Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 28 συνταγές
Το καταπληκτικο αυτό μεζεδάκι μας το εχει δωσει στην οικεγενεια ενας κρητικος καπετανιος.Δε ξερω αν είναι παραδοσιακο τους αλλα είναι παρα πολύ νοστιμο.Επειδη[...]
Πηγή: greekmasa.grυλικά 6 φρέσκιες αγκινάρες 3 λεμόνια 3 σκελίδες σκόρδο λειωμένες 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο (ακόμα καλύτερα, αγουρέλαιο) αλάτι,[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami1 κιλό φρέσκα τρυφερά κουκιά ζεματισμένα για λίγα λεπτά σε βραστό νερο 8 αγκινάρες 2 καρότα 1 ξερό κρεμμύδι 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια 1-2 σκελίδες σκόρδο 1/2[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά 6 φρέσκιες αγκινάρες 3 λεμόνια 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 1/2 κούπα ε.π. ελαιόλαδο (ακόμα καλύτερα, αγουρέλαιο) αλάτι,[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.gr4-5 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι 4 φρέσκα κρεμμυδάκια 2 σκ. σκόρδο 3 καρότα 2 πατάτες 600 γρ. αγκινάρες κατεψυγμένες 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ. 1 κύβο λαχανικών 750[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΥλικά 600 γρ. αγκινάρες 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 500 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα 1 φλιτζάνι ζωμό[...]
Πηγή: icookgreek.comΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΣΩΤΕ " Trifolati " στην ιταλική κουζίνα σημαίνει "μαγειρεμένα όπως η τρούφα", και υπονοεί σωτάρισμα με σκόρδο και μαϊντανό. Με αυτόν τον τρόπο[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.gr8 τρυφερές αγκινάρες (600 γρ. περίπου) 2 σκελίδες σκόρδο 60 ml. ελαιόλαδο 125 ml. λευκό ξηρό κρασί 15 ml. χυμό λεμονιού φρέσκια μέντα αλάτι πιπέρι [...]
Πηγή: ucook.gr/cook8 μικρές και μαλακές αγκινάρες χυμός ενός λεμονιού 1 σκελίδα σκόρδο 4 κουταλιές ελαιόλαδο 1 ποτήρι ελαιόλαδο 2 ποτήρια νερό 2-3 φύλλα μέντας μαϊντανός αλάτι[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΕξαιρετική γεύση και έξυπνη μέθοδος για κονσερβοποίηση της αγκινάρας. Τι χρειαζόμαστε: 6-7 λεμόνια 20 αγκινάρες με τα κοτσάνια τους 5 ρίζες σέλινου 1 κεφάλι[...]
Πηγή: cookpad.com/gr1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο 1 1/2 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού 4 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι 1 φύλλο δάφνης 16 μαγειρεμένες[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΥλικά: 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 16 καρδιές αγκινάρας, κομμένες στη μέση μαριναρισμένες 1[...]
Πηγή: xortosyntages.blogspot.grΥλικά: 1 κιλό αγκινάρες 1 κιλό φρέσκα κουκιά 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο 2 φρέσκα σκόρδα ψιλοκομμένα 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μάραθο ή άνηθο αλάτι, πιπέρι 2 κουταλιές[...]
Πηγή: xortosyntages.blogspot.grΠαλιά οι μανάβηδες που περνούσαν από τις γειτονιές φώναζαν : Αγκινάρες και κουκιά 2 δεκάρες η οκά. Οι εποχές αυτές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί,αλλά τα κουκιά[...]
Πηγή: marascookrevolution.blogspot.gr8 αγκινάρες 400 γρ. κρεμμύδια στιφάδου, μικρά 300 γρ. καρότα 500 ml κρασί 150 γρ. φέτα λίγο σέλινο λίγο άνιθο λίγο ελαιόλαδο λίγο αλεύρι Για την σκορδαλιά:[...]
Πηγή: ucook.gr/cook8 μικρές και μαλακές αγκινάρες χυμός ενός λεμονιού 1 σκελίδα σκόρδο 4 κουταλιές ελαιόλαδο 1 ποτήρι ελαιόλαδο 2 ποτήρια νερό 2-3 φύλλα μέντας μαϊντανός αλάτι[...]
Πηγή: ucook.gr/cook1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο 1 1/2 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού 4 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι 1 φύλλο δάφνης 16 μαγειρεμένες[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΥλικά (για 6 ΑΤΟΜΑ) 6 μέτριες (μαύρες) αγκινάρες, ½ φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό, 1 γεμάτο κουταλάκι ξεφυλλισμένο φρέσκο θυμάρι, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1[...]
Πηγή: xrysessyntages.com