Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 85 συνταγές
Υλικά γαύρος: 750 γρ. καθαρισμένος από το κεφάλι και το κεντρικό κόκαλο ελαιόλαδο: 100ml λευκό κρασί: 100ml σκόρδο: 1 κουταλιά της σούπας, κομμένο σε πολύ[...]
Πηγή: icookgreek.comΑυτή την συνταγή την κάνω χρόνια (την έμαθα από το μάγειρα στην ψαροταβέρνα που δούλευα πριν 10 χρόνια). Πιστέψτε με, είναι υπέροχη. Υλικά Βάτος – σαρδέλα –[...]
Πηγή: greekmasa.grΜε αυτήν την συνταγή θα φτιάξετε τον πιο Νόστιμο και τραγανό γαύρο στο Air fryer Καλύτερο και από τηγανητό???? Γαύρος????καλύτερος και από τηγανητό στο Air[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΓαυρος Πάρου φιλέτο ψητος στο σχαροτηγανο. Τι είναι ο Γαυρος Πάρου. Ποια είναι η διαφορά από το άλλο είδος γαυρου. Γιατί λέγεται έτσι. Ο Γαυρος Πάρου αλιευετε[...]
Πηγή: mamascook.blogspot.grΥλικά (για 4 ΑΤΟΜΑ) ½ φλ. κορν φλάουερ, 1 φλ. απλό αλεύρι (για όλες τις χρήσεις), 1 γεμάτη κουταλιά ψιλό σιμιγδάλι, 1 γερή πρέζα πιπέρι καγιέν, 1 γερή πρέζα[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΣαβόρο ή σαβούρα, λέγονται όλες οι σάλτσες που περιχύνονται σε κάποιο φαγητό και πιθανότατα το όνομα, να προέρχεται από το λατινικό savor που σημαίνει νόστιμο.[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΥλικά 1 κιλό φρέσκο γαύρο φιλεταρισμένο 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι 1/2 κ.γ πάπρικα γλυκιά, 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο χυμός & ξύσμα από 1 λεμόνι 1 κ.γ ρίγανη[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grΤι είναι ο κάβουρας τι είν’ το ζουμί του, θα έλεγε ο παππούς μου ο Βονόρτας αν έβλεπε αυτό το γαυράκι που πήραμε τις προάλλες από τον ψαρά στο Αίγιο.[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα τηγανητά φρέσκα ψάρια των Ελληνικών θαλασσών, μικρά ή μεγάλα, είναι ένα από τα πιο νόστιμα και αγαπημένα καλοκαιρινά πιάτα. Σερβίρονται παντού: στις[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΈνα γρήγορο και θρεπτικό φαγητό, είναι το ψάρι σε κάθε του μορφή. Το θέμα μας όμως, είναι τα κόκκαλα. Ο μικρός και μεγάλος άνδρας της οικογένειας έχουν ακριβώς[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΥλικά γαύρος: 750 γρ. καθαρισμένος από το κεφάλι και το κεντρικό κόκαλο ελαιόλαδο: 100ml λευκό κρασί: 100ml σκόρδο: 1 κουταλιά της σούπας, κομμένο σε πολύ[...]
Πηγή: icookgreek.comΕλληνικό καλοκαίρι χωρίς ψιλό ψαράκι δεν γίνεται. Ακόμη κι εκείνοι που αρέσκονται στα πανάκριβα ψάρια, σπάνια μπορούν να αντισταθούν στο καλοτηγανισμένο ψιλό[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΥλικά συνταγής Για τη σαλάτα αλμυρίδα: 1/2 κιλό καθαρισμένη από τα χοντρά κοτσάνια ντομάτες: 2 ώριμες, κομμένες σε κυβάκια, χωρίς φλούδες και σπόρους σκόρδο:[...]
Πηγή: icookgreek.comΜπάμια τουρσί με μανούρι Για κάθε μεζεδάκι χρειαζόμαστε μια μπάμια («Μπάμιες τουρσί», της εταιρείας Στατήρ) και ένα τετράγωνο κομματάκι μανούρι, που το έχουμε[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΗ αστακομακαρονάδα όπως και η αστακοκαραβιδομακαρονάδα –φτου σκουληκομυρμη…– και η καραβιδομακαρονάδα ανήκουν στις όλως ξεχωριστές της θαλασσινής κατηγορίας.[...]
Πηγή: pandespani.comγια τη γλώσσα 4 φιλέτα γλώσσας των 200γρ. – 250γρ. 1 φλιτζ. ελαιόλαδο χυμός από 1 λεμόνι για τη σάλτσα 350γρ. μαγιονέζα 2 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη 2 αγγουράκια[...]
Πηγή: cooklos.grΑν και το όνομα ‘τσιπούρα του τρελού νερού’ φέρνει προς ινδιάνικο, το ‘τρελό νερό’ μου θυμίζει ‘τρελό φτερό’ και ‘γελαστό φεγγάρι’, η ίδια η συνταγή acqua[...]
Πηγή: pandespani.comΥλικά Γαύρος 800 γρ Ελαιόλαδο 100 γρ Λεμόνι 1 τον χυμό του Ρίγανη λίγο για το πασπάλισμα Αλάτι - πιπέρι Δάφνη 1 φύλλο Νερό λίγο Οδηγίες Καθαρίζουμε τον γαύρο[...]
Πηγή: chefoulis.grPin It Μια συνταγή για αυτούς που δεν τους αρέσουν τα ψάρια. Θα την λατρέψετε!!! Υλικά Ψάρια μικρά( γαύρο , σαρδέλα) Φρυγανιά χοντροκομμένη ή γαλέτα αλάτι,[...]
Πηγή: syntagesapospiti.blogspot.gr