Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 18 συνταγές
(photo: Κική Τριανταφύλλη) Χθες φάγαμε αβγά από τις κότες της θείας της Ολγας. Και ήταν τόσο τρομερά φρέσκα που μου γλύστρησε από το χέρι το ένα, έσκασε με[...]
Πηγή: bostanistas.grΟ καιρός πραγματικά άρχισε να θυμίζει χειμώνα. Back to basics λοιπόν... Ρεβύθια, ντομάτες, μπύρα και μπαχαρικά. Α! Κι ένα μυρωδικό:δάφνη. Τόσο απλό. photo:[...]
Πηγή: bostanistas.gr(photo: Κική Τριανταφύλλη) Από τη στιγμή που δοκίμασα αυτά τα ρεβίθια αποφάσισα ότι κι εγώ έτσι θα τα κάνω από δω και πέρα, με πράσα στον φούρνο. Το ταπεινό[...]
Πηγή: bostanistas.gr[photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα] Πάμε στα ρεβίθια που είναι και το ζητούμενο σήμερα. Θα σας εκμυστηρευτώ κάτι. Ρεβίθια εγώ δεν έτρωγα μέχρι πριν από μερικούς μήνες[...]
Πηγή: bostanistas.grΚακά τα ψέματα: την ιδέα ξεσήκωσα από το χάρμα οφθαλμών blog της Εύης Σκούρα Healthy Cook για πικάντικα, ψητά ρεβίθια . Μα τι ιντριγκαδόρικες όλες οι[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτοίχημά μας με την ευρηματική Γαλλίδα μου το 2016 να τρώμε περισσότερα όσπρια και λιγότερα ζυμαρικά. Επειδή όμως εκεί, στην κορυφή του μεσημεριού, όταν η[...]
Πηγή: bostanistas.grΑκόμη κι εκείνοι που δεν είναι «των οσπρίων», δεν θα έλεγαν όχι σε ένα πιάτο καλομαγειρεμένους γίγαντες. Μάλιστα είναι από τα όσπρια που τρώγονται[...]
Πηγή: bostanistas.grΦαγητό για τα καλά χειμωνιάτικο και μερακλίδικο, απευθείας από την τούρκικη κουζίνα. Οι ούτως ή άλλως νόστιμοι γίγαντες με τον παστουρμά και το καυτερό[...]
Πηγή: bostanistas.grΕδώ και χρόνια έχω διαπιστώσει ότι το δεκάλεπτο που χρειάζεται το εναέριο καρεκλάκι για να σε ανεβάσει στην κορυφή της πίστας κι από εκεί να απολαύσεις μια[...]
Πηγή: bostanistas.grΚρεμμύδι, ντοματίνια, ελιές Καλαμάτας και φέτα, αυτά έσωσαν την κατάσταση και πείστηκα να δοκιμάσω τις νερόβραστες φακές της μαμάς. Ψέματα να πω; Για τα[...]
Πηγή: bostanistas.grΒασισμένη σε συνταγή της Καλομοίρας Βρονταμίτη, ιδιοκτήτριας της ταβέρνας Η Στροφή του Μίμη, στο Βουρκάρι, στην Τζια. Ρεβίθια στον φούρνο με πορτοκάλι, σέλινο[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτοίχημά μας με τη Γαλλίδα το 2015 να τρώμε περισσότερα όσπρια και λιγότερα ζυμαρικά. Επειδή όμως εκεί, στην κορυφή του μεσημεριού, όταν η πείνα φτάνει στο[...]
Πηγή: bostanistas.grΣας έλεγα για τις χρυσές εφεδρείες της κουζίνας , δηλαδή για τα διάφορα μισοέτοιμα στοιχεία (όπως το κονφί κοτόπουλο) που, με ένα γρήγορο πέρασμα από τη[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ συνταγή που σας προτείνω έχω την αίσθηση ότι προσπαθεί να συντροφεύσει αρμονικά - σαν ένα προχωρημένο σύμφωνο συμβίωσης κεντροευρωπαϊκής χώρας - τα ρεβίθια[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίμαι από τους ανθρώπους που απολαμβάνω την ταξιδιωτική διαδρομή. Μου αρέσει να τραγουδάω δυνατά και να οδηγάω λες και ήμουν πολύ καιρό κλεισμένη σε κλουβί με[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα φασόλια αλλιώς! Καραμελωμένα κρεμμύδια, φασόλια που λιώνουν στο στόμα και τυρί...Το δεντρολίβανο στην αρχική συνταγή ήταν φρέσκο θυμάρι, οπότε μπορείτε να[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο περασμένο Σάββατο, στις 21 Μαρτίου, την πρώτη μέρα της άνοιξης, οι Πέρσες γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά τους, το Νορούζ, όπως το λένε στο Ιράν. Αυτή είναι,[...]
Πηγή: bostanistas.gr[photo: Νικος Μορόπουλος] Εκείνο που κάνει το πιάτο διαφορετικό, είναι ότι φτιάχνεται με τα «αζήτητα» από ένα μπούτι προσιούτο (ή χαμόν), δηλαδή[...]
Πηγή: bostanistas.gr