Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 48 συνταγές
Νόστιμος και υγιεινός μεζές, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι και χωρίς πολύ αλάτι! Τι χρειαζόμαστε: 1 κιλό γαύρος μεγάλος ή σαρδέλες 2-3 μπουκάλια ξύδι απλό αλάτι[...]
Πηγή: cookpad.com/grυλικά 500 γρ. γαύρος πολύ φρέσκος 5-6 σκ. σκόρδο, σε λεπτά φετάκια 1/2 φλ.τσ. μαϊντανός, πολύ ψιλοκομμένος 2 κ.σ. φύλλα βασιλικού μικρά ή ψιλοκομμένα 1 κ.σ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΣυνταγή από την Τραπεζούντα του 1640, που μας παραθέτει ο Εβλιγιά Τσελεμπή (1611-1683) στο Oδοιπορικό του. Παρακαλώ μη μορφάζετε μπροστά στα υλικά! Δοκιμάστε[...]
Πηγή: bostanistas.grΈχω έντονη διάθεση για ένα νοσταλγικό ταξίδι! Λέω να πάμε μαζί σ’ ένα πανέμορφο Ελληνικό νησί που επισκέφτηκα για πρώτη φορά, πριν πολλά χρόνια, και το[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤο καλοκαίρι μάλλον ήρθε μετά από τα νάζια του με τις βροχούλες κι εμείς μαζευόμαστε με καλή παρέα και όλο τσιμπολογάμε, μετά βέβαια φταίει η ζυγαριά που[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.gr1 κιλό γαύρο (όχι μικρού μεγέθους) ξίδι (όσο χρειαστεί) 2 κ.σ. αλάτι (γεμάτες κουταλιές) ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο 2 μικρές κόκκινες καυτερές πιπεριές (ή 2[...]
Πηγή: cooktherapy.grΥλικά 20-25 μεγαλούτσικοι γαύροι 3 σκ. σκόρδο σε φετάκια 1/2 φλιτζ. τσ. λευκό κρασί 5-6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 2 κ.σ. ξίδι 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 500 γρ. γαύρος πολύ φρέσκος 4 σκ. σκόρδο σε φετάκια 1 φλιτζ. τσ. χυμό λεμονιού 1/2 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη 2 κ.σ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΣύμφωνα με το Λευτέρη τον ψαρά μας ο καλύτερος γαύρος για ξιδάτος είναι το Μάρτιο, γι αυτό κι εγώ που τον εμπιστεύομαι πήρα ένα κιλό έτσι για το καλό τον[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΝόστιμος μεζές για να συνοδεύσουμε το ουζάκι αλλά και το τσιπουράκι μας! Τι χρειαζόμαστε: Γαύρος Χονδρό Αλάτι Ξύδι Λάδι Ρίγανη Κόκκους πιπέρι Κόκους Μπαχάρι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΕνας εκπληκτικός μεζές για τη παρέα με το ουζάκι, το κρασάκι ή το τσιπουράκι μας. Η διαδικασία παρασκευής τους, είναι λίγο χρονοβόρα αλλά το αποτέλεσμα μας[...]
Πηγή: koukfamily-cook.blogspot.gr1 1/2 κιλό γαύρος αλεύρι λάδι αλάτι Πλένετε καλά τους γαύρους και τους στραγγίζετε. Τους στεγνώνετε με ένα καθαρό πανί. Τους αλατίζετε. Τους αλευρώνετε[...]
Πηγή: ucook.gr/cook1 κιλό γαύρος χοντρό αλάτι ξύδι αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο ρίγανη Καθαρίζουμε το γαύρο από τα εντόσθια. Σε γυάλινο σκεύος βάζουμε αλάτι στον πάτο, γαύρους τον[...]
Πηγή: cooklos.grΜια πανεύκολη συνταγή για γαύρο σας έχω σήμερα. Ο γαύρος είναι από τα πιο νόστιμα και τα πιο ωφέλιμα μικρά ψάρια. Είναι πηγή ασβεστίου (κόκαλα), φωσφόρου,[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΟ γαύρος είναι το αγαπημένο μου ψάρι.Μου αρέσουν όλες οι εκδοχές μαγειρέματος του.Αυτό όμως που με ξετρελαίνει είναι όταν "τσιτσιρίζεται" μέσα στο τηγάνι.Η[...]
Πηγή: marascookrevolution.blogspot.gr1 1/2 κιλό γαύρος αλεύρι λάδι αλάτι Πλένετε καλά τους γαύρους και τους στραγγίζετε. Τους στεγνώνετε με ένα καθαρό πανί. Τους αλατίζετε. Τους αλευρώνετε[...]
Πηγή: ucook.gr/cook1 κιλό γαύρο 1 κούπα ελαιόλαδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο 1 στυμμένο λεμόνι Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό Καθαρίζετε καλά το[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΥλικά Γαύρος 1/2 κιλό καθαρισμένος Αυγό 1 χτυπημένο με λίγο νερό Σουσάμι άσπρο όσο χρειαστεί Αλάτι Μαϊντανό λίγο ψιλοκομμένο Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα Οδηγίες[...]
Πηγή: chefoulis.gr