Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 23 συνταγές
ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΤΖΙΟΥΝΤΊΑ Ακόμη μια ασυνήθιστη - πάντα για τα ελληνικά δεδομένα - συνταγή με αγκινάρες. Οι αγκινάρες αλά τζιουντία ( carciofi alla giudia ) είναι[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΓεμιστά κάνουμε σε όλη την Ελλάδα, το ξέρω, όμως δεν θα μπορούσα να μη γράψω γι’ αυτό το φαγητό που πραγματικά είναι λατρεία, όχι μόνο από θέμα[...]
Πηγή: bostanistas.grΜύρισε καλοκαιράκι πια! Ο ήλιος επιτέλους μας χαρίζει το φως και τη ζεστασιά του απλόχερα και παρά το αεράκι μερικές μέρες τώρα τίποτε πια δεν μπορεί να[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΛΑΧΑΝΙΚΑ: Αρακάς κοκκινιστός Αρακάς με αγκινάρες Αρακάς με πατάτες λεμονάτος Αρακάς σούπα Γεμιστά στο φούρνο (ντομάτες, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πιπεριές)[...]
Πηγή: thisauroikouzinas-syntages.blogspot.grΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Από παιδί που ήμουν θαύμαζα τις Ελληνίδες νοικοκυρές που με το τίποτα έφτιαχναν φαγητό που χόρταινε όλη η οικογένεια. Ένα απ' αυτά είναι[...]
Πηγή: thisauroikouzinas-syntages.blogspot.grΕννοιολογική προσέγγιση του όρου Η λέξη Νηστεία είναι σύνθετη από το αρνητικό μόριο "νη" και το ρήμα "εσθίω" και σημαίνει την εκούσια ή ακούσια αποχή από[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grclick for english υλικά 3 μελιτζάνες 2 ντομάτες 1 κρεμμύδι 70γρ ντοματοπελτέ 2 κουταλιές κρέμα μπαλσάμικο πιπέρι ρίγανη 400γρ τυριά τριμμένα (κασέρι, γραβιέρα,[...]
Πηγή: pepiskitchen.blogspot.grΤις πρώτες τις πέτυχα προχτές στη λαϊκή μου. Στιλπνές, τροφαντές, τσουπωτές. Ό,τι κι αν έχει γεμίσει ήδη τα καλάθια μου, θεωρώ κάτι σαν αμαρτία να δω ωραίες[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ έννοια της νηστείας, δηλαδή η αποχή από ορισμένες τροφές σαν ένδειξη σεβασμού προς κάποια ανώτερη δύναμη, είναι παλιά όσο και ο άνθρωπος και δεν επινοήθηκε[...]
Πηγή: bostanistas.grΑπό τους πιο πολύτιμους (και συγχρόνως οικονομικούς) κατεψυγμένους θησαυρούς γι’ αντιμετώπιση της αυγουστιάτικης εισβολής αγαπητών φιλοξενούμενων είναι[...]
Πηγή: bostanistas.grΜύρισε καλοκαιράκι πια! Ο ήλιος επιτέλους μας χαρίζει το φως και τη ζεστασιά του απλόχερα και παρά το αεράκι μερικές μέρες τώρα τίποτε πια δεν μπορεί να[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΟ παλιός και ο σύγχρονος τρόπος! Συνεχίζω εγώ στο ίδιο μοτίβο της προηγούμενης ανάρτησης … Της επεξεργασίας και της διατήρησης των καλοκαιρινών φρούτων[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΥλικά 2 μελιτζάνες τσακώνικες 6 κολοκυθάκια 1 κιλό πατάτες 2 τομάτες πολτοποιημένες ¼ ματσάκι μαϊντανό 2 πράσινες πιπεριές 2 πορτοκαλί πιπεριές [...]
Πηγή: megatv.com/cookΚαλησπέρα...σήμερα γι αλλού ξεκίνησα κι αλλού κατέληξα! Τί εννοώ; Μιλώ για τη συγκεκριμένη ανάρτηση που είναι ξαφνική και απρογραμμάτιστη, μια και κάποια[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.gr'Οταν πιάνει η ζέστη και φτάνει το καλοκαίρι έρχεται η ώρα των γεμιστών λαχανικών! Το σπίτι γεμίζει μυρωδιές από ντομάτα, κολοκύθι, μελιτζάνα, πιπεριά και[...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.grΜπακλαβάς, χαλβάς, μπουρέκι, ντολμάς, μπουγάτσα, πιλάφι, τζατζίκι, τι άλλο να πρωτοθυμηθώ από δικά μας καθημερινά φαγητά και γλυκά που έχουν τούρκικες[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΙούλιος "Λ όγω ζέστης απλοποιούμε τα φαγητά, οι μελιτζάνες και τα κολοκύθια είναι οι βασιλιάδες της κουζίνας, μαγειρεύονται σε όλες τις μορφές, παπουτσάκια,[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΥλικά: 2 κρεμμύδια μελιτζάνες (όσες χορούν στο ταψάκι σας, υπολογίστε ότι μία μελιτζάνα κόβετε στα δύο οπότε πιάνει τον διπλάσιο χώρο) ντομάτες (αρκετές για[...]
Πηγή: xortosyntages.blogspot.grΤο τουρλού είναι ένα φαγάκι που αρέσει σε όλους σχεδόν. Αυτή είναι μία παραλλαγή με κορφές από βλήτα και του πηγαίνει πολύ! Υλικά 4 μελιτζάνες σε χοντρές[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΚαθημερινό φαγάκι εποχής! Σε μια πρόσφατη ιντερνετική συζήτηση με μέλη της ομάδας ΤΟΠΙΚΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ (στο facebook ), η κυρία Α.Α. πρότεινε μια πολύ ενδιαφέρουσα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΌσο εξακολουθώ να βρίσκω μελιτζάνες, συνεχίζω ακάθεκτη τα μελιτζανομαγειρέματά μου! Κάθε φορά που θα μαγειρέψω κάποιο φαγάκι με μελιτζάνες, θα φυλάξω 2-3 για[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΌταν φτιάχνουμε γάλα αμυγδάλου, η ψίχα από τα αμύγδαλα που περισσεύει, μπορεί να έχει πάρα πολλές χρήσεις. Συνήθως εγώ τη χρησιμοποιώ για να παρασκευάσω[...]
Πηγή: veganinathens.com/gr/elΤο περιοδικό Olive και το www.olivemagazine.gr διοργάνωσαν την πιο νόστιμη ψηφοφορία και για τρεις ολόκληρους μήνες, από τον Αύγουστο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου,[...]
Πηγή: koukfamily-cook.blogspot.gr