Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 38 συνταγές
πως μαγειρεύεται το χταπόδι – χταπόδι στη σχάρα Γιατί είναι σκληρό το χταπόδι; Και πως το συμπαθές και νόστιμο μαλάκιο γίνεται μαλακό; Θα το βράσετε σε νερό,[...]
Πηγή: pandespani.comΣτους Έλληνες, τα πλάσματα που ζουν στον βυθό της θάλασσας τους αρέσουν καλοψημένα. Είτε πρόκειται για χταπόδι, λυθρίνι, σπάρο, λαυράκι, ή μπαρμπούνι-από τα[...]
Πηγή: psarotopos.blogspot.grΥλικά για μια μεγάλη πιατέλα 1 κιλό αλμύρα τρυφερή καλοκαθαρισμένη 1 μικρό χταπόδι γύρω στα 600 γραμ 20 μεγάλες γαρίδες 3-4 καλαμάρια καλοκαθαρισμένα 15 μύδια[...]
Πηγή: eliasmamalakis.gr200 γραμ καθαρισμένα καλαμαράκια 200 γραμ καθαρισμένες σουπιές 200 γραμ καθαρισμένο χταπόδι 2 μέτρια κρεμμύδια καθαρισμένα 3-4 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά) 2[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΥλικά (για 6 άτομα) 6 καραβίδες, 12 μέτριες γαρίδες, 1 κουταλάκι ξίδι, 4 μικρά καλαμάρια καθαρισμένα, 2 μικρά χταποδάκια (baby, μοσχιούς) καθαρισμένα, 12-16[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΥλικά για 4 άτομα 750 γρ. περίπου πολύ μικρές σουπιές, καθαρισμένες και από τη μαύρη μεμβράνη τους (φρέσκιες ή κατεψυγμένες και ξεπαγωμένες), 1 κουταλάκι[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΥλικά (για 4 ΑΤΟΜΑ) 750 γρ. περίπου πολύ μικρές σουπιές, καθαρισμένες και από τη μαύρη μεμβράνη τους (φρέσκιες ή κατεψυγμένες και ξεπαγωμένες, δες σημείωση ),[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΤα κεφάλια "μέσα" λοιπόν...με την βοήθεια όλων των "αναπνοών" που λάβαμε (ο καθένας με τον τρόπο του) κατά την διάρκεια αυτού του καλοκαιριού. Δύο μήνες[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.gr22/2/15 Μαρινάτη καλαμαροσαλάτα για όσους αγαπούν το συγκεκριμένο θαλασσινό αλλά μισούν το τηγάνισμα τους. Μια εναλλακτική πρόταση σερβιρίσματος για την[...]
Πηγή: zannetcooks.comΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ): 2 μεγάλα καλαμάρια (περίπου 1 κιλό) 1 ποτήρι ξινόγαλο μπόλικο ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα) λίγο αλάτι Για το πανάρισμα: 1 κούπα[...]
Πηγή: megatv.com/cookΛιγκουίνι με βελουτέ σαμπάνιας, μικρά φρέσκα καλαμάρια και χαβιάρι sevruga: Eστιατόριο Grand Balcon / St George Lycabettus, σεφ Marc Enderborg. Υλικά (για 4[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΓια 4-6 άτομα 300 γραμμάρια θαλασσινά, όπως γαρίδες, χτένια ή καλαμάρια (δαχτυλίδια) φρέσκα ή κατεψυγμένα 1 κόκκινη πιπεριά, καθαρισμένη, χωρίς τα σπόρια,[...]
Πηγή: sidagi.grΟ μπακαλιάρος σκορδαλιά είναι το δεύτερο παραθυράκι στο νόμο της Σαρακοστιανής νηστείας, η οποία είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια και αυστηρότητα που[...]
Πηγή: pandespani.comΥΛΙΚΑ 8 μικρά καλαμαράκια ολόκληρα 8 μέτριες γαρίδες (16-20 μέγεθος) 1 κουταλιά ελαιόλαδο 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι Αβοκάντο με ντομάτα 2 αβοκάντο[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΈνα νηστίσιμο κυριακάτικο πιάτο! Το κυριακάτικο φαγητό ήταν ανέκαθεν ιεροτελεστία για την ελληνική οικογένεια. Πάντα ετοιμασμένο με περισσότερη φροντίδα από τα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜου τις έφτιαξε ο Δημήτρης χθες και σας τις δείχνω γιατί πραγματικά ήταν νοστιμότατες αν και τις συνόδεψε με μοσχούς που έφτιαξε σαν ..σαλάτα.. Άντε φίλοι μου[...]
Πηγή: aktidadimitris.blogspot.grΤα καλαμαράκια γίνονται σαλάτα με κολοκύθι και σπαράγγι... Εμπνεόμαστε από την κορεάτικη κουζίνα και νοστιμίζουμε με λαχανικά της ελληνικής γης για να[...]
Πηγή: tlife.gr/recipe_main.html