Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 125 συνταγές
Υλικά σαρδέλες 1 κιλό ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι χοντρό αλάτι για το πασπάλισμα πιπέρι φρεσκοτριμμένο ρίγανη λίγη λεμόνια 2 (ο χυμός τους) καυτερή πιπερίτσα 1/2[...]
Πηγή: icookgreek.comΤο έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν και θα το ξαναπώ. Λατρεύω τα ψάρια κι αν μπορούσα θα τα έτρωγα κάθε μέρα. Έχω ιδιαίτερη προτίμηση στα λιπαρά ψάρια με[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΥλικά 1 κιλό σαρδέλες 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο αλάτι χοντρό πιπέρι λίγη ρίγανη ο χυμός από 2 λεμόνια 600 γρ. αμπελοφάσουλα, καθαρισμένα 2-3 κουταλιές της σούπας[...]
Πηγή: icookgreek.comΥλικά 1 κιλό φρέσκες σαρδέλες, χωρίς εντόσθια και κεφάλι καθαρισμένες ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες 3 πιπεριές[...]
Πηγή: icookgreek.comΥλικά σαρδέλες 12 παχουλές χωριάτικο ψωμί 6 μεγάλες λεπτές φέτες, ελαφρά φρυγανισμένες κόκκινες ντομάτες 2 μεγάλες, σφιχτές ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού[...]
Πηγή: icookgreek.comΥλικά σαρδέλες 1 κιλό ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι χοντρό αλάτι για το πασπάλισμα πιπέρι φρεσκοτριμμένο ρίγανη λίγη λεμόνια 2 (ο χυμός τους) καυτερή πιπερίτσα 1/2[...]
Πηγή: icookgreek.comΤα καυτερά πιάτα και η "αφεντιά" μου δεν τα πάμε και πολύ καλά ομολογώ. Αλλά ε, με το λίγο καυτερό και πικάντικο κάτι γίνεται ... ειδικά αν αυτό[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΥλικά (6 μερίδες) : 1 1/2 κιλό γαύρος ή σαρδέλες 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 5 - 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 1 - 2 λεμόνια ρίγανη αλάτι πιπέρι Εκτέλεση:[...]
Πηγή: yumyum.grΥλικά σαρδέλες 12 παχουλές χωριάτικο ψωμί 6 μεγάλες λεπτές φέτες, ελαφρά φρυγανισμένες κόκκινες ντομάτες 2 μεγάλες, σφιχτές ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού[...]
Πηγή: icookgreek.comΌλα αυτά τα μικρά και λιπαρά ψάρια που είναι τόσο συνηθισμένα στο καθημερινό μας τραπέζι, είναι ιδιαίτερα εύκολα στο καθάρισμα και το φιλετάρισμά τους. Έτσι,[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΤα τηγανητά φρέσκα ψάρια των Ελληνικών θαλασσών, μικρά ή μεγάλα, είναι ένα από τα πιο νόστιμα και αγαπημένα καλοκαιρινά πιάτα. Σερβίρονται παντού: στις[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΌσοι δεν αγαπούν να τηγανίζουν ψάρια είναι σίγουρο ότι θα λατρέψουν αυτή τη μέθοδο. Πάμε να δούμε τι κάνουμε: Καθαρίζουμε τα μαριδάκια από τα κεφάλια τους και[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.gr100 γρ. ρόκα 50 γρ. μπέικον 3 φιλέτα σαρδέλας 400 γρ. ντομάτες κοκτέιλ 4 φρέσκα κρεμμυδάκια 2 σκελίδες σκόρδο 350 γρ. φιλέτο σολομού χωρίς την πέτσα 2 κ.σ.[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΟ παστός γαύρος , ή αλλιώς αντσούγιες , ειδικά ξυδάτος, (ή μαρινάτος όπως λέγεται), είναι για μένα ο κορυφαίος μεζές για ούζο, αλλά και το τέλειο συνοδευτικό[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΥλικά 1κιλό γαύρο 2 σκελίδες σκόρδο 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε ροδέλες 2 λεμόνια (χυμό) 4 κουτ. της σούπας φρέσκο μαιντανό[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grΜερικοί προτιμούν τις σόλο αλλά και οι παντρεμένες έχουν... τη νοστιμιά τους! Μην πονηρεύεστε μιλάμε για σαρδέλες φυσικά. Ένα ψαράκι πολύ υγιεινό και πολύ πολύ[...]
Πηγή: ellinikoxreosstigastronomia.blogspot.gr