Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 21 συνταγές
Μια παραδοσιακή συνταγή της Κρήτης με ελαιόλαδο και κρασί κρητικό. Συνηθίζεται στους γάμους. Τι χρειαζόμαστε: Ζύμη 1 κιλό αλεύρι σκληρό 1 κρασοπότηρο ρακή 1[...]
Πηγή: cookpad.com/gr1/3 φλ. νερό 1/3 φλ. κονιάκ 1/3 φλ. σπορέλαιο 1 φλ. χυμός πορτοκάλι 1 κ.γλ. κοφτό σόδα 2 πορτοκάλια (ξύσμα) όσο σηκώσει αλεύρι που φουσκώνει μόνο του[...]
Πηγή: argiro.grΥλικά 1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, 1 κοφτό κουταλάκι μαγειρική σόδα, 1/3 φλ. νερό, 1/3 φλ. μπράντι, 1/3 φλ. λάδι (ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο), 2 γεμάτες[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΓια τη ζύμη 500 γρ. αλεύρι σκληρό 60 γρ. ρακί ή τσίπουρο 1 κ.σ. ελαιόλαδο ½ κ.γ. αλάτι 200-250 γρ. νερό Για το σιρόπι 500 γρ. ζάχαρη 250 γρ. νερό 2 κ.σ.[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΞεροτήγανα Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά Υλικά 4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Χυμό και ξύσμα απο 2 μικρά ακέρωτα[...]
Πηγή: kouzzzina.grΛΙΚΑ 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 5 αβγά, 1 σφηνάκι καλό ελαόλαδο 1 σφηνάκι ούζο χυμό από 2 λεμόνια , αλάτι Λάδι ελαφρύ για το τηγάνισμα. Για το[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΓιορτινό γλύκισμα που αγαπάμε πολλοί !!! ΥΛΙΚΑ για τη ζύμη 1 κιλό αλεύρι σκληρό 2 (~) κούπες νερό 1 κρασοπότηρο σούμα (ρακί, τσίπουρο) 3 κτΣ λάδι 2 κτΣ λεμόνι[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Χυμό και ξύσμα απο 2 μικρά ακέρωτα πορτοκάλια 1 /2 κ.γ κοφτό σόδα μαγειρικής 1/4 φλ. σπορέλαιο 3 κουταλιές κονιάκ 1/2 φλ.[...]
Πηγή: argiro.grΛΙΚΑ 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 5 αβγά, 1 σφηνάκι καλό ελαόλαδο 1 σφηνάκι ούζο χυμό από 2 λεμόνια , αλάτι Λάδι ελαφρύ για το τηγάνισμα. Για το[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr«Σ’ όλο σχεδόν το νησί το γνησιότερο χριστουγεννιάτικο γλυκό ήταν τα ξεροτήγανα» Αυτό αναφέρουν οι Ν. και Μ. Ψιλάκη στο βιβλίο τους[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓιορτινό γλύκισμα που αγαπάμε πολλοί !!! ΥΛΙΚΑ για τη ζύμη 1 κιλό αλεύρι σκληρό 2 (~) κούπες νερό 1 κρασοπότηρο σούμα (ρακί, τσίπουρο) 3 κτΣ λάδι 2 κτΣ λεμόνι[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΤο προχθεσινό μας επιδόρπιο ηταν μια παραδοσιακή συνταγή για γλυκό το οποίο μπορεις να το φτιάξεις ανα πάσα λιγούρα και στιγμή! Τα βασικά υλικά ειναι 4 και[...]
Πηγή: toimerologiomiasmamas.blogspot.grΤα ξεροτήγανα είναι το γνησιότερο γλυκό για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, όμως, τα βρίσκουμε πια ολοχρονίς σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία ενώ στα[...]
Πηγή: bostanistas.gr«Τρέχα να αγοράσεις ένα κιλό αλεύρι, πρόσεχε, αγίου Γεωργίου!» μου φώναζε η γιαγιά μου από το παράθυρο. Μόλις γύρισα τα είχε όλα τα υλικά έτοιμα,[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίναι τα διάσημα ξεροτήγανα! Αφράτη τραγανή ζύμη με μέλι που τρώς και δεν θες να σταματάς! Υλικά 1/3 φλ. τσαγιού νερό 1/3 φλ. τσαγιού κονιάκ 1/3 φλ. τσαγιού[...]
Πηγή: glykestreles.blogspot.grΚρητικά ξεροτήγανα. Τα γλυκά του γάμου Τα ξεροτήγανα είναι μια κρητική παραδοσιακή συνταγή που συνήθως σερβίρεται σε γάμους και βαπτίσεις. Υλικά Για τη ζύμη -3[...]
Πηγή: xaroumenos-taxidioths.blogspot.grΥλικά αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 1 κιλό λάδι: 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη: 4 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού: 4 κουταλιές της σούπας νερό: 2 ποτήρια[...]
Πηγή: icookgreek.comΘυμάμαι μικρή όταν έμπαινε η Σαρακοστή και ξεκινούσε η νηστεία η μαμά μου έκανε ένα περίεργο γλυκό που ήταν τραγανό και κολλούσε. Πως να αντισταθεί ένα παιδάκι[...]
Πηγή: frapedoypoli.blogspot.gr/search/label/Συνταγές