Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 76 συνταγές
Υλικά χοχλιοί:(σαλιγκάρια): μισό κιλό ελαιόλαδο για το τηγάνισμα αλάτι: 2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι: 4-5 κουταλιές της σούπας δεντρολίβανο Εκτέλεση Βράζετε[...]
Πηγή: icookgreek.comΥλικά (για 2-3 άτομα) 1 κιλό σαλιγκάρια Ελαιόλαδο Ξύδι Δεντρολίβανο Θυμάρι Πάπρικα γλυκιά Χοντρό αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση Πλένουμε τα σαλιγκάρια 3-4 φορές και[...]
Πηγή: syntageskamomata.blogspot.grΑπλή συνταγή με λίγα υλικά αλλά ο συνδυασμός τους είναι μοναδικός! Παντρεύοντας το κουνουπίδι με το λεμόνι σε αυτή την συνταγή μας δίνουν μια γερή δόση[...]
Πηγή: tasteandtell.grΑποτοξίνωση σήμερα!!! Όποιος μπορεί να τα βρει, δεν υπάρχει καλύτερο χορταρικό, (βότανο)είναι βλαστάρια όπωςκαι τα άγρια σπαράγγια. Τα πλένουμε καλά, και τα[...]
Πηγή: zzcook.blogspot.gr“Ποτέ χοχλιός μπουμπ o υριστός δε φεύγει απ' το τηγάνι, ανε γλιτώσει απ' τη φωθιά τ' αλάτσι τονε πιάνει!” Εφημερίδα Πατρίς www . patris . gr[...]
Πηγή: olivesandolive.blogspot.grΧοχλιοί με χόντρο? Καλοκαίρι, Χερσόνησος Κρήτης, 3 μήνες αραχτοί χωρίς σχολείο, παιχνίδι, θάλασσα, θέατρο… Η γιαγιά μας να φτιάχνει χόντρο και να τον[...]
Πηγή: olivesandolive.blogspot.grTο πιο γνωστό πιάτο με σαλιγκάρια από την κουζίνα της Κρήτης είναι ένας εξαιρετικός μεζές για να συνοδέψει κρασί, ούζο ή το κρητικό ταίρι του, τη ρακή. Χοχλιοί[...]
Πηγή: pandespani.comΑυτή είναι μια γρήγορη συνταγή για κέρασμα τελευταίας στιγμής. "Σαλιγκάρια" σφολιάτας με κεφαλοτύρι Υλικά: 1 φύλλο σφολιάτας 100 με 150 γρ. κεφαλοτύρι πάπρικα[...]
Πηγή: syntageseva.blogspot.grΗ δεύτερη συμμετοχή μου στον διαγωνισμό της PARMIGIANO REGGIANO είναι έτοιμη! Μια πρόταση που συνδιάζει γεύση , αισθητική και θρεπτικότητα. Τα σαλιγκάρια είναι[...]
Πηγή: sofetogeyseisygeias.blogspot.grΦαγητό του χωριού μου πολύ παλιό και αγαπημένο. Στη συνέχεια θα δούμε πολλά φαγητά στα οποία χρησιμοποιείται ο ξινόχοντρος. Ξινόχοντρο έφτιαχναν και φτιάχνουν[...]
Πηγή: cretatrapezomata.blogspot.grΥλικά (Σερβίρει 4 ) 1/2 κιλό χοχλιοί (σαλιγκάρια) 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι χόντρο (είδος τραχανά) 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 ντομάτες ψιλοκομμένες 1/2[...]
Πηγή: sidages.grΥλικά (Σερβίρει 4 ) 1/2 κιλό σαλιγκάρια 4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια 3 σκελίδες σκόρδο 1 κουτάκι κονκασέ 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 2 φύλλα δάφνης ελαιόλαδο, ξύδι[...]
Πηγή: sidages.grΑπό το site: http://www.e-geoponoi.gr Η σαρακοστή προχωρεί. Είμαστε ήδη στη δεύτερη εβδομάδα… Καιρός να ανοίξω το κεφάλαιο «χοχλιοί»! Δεν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΌπως έχω ξαναγράψει οι συνταγές με χοχλιούς θα μπορούσαν να γεμίσουν ένα ολόκληρο βιβλίο. Ένας από τους πιο συχνούς και νόστιμους τρόπους είναι με στάρι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠοιος θα το πίστευε ότι θα μαγείρευα χοχλιούς!!!! Έλα όμως που καμμιά φορά ξεπερνάς κάποια θέματα κι αλλάζεις γνώμη. Χοχλιούς έχω φάει μια φορά πριν πολλά[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΧοχλιοί (Σαλιγκάρια) όπως τα φτιάχνει η γιαγιά μου στην Κρήτη. Τι χρειαζόμαστε: 30 με 40 μεγάλους χοχλιούς 2/3 της κούπας ελαιόλαδο 2 μεγάλες ντομάτες 2 μέτρια[...]
Πηγή: cookpad.com/gr40-50 χοχλιούς χοντρούς σακασμένους 2 φρέσκες ντομάτες 2 κρεμμύδια 1 σκελίδα σκόρδο 1 κουτ.γλ. πελτέ αλάτι(κατά προτίμηση αθό αλατιού) πιπέρι ρίγανη ελαιόλαδο[...]
Πηγή: cookpad.com/gr