΚΑ ½ κιλό φρέσκο γαύρο 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κουταλιές ελαιόλαδο ½ ποτηράκι λευκό κρασί 200 γραμμάρια απλή σάλτσα τομάτας Αλάτι[...]
Πηγή: megatv.com/cookΛαχταριστό και καλοκαιρινό μεζεδάκι για όλες τις ώρες Συνταγή : sidagi.gr Μερίδες : Για 4-6 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία περίπου 20΄, ψήσιμο[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΥλικα 30 φιλετακια γαυρου 1 λιαστη ντοματα ψιλοκομμενη 1/3 πιπερια φλωρινης ψητη ψιλοκομμενη 1 χουφτα μαιντανο ψιλοκομμενο 3-4 κουτ.σουπας τριμμενη φρυγανια 10[...]
Πηγή: cometocook.blogspot.grΈνα από τα πολύ αγαπημένα φαγητά της οικογένειας είναι ο τηγανητός γαύρος. Ο γαύρος γενικότερα θα μου πείτε αφού τον μαγειρεύουμε με όλους τους δυνατούς[...]
Πηγή: naleipeitovisino.blogspot.grΤο ότι τα ψάρια κάνουν καλό, το ξέρουν όλοι. Αυτό που μπορεί να μην είναι πολύ γνωστό, είναι ότι τα «λαϊκά» ψάρια, είναι και τα θρεπτικότερα. Και[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΣυνταγή από την Τραπεζούντα του 1640, που μας παραθέτει ο Εβλιγιά Τσελεμπή (1611-1683) στο Oδοιπορικό του. Παρακαλώ μη μορφάζετε μπροστά στα υλικά! Δοκιμάστε[...]
Πηγή: bostanistas.gr1 1/2 κιλό γαύρος αλεύρι λάδι αλάτι Πλένετε καλά τους γαύρους και τους στραγγίζετε. Τους στεγνώνετε με ένα καθαρό πανί. Τους αλατίζετε. Τους αλευρώνετε[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΈχω έντονη διάθεση για ένα νοσταλγικό ταξίδι! Λέω να πάμε μαζί σ’ ένα πανέμορφο Ελληνικό νησί που επισκέφτηκα για πρώτη φορά, πριν πολλά χρόνια, και το[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.gr1 κιλό γαύρο (όχι μικρού μεγέθους) ξίδι (όσο χρειαστεί) 2 κ.σ. αλάτι (γεμάτες κουταλιές) ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο 2 μικρές κόκκινες καυτερές πιπεριές (ή 2[...]
Πηγή: cooktherapy.grΥλικά 500 γρ. γαύρος πολύ φρέσκος 4 σκ. σκόρδο σε φετάκια 1 φλιτζ. τσ. χυμό λεμονιού 1/2 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη 2 κ.σ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 500 γρ. γαύρος πολύ φρέσκος 5-6 σκ. σκόρδο, σε λεπτά φετάκια 1/2 φλ.τσ. μαϊντανός, πολύ ψιλοκομμένος 2 κ.σ. φύλλα βασιλικού μικρά ή ψιλοκομμένα 1 κ.σ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΣύμφωνα με το Λευτέρη τον ψαρά μας ο καλύτερος γαύρος για ξιδάτος είναι το Μάρτιο, γι αυτό κι εγώ που τον εμπιστεύομαι πήρα ένα κιλό έτσι για το καλό τον[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΕνας εκπληκτικός μεζές για τη παρέα με το ουζάκι, το κρασάκι ή το τσιπουράκι μας. Η διαδικασία παρασκευής τους, είναι λίγο χρονοβόρα αλλά το αποτέλεσμα μας[...]
Πηγή: koukfamily-cook.blogspot.grΟ γαύρος είναι το αγαπημένο μου ψάρι.Μου αρέσουν όλες οι εκδοχές μαγειρέματος του.Αυτό όμως που με ξετρελαίνει είναι όταν "τσιτσιρίζεται" μέσα στο τηγάνι.Η[...]
Πηγή: marascookrevolution.blogspot.grΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Έχετε δοκιμάσει ποτέ γαύρο με σουσάμι αντί για αλεύρι; Γίνεται πεντανόστιμος. Υλικά: γαύρος αλάτι περίπου 1 φλ. σουσάμι λάδι για το τηγάνι[...]
Πηγή: thisauroikouzinas-syntages.blogspot.gr