Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 68 συνταγές
Υλικά χοχλιοί:(σαλιγκάρια): μισό κιλό ελαιόλαδο για το τηγάνισμα αλάτι: 2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι: 4-5 κουταλιές της σούπας δεντρολίβανο Εκτέλεση Βράζετε[...]
Πηγή: icookgreek.com1 κιλό σαλιγκάρια ελαιόλαδο ξύδι δεντρολίβανο θυμάρι πάπρικα γλυκιά χοντρό αλάτι πιπέρι Οδηγίες Πλένουμε τα σαλιγκάρια 3-4 φορές και καθαρίζουμε τα κελύφη[...]
Πηγή: cookpad.com/gr40-50 χοχλιούς χοντρούς σακασμένους 2 φρέσκες ντομάτες 2 κρεμμύδια 1 σκελίδα σκόρδο 1 κουτ.γλ. πελτέ αλάτι(κατά προτίμηση αθό αλατιού) πιπέρι ρίγανη ελαιόλαδο[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά (για 2-3 άτομα) 1 κιλό σαλιγκάρια Ελαιόλαδο Ξύδι Δεντρολίβανο Θυμάρι Πάπρικα γλυκιά Χοντρό αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση Πλένουμε τα σαλιγκάρια 3-4 φορές και[...]
Πηγή: syntageskamomata.blogspot.grΑποτοξίνωση σήμερα!!! Όποιος μπορεί να τα βρει, δεν υπάρχει καλύτερο χορταρικό, (βότανο)είναι βλαστάρια όπωςκαι τα άγρια σπαράγγια. Τα πλένουμε καλά, και τα[...]
Πηγή: zzcook.blogspot.gr“Ποτέ χοχλιός μπουμπ o υριστός δε φεύγει απ' το τηγάνι, ανε γλιτώσει απ' τη φωθιά τ' αλάτσι τονε πιάνει!” Εφημερίδα Πατρίς www . patris . gr[...]
Πηγή: olivesandolive.blogspot.grTο πιο γνωστό πιάτο με σαλιγκάρια από την κουζίνα της Κρήτης είναι ένας εξαιρετικός μεζές για να συνοδέψει κρασί, ούζο ή το κρητικό ταίρι του, τη ρακή. Χοχλιοί[...]
Πηγή: pandespani.comΦαγητό του χωριού μου πολύ παλιό και αγαπημένο. Στη συνέχεια θα δούμε πολλά φαγητά στα οποία χρησιμοποιείται ο ξινόχοντρος. Ξινόχοντρο έφτιαχναν και φτιάχνουν[...]
Πηγή: cretatrapezomata.blogspot.grΧοχλιοί (Σαλιγκάρια) όπως τα φτιάχνει η γιαγιά μου στην Κρήτη. Τι χρειαζόμαστε: 30 με 40 μεγάλους χοχλιούς 2/3 της κούπας ελαιόλαδο 2 μεγάλες ντομάτες 2 μέτρια[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά (Σερβίρει 4 ) 1/2 κιλό χοχλιοί (σαλιγκάρια) 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι χόντρο (είδος τραχανά) 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 ντομάτες ψιλοκομμένες 1/2[...]
Πηγή: sidages.grΥλικά (Σερβίρει 4 ) 1/2 κιλό σαλιγκάρια 4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια 3 σκελίδες σκόρδο 1 κουτάκι κονκασέ 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 2 φύλλα δάφνης ελαιόλαδο, ξύδι[...]
Πηγή: sidages.grΥλικά (Σερβίρει 6 ) 1 κιλό σαλιγκάρια 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί ή ξίδι 1 ποτηράκι αλεύρι 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο Εκτέλεση συνταγής[...]
Πηγή: sidages.gr1 κιλό χοντροί χοχλιοί (=μεγάλα σαλιγκάρια) αλάτι λάδι ξίδι λίγο αριζμαρί (=δεντρολίβανο) λίγος τσόχος (=ζοχός) Σημείωση: χοχλιούς δεν έχω αγοράσει ποτέ, αν[...]
Πηγή: cooktherapy.grΌπως έχω ξαναγράψει οι συνταγές με χοχλιούς θα μπορούσαν να γεμίσουν ένα ολόκληρο βιβλίο. Ένας από τους πιο συχνούς και νόστιμους τρόπους είναι με στάρι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠοιος θα το πίστευε ότι θα μαγείρευα χοχλιούς!!!! Έλα όμως που καμμιά φορά ξεπερνάς κάποια θέματα κι αλλάζεις γνώμη. Χοχλιούς έχω φάει μια φορά πριν πολλά[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΣε μοναστήρι των Γιαννιτσών έφαγα αυτές τις πατατόπιτες, με ενθουσίασαν και τις έκανα μαντεύοντας τα υλικά! Συστατικά Στα γρήγορα Ορεκτικά Λαχανικά Πίτες[...]
Πηγή: mageirikesdiadromes.gr