Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 58 συνταγές
Το φρούτο που τα κατάφερε να μείνει πιστό στην παράδοση. Ωριμάζει μονάχα το καλοκαίρι, οπότε δεν μας αφήνει και πολλά περιθώρια, παρά μόνο να το γευόμαστε τους[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά (Σερβίρει 20 ) 1200 γρ κυδώνι 1 κιλό ζάχαρη 5 φλ. νερό (όχι πολύ μεγάλα) χυμό ενός λεμονιού 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα ή βανίλια αμύγδαλα ασπρισμένα[...]
Πηγή: sidages.grΈνα παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού, που μπορεί να γίνει κίτρινο ή κόκκινο, ανάλογα πως μας αρέσει. Αν το θέλουμε κίτρινο και μαλακό, το φτιάχνουμε σύμφωνα με[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΑνυπομονούσα να έρθει το φθινόπωρο για να φτιάξω γλυκό σταφύλι! Ειναι πολυ ευκολο και νοστιμο γλυκο. Αυτό το γλυκό έχει και φαρμακευτικες ιδιότητες. Παλιά[...]
Πηγή: toimerologiomiasmamas.blogspot.grΚάθε καλοκαίρι, όταν γινότανε το κέρινο σταφύλι, που είχαμε στην κληματαριά, (όσο καταφέρναμε να σώσουμε από τις σφήκες, που το θέλανε για τον εαυτό τους) , η[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΕίναι η εποχή του σταφυλιού και έχει την τιμητική του. Ευκαιρία να φτιάξουμε γλυκό του κουταλιού, χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία και λίγες διαδικασίες. Υλικά: 1 κιλό[...]
Πηγή: lakiskoutalakis.blogspot.grΓεια σας! Γλυκάκι κερνάω σήμερα, φθινοπωρινό και νόστιμο! Σταφύλι που θα κάνουμε γλυκό του κουταλιού και θα το απολαμβάνουμε όλο το χρόνο, σκέτο, με γιαούρτι ή[...]
Πηγή: fedrasbijouxandmore.blogspot.grΥλικά (Σερβίρει 20 ) 1 κιλό σταφύλια χωρίς κουκούτσια 750 γρ. ζάχαρη 1/4 φλ. νερό 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα ή 1 βανίλια χυμό μισού λεμονιού Εκτέλεση συνταγής[...]
Πηγή: sidages.grΗ εκτέλεση της συνταγής και οι φωτογραφίες είναι της Στέλλας...Μπράβο μανούλα μου!!! Υλικά 1 κιλό κυδώνια αμύγδαλα ωμά (όσα θέλετε) λίγο χυμό λεμονιού 3[...]
Πηγή: taxidistisgeuseis.blogspot.grΤώρα το καλοκαίρι, είναι η εποχή των άφθονων σταφυλιών. Είναι το πιο γλυκό, αρωματικό και γευστικό φρούτο όλων των εποχών. Το κυριότερο ελληνικό επιτραπέζιο[...]
Πηγή: syntagesmamas.grΓια 8-10 άτομα: 1200 γραμμάρια κυδώνια 750 γραμμάρια ζάχαρη 200 γραμμάρια νερό 1 λεμόνι 2 κλωναράκια φύλλα αρμπαρόριζας 5-6 σταγόνες λεμονιού 80 γραμμάρια[...]
Πηγή: sidagi.grΤο φίλο σου κέρασε … γλυκό του κουταλιού Και τον εχθρό σου πάστα! Έλεγε η γιαγιά μου και ήθελε να μας τονίσει πόσο καλό είναι το γλυκό του κουταλιού και[...]
Πηγή: manitarosyntages.blogspot.grΕίναι κάποιες γεύσεις που έχουν χαραχτεί στην μνήμη μου και με ακολουθούν από παιδί ~ όλες από την υπέροχη, αγαπημένη Νάξο : οι τηγανητές πατάτες της γιαγιάς[...]
Πηγή: bettyscuisine.blogspot.grΕίναι το πρώτο γλυκό του κουταλιού με το οποίο καταπιάστηκα από πολύ μικρή ηλικία και έμεινε το αγαπημένο μου μαζί με το μελιτζανάκι! Το χρησιμοποίησα και[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΤο απόλυτο γλυκάκι για να περιχύσουμε πάνω από το παγωτό μας ή τη βάφλα μας ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο...!!! Το λατρεύω που έχει αυτή την υπόξινη γεύση, είναι[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΦανταστικό γλυκάκι του κουταλιού με συνταγούλα από την Καλαμάτα και τη φίλη μου Βάσω(εκτέλεση και φωτογραφίες)! Υλικά 2 κιλά πορτοκάλια προσπαθούμε να είναι[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΤα υλικά που θα χρειαστούμε: 1,5 κιλό κυδώνια 1,5 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική 3 κούπες νερό χυμό από μισό λεμόνι 2 φύλλα αρμπαρόριζας αμύγδαλα ασπρισμένα[...]
Πηγή: makingsweets.blogspot.grΑπό τότε που η φίλη της γιαγιάς μου η κυρία Ευθυμία, της έδωσε αυτή τη συνταγή για το κιτρολέμονο, κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ᾿50, ελάχιστες ήταν[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.gr