Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 26 συνταγές
Ο κέφαλος, που πρωταγωνιστεί στη σημερινή συνταγή, είναι ένα υπέροχο ψάρι. Ανάμεσα στα άλλα, αν είσαι τυχερός θα βρεις θηλυκό κέφαλο και δη αυγωμένο, την[...]
Πηγή: bostanistas.grΘα μπορούσε να γραφτεί ολόκληρο βιβλίο για τους κεφτέδες και μόνο. Από τους κεφτέδες με ψάρια και θαλασσινά μέχρι κεφτέδες χορτοφαγικούς, οσπρίων, μυρωδικών,[...]
Πηγή: bostanistas.grΑπό συνταγές τηγανητού μπακαλιάρου, γεμάτη η γειτονιά. Το να γράψω κι εγώ το θεωρούσα μεγάλη υπερβολή, ώσπου η συζήτηση για ένα γεγονός που δεν θα ξεχάσω ποτέ[...]
Πηγή: bostanistas.grΉθελα κάτι ελαφρύ. Και γρήγορο. Κι επειδή βαριόμουν να βγω να ψωνίσω, να γινόταν με ό,τι υπήρχε στο ψυγείο. Λοιπόν, από το δικό μου ψυγείο δεν λείπουν σχεδόν[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ όλη ιδέα είχε να κάνει με μια εναλλακτική πρόταση για τον μπακαλιάρο χωρίς σκορδαλιά. Στο οικογενειακό συμβούλιο - στο πόδι πια, γιατί ούτε εγώ ούτε η[...]
Πηγή: bostanistas.grΈχω μανία με τα χρωματιστά ψωμιά και τα παξιμαδάκια που φτιάχνω προσθέτοντας στη ζύμη αλεύρι από χαρούπι , χόρτα ή κολοκύθα και μανταρίνια μαζί με ελαιόλαδο.[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ νέα χρονιά μπήκε με αρκετά χειμωνιάτικη διάθεση στο νησί και με το κρύο κυριολεκτικά να τρυπάει τα κόκκαλα σε συνδυασμό με την υγρασία. Δεν γκρινιάζω,[...]
Πηγή: bostanistas.grΜια μέρα που έψαχνα κάτι άσχετο στη χαώδη αποθήκη μας, είδα ξαφνικά μπροστά μου ένα ξεχασμένο καλάθι του πικ-νικ, που κάποιος καλός άνθρωπος μας είχε κάνει[...]
Πηγή: bostanistas.grΠέντε υπέροχα κορίτσια από τις Η.Π.Α. ομόρφυναν την καλοκαιρινή μας παρέα φέτος. Όλες απόφοιτες από επιφανή αμερικανικά πανεπιστήμια, αποφάσισαν να περάσουν[...]
Πηγή: bostanistas.grΜε τον Δημήτρη σήμερα συμπλέουμε για να αποχαιρετίσουμε μαζί τον Αύγουστο. Κι ο καθένας μας βάζει τον άλλο σε πειρασμό αξιοποιώντας τα αγαπημένα ούλτρα[...]
Πηγή: bostanistas.grΓια έναν άνθρωπο που απολαμβάνει το φαγητό, είναι σημαντικό οι φίλοι του να έχουν την ίδια ιδεολογία και λαιμαργία. Παρασκευή πρωί (μετά το πρωινό - το[...]
Πηγή: bostanistas.grΝομίζω ότι έχουμε ανάγκη από ένα θαύμα, ακόμα κι από ένα μικρούτσικο και φαινομενικά ασήμαντο που φροντίζουμε να συντελεστεί στην κουζίνα. Και μην υποτιμάτε[...]
Πηγή: bostanistas.grΠέρσι τέτοιον καιρό ονειρευόμουν βασιλοπούλες με τρυφερές καρδιές (έτσι τις ήθελα τις αγκινάρες μου, όχι σαν την άλλη, την άκαρδη βασιλοπούλα του παραμυθιού[...]
Πηγή: bostanistas.grΓια να γίνει τούτο το εκλεκτό, συριανής καταγωγής μεζεδάκι πρέπει να έχουμε λιαστές ντομάτες που να μην είναι στο λάδι. Να είναι δηλαδή απλώς λιαστές. Photo:[...]
Πηγή: bostanistas.gr[photo: Νεκταρία Κοκκινάκη] Είμαστε στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου και στους κήπους έχουν αρχίσει να εμφανίζονται τα πρώτα δροσερά λαχανικά του[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα μπλίνι -πληθυντικός του "μπλιν"- είναι τα πλούσια πιτάκια με διάμετρο περίπου 10 εκατοστών, τα οποία στη Ρωσία σερβίρονται συνήθως με ρέγγα και[...]
Πηγή: bostanistas.grΚαλοκαίρι για τα καλά και οι ντομάτες έρχονται πιο κοντά στο κανονικό τους άρωμα. Καιρός για ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης... Photo: indulgedevour.wordpress.com[...]
Πηγή: bostanistas.grΜέρες τώρα σκέφτομαι τι να σας παρουσιάσω αυτή την εβδομάδα. Διαβάζω διάφορα έντυπα και βιβλία μαγειρικής, ιστορικές συνταγές αλλά δεν βγάζω άκρη. Ο εορτασμός[...]
Πηγή: bostanistas.grΜην πετάτε τίποτα. Τα περισσεύματα, λίγο από εδώ, λίγο από εκεί, μπορούν να αξιοποιηθούν σε νέα νόστιμα φαγητά. Οι κροκέτες είναι ένα τέλειο παράδειγμα:[...]
Πηγή: bostanistas.grΠολύ ιδιαίτερα πιτάκια! Γεμιστά με γαλοπούλα και φέτα, η ιδιαιτερότητά τους είναι ότι όλα τα υλικά τα βρίσκεις στο ζυμάρι. «Νοστιμόμπαλες» τις[...]
Πηγή: bostanistas.gr