Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 18 συνταγές
Το φύλλο αυτό το φτιάχνει η μανούλα μου όσα χρόνια μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου. Είναι εύκολο και πεντανόστιμο. Συνήθως εκείνη ζυμώνει και εγώ ετοιμάζω την[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΠριν λίγες μέρες είχα γράψει για φύλλο με τη μηχανή . Σήμερα, κοιτάζοντας τα πρόχειρα που είχα, είδα πως είχα σημειώσει τα υλικά για φύλλο στο χέρι. Που είν'[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΥλικά για το φύλλο 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 8 κ.σ ελαιόλαδο 4 κ.σ ξύδι 1 πρέζα αλάτι νερό όσο πάρει 125 γρ μαργαρίνη και 125 γρ ελαιόλαδο για το[...]
Πηγή: jimdiasrecipes.blogspot.grΦύλλο για πίτες, που θυμίζει το κουρού, αλλά είναι διαφορετικό. Μοιάζει περισσότερο με το χωριάτικο, αλλά είναι πιο τραγανό. Γίνεται πολύ ωραίο και είναι[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΓιατί να αγοράζουμε φύλλα, όταν μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας, καλύτερα από του εμπορίου; Πολύ ωραίο φύλλο, τραγανό, κατάλληλο για τυρόπιτες, αλλά και όποια[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΕύκολο και για αρχάριους/ες! Η συνταγή της ζύμης είναι στο παλιό μου τετράδιο, άρα από τις πρώτες που χρησιμοποίησα για πίτες φούρνου. Είναι ένα είδος[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ συνταγή της ζύμης είναι στο παλιό μου τετράδιο, άρα από τις πρώτες που χρησιμοποίησα για πίτες φούρνου. Είναι ένα είδος ανεβατής ζύμης που έχω κατά καιρούς[...]
Πηγή: bostanistas.grΔεν υπάρχει περίπτωση να φτιάξουμε πίτα με ένα κλασικό, χωριάτικο, σπιτικό φύλλο και να μην γίνει πεντανόστιμη και τραγανή . Με αυτό εδώ το υπέροχο φύλλο,[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤα τρώτε στα μέρη σας; Η σημερινή ανάρτηση δεν είναι ακριβώς συνταγή. Είναι περισσότερο πληροφορία για τη συνήθεια των κρητικών να τρώνε ακόμη και τα φύλλα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο σημερινό θα είναι κατά κύριο λόγο φωτογραφικό. Για να ισορροπήσουμε το προχτεσινό της χαβίτσας που δεν είχε καθόλου φωτογραφίες. Να κρατήσουμε το ισοζύγιο.[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΜε αφορμή την προγενέστερη ανάρτηση με τα μποχτσαδάκια στα οποία χρησιμοποιήσαμε χειροποίητο φύλλο αλλά δεν εξηγήσαμε την ακριβή διαδικασία ανοίγματος, σήμερα[...]
Πηγή: thatseat.blogspot.gr1 Κιλό Αλεύρι 1 βιτάμ όχι σοφτ 2 κουταλιές αλάτι 6 κουταλιές λάδι 2 φλυτζάνια νερό περίπου Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε.Αφήνουμε 15΄να σταθεί και[...]
Πηγή: cooktherapy.gr5 φλυτζανια του τσαγιου αλευρι 5 κ.σουπας λαδι 2 1/2 φλυτζανια του τσαγιου νερο χλιαρο λιγο αλατι 2 κ.σουπας ξυδι 1/2 φακελακι μαγια 1 κροκο αυγου αραιωμενος[...]
Πηγή: cooktherapy.grΝα λοιπόν, το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στην πίτα με τις 2 τεχνικές ανοίγματος φύλλου. Την τρίτη τεχνική θα σας την δώσω στην τρίτη ανάρτηση αυτού του[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΣας έχω δηλώσει ότι είμαι πρώτη στο να υιοθετώ τεμπελοδουλειές. Πάντα ζήλευα τις μαστόρισσες που άνοιγαν φύλλα για πίττες, ολοστρόγγυλα, λεπτά κ.λπ. Οι[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΜε αφορμή την προγενέστερη ανάρτηση με τα μποχτσαδάκια στα οποία χρησιμοποιήσαμε χειροποίητο φύλλο αλλά δεν εξηγήσαμε την ακριβή διαδικασία ανοίγματος, σήμερα[...]
Πηγή: thatseat.blogspot.gr225 γρ άσπρο σκληρό αλεύρι 225 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2,5 ml (1/2 κουταλάκι του γλυκού) αλάτι 450 γρ βούτυρο 10 ml (2 κουταλάκια του γλυκού) χυμό[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΦΥΛΛΟ ΣΠΙΤΙΚΟ Βασική συνταγή Υλικά 4 φλιτζάνια αλεύρι 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το άλειμμα των φύλλων 2 κουταλιές γλυκού αλάτι νερό[...]
Πηγή: greekouzina.gr