εκμεκ | soufle sokolatas | χταποδι | ρολο κοτοπουλο στο φουρνο | συνταγές για γλυκά ψυγείου | κουρου τυροπιτα | μοσχαρισια μπριζολα | συνταγες για φακες | συνταγες για ρεβυθια | ταρτακια | ταχινοπιτες
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ψαρικα χωρις ντοματα

Βρέθηκαν 31 συνταγές

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ...

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Τα κρητικά: καλαμαράκια με αγουρόλαδο και αλάτσι

Το λόγια είναι λίγα για τη συνταγή της εβδομάδας, όπως και τα υλικά της, επειδή απλώς μιλάνε από μόνα τους! Μικρά καλαμαράκια φρέσκα από τη Γαύδο, αγουρόλαδο[...]

Πηγή: bostanistas.gr

Σολωμός: μεταξύ δίαιτας και χαράς

Αν καταφέρνετε (και αντέχει το πορτοφόλι σας) να βρίσκετε φρέσκο μεγάλο ψάρι αυτές τις εποχές, με γεια σας και χαρά σας. Όμως, τα επονομαζόμενα τουβλάκια[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Τα πικάντικα: καλαμάρια με ελιές και αμύγδαλα

Όποτε βρίσκουμε καλό καλαμάρι, μικρό ή μεγάλο, το κάνουμε γεμιστό και το ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο φορητό γκριλ. Δεν μας αρέσει η γέμιση με φέτα που[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ένα ψάρι καταδικασμένο να πετύχει!

Ψάρι στο σπίτι; Συχνά μοιάζει προβληματικό και ριψοκίνδυνο. Στην πραγματικότητα δεν είναι όμως. Δεν μιλάω βέβαια για ψάρι στα κάρβουνα - εδώ χρειάζεται τέχνη[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Χταπόδι με πατάτες

Άκης Ορφανίδης food photography, Sifnos Stoneware tableware Το πράγμα έχει ως εξής: Η γιαγιά Καίτη από την Πόλη έμαθε τη μαμά Βάσω να μαγειρεύει το χταπόδι με[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ασιατικός σολομός με νούντλς ρυζιού

[photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα] Η ασιατική κουζίνα είναι η αγαπημένη μου και νομίζω πως δεν είμαι η μόνη φαν της. Τα τελευταία χρόνια ακούω όλο και περισσότερους[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Το έθιμο «επιβάλλει» μπακαλιάρο-σκορδαλιά

Από συνταγές τηγανητού μπακαλιάρου, γεμάτη η γειτονιά. Το να γράψω κι εγώ το θεωρούσα μεγάλη υπερβολή, ώσπου η συζήτηση για ένα γεγονός που δεν θα ξεχάσω ποτέ[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Λιτός βίος με μπακαλιάρο λεμονάτο

Με αφορμή τους εορτασμούς για την επέτειο της Πρώτης-Φοράς-Αριστερά αλλά και την πρόσφατη συνέντευξη του Γιάνη, θυμήθηκα την προτροπή του τελευταίου για λιτό[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Απεριτίφ με τσίπουρο και μαρμελάδα μούρο

Τι είναι απεριτίφ; 'Η απεριτίβο στα ιταλικά; Ενα ποτό που ανοίγει την όρεξη όπως υπονοεί και η λέξη, η οποία προέρχεται από το λατινικό ρήμα aperire που[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ποντάρω στους συνδυασμούς: καλαμάρι με[...]

Οι συνδυασμοί νομίζω πως είναι ή θα έπρεπε να γίνουν το must των ημερών. Σε αυτή τη συνταγή που προέκυψε από ανάγκη ο συνδυασμός αφορά τα καλαμαράκια –[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Χταπόδι βάλσαμο, με πορτοκάλι και κάπαρη

Είναι κάποιες ώρες της μέρας που θες κάτι να τσιμπολογήσεις, να αλλάξεις την γεύση σου, να μην είναι ακριβώς φαγητό, ούτε γλυκό, αλλά να κάθεται σαν βάλσαμο[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μπακαλιάρος Πιλ-Πιλ (Bacalao Pil-Pil)

Το πιάτο αυτό μας έρχεται από την μεγάλη χώρα των Βάσκων Το πιλ-πιλ αναφέρεται στην ήπια «βράση» του μπακαλιάρου μέσα στο ελαιόλαδο, που οδηγεί[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Τα κρητικά: χταποδάκι μυρωδάτο

Δυο μέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα και τη Σαρακοστή, τα θαλασσινά ετοιμάζονται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι μας. Η συνταγή που θα μοιραστώ μαζί[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Σουπιές ΙΙ:  με σελινόριζα και πράσο

Το σπανάκι ταιριάζει ωραία με τις σουπιές αλλά δεν είναι το μόνο. Ένα πολύ απλό και νόστιμο φαγητό γίνεται από τον συνδυασμό τους με πράσα και σελινόριζα.[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Χωρίς γλουτένη: σολομός απαιτήσεων

Είκοσι λεπτά αρκούν για να γευτείτε ένα πιάτο αξιώσεων, ιδεώδες για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη αλλά και όσους μένουν πιστοί στις αρχές της[...]

Πηγή: bostanistas.gr
​​​Το μικρό ψάρι τρώει το μεγάλο

Πόσο εύκολα αντιστρέφεται, κι εν τέλει διαψεύδεται, η γνωστή κυνική παροιμία. Χρειάζεται βέβαια εδώ και η βοήθεια του κακότροπου ψαρά, που υπακούει στη[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Χταπόδι στον φούρνο του Μπέλλου

Στην ψαροταβέρνα «Κληματαριά», στις Μπενίτσες, δύσκολα βρίσκεις τραπέζι τέτοια εποχή. Εκτός από τους σταθερούς, μόνιμους κερκυραίους πελάτες, που[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Το σαρακοστιανό μου μυδοπίλαφο

«Είναι θεσμός», λένε κάποιοι φιλοξενούμενοί μας, «να κάνουμε Κούλουμα στο Milias Camps Village . Σκι νωρίς το πρωί στον Παρνασσό και το[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Σουπιά ή καλαμάρι γεμιστό αλλιώς

Χωρίς ρύζι αλλά με πλιγούρι, πολλά μυρωδικά, αμύγδαλα και λίγη καβουρόψυχα. Είναι απλούστερο να γεμίσετε ένα μεγάλο, αλλά, αν θέλετε, με την ίδια γέμιση[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Καλαμάρια τουρσί πικάντικα

Θα τα φτιάξετε τουλάχιστον μια εβδομάδα προτού τα φάτε. Όταν πρόκειται να σερβίρετε, στραγγίστε τα κομμάτια, περιχύστε με καλό φρουτώδες ελαιόλαδο και[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Χταποδάκι στη σχάρα με φάβα, καραμελωμένο[...]

(photo: Ευστράτιος Καλαθακης) Η περίοδος της νηστείας δεν πρέπει να μας φαίνεται περιοριστική, μιας και ο κόσμος της μαγειρικής είναι τεράστιος, βρε παιδιά.[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Χταπόδι ξυδάτο, ο πιο εύκολος ουζομεζές

Το ξυδάτο χταπόδι είναι ένας πανεύκολος και νόστιμος μεζές. Ουσιαστικά είναι ό,τι πιο εύκολο μπορεί κανείς να φτιάξει μετά το χταπόδι στα κάρβουνα. Αν δείτε[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Χταπόδι στο τηγάνι

Στην κουζίνα του ιστιοπλοϊκού ξανά. Το πρωί, πριν φύγουμε από το λιμάνι, πετάχτηκα στα καΐκια που βέβαια δεν περίμεναν εμένα, είχαν ήδη σχεδόν ξεπουλήσει. Τα[...]

Πηγή: bostanistas.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy