Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 128 συνταγές
«Αν χτυπήσω το κουδούνι του γείτονα και με περισσή ευγένεια του ζητήσω να μου ετοιμάσει μια ομελέτα;». Κυριακάτικες σκέψεις ενός πεινασμένου[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίτε ως σαλάτα, με τα κομμάτια των λαχανικών και του αβοκάντο κομμένα σε κύβους, είτε πολτοποιημένο, ως ορεκτική σάλτσα με τσιπς τορτίγιας από δίπλα, το[...]
Πηγή: bostanistas.grΧρόνια πριν, σε μια μάζωξη φίλων μαραθωνοδρόμων, για τα μεθεόρτια του κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, μεταξύ των αναλύσεων για τις επιδόσεις των αθλητών μας,[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτην Ελλάδα τον ερχομό της πατάτας τον οφείλουμε - γνωστό τοις πάσι - στον Καποδίστρια, αν όμως κάποιος έπεισε τους Ευρωπαίους πως οι πατάτες δεν κάνουν μόνο[...]
Πηγή: bostanistas.grΜε τον Δημήτρη σήμερα συμπλέουμε για να αποχαιρετίσουμε μαζί τον Αύγουστο. Κι ο καθένας μας βάζει τον άλλο σε πειρασμό αξιοποιώντας τα αγαπημένα ούλτρα[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίτε πρόκειται για γλυκίσματα ψυγείου - οι Μαρίες, Τσέκου και Πετρίδη , μας χάρισαν δύο άκρως δροσερές ιδέες - είτε για αλμυρά γεύματα - όπως οι μεζέδες της[...]
Πηγή: bostanistas.grΜη με ρωτάς τι καιρό κάνει. Ο καιρός έχει γίνει ο καθρέφτης μας. Ξυπνάς υπό βροχή και ψύχρα και μετά πετάς τα ρούχα άρον άρον, ψάχνεις για δανεικό μπανιερό[...]
Πηγή: bostanistas.grΑντικατέστησα τα ντελικάτα πράσινα σπαράγγια της συνταγής του David Tanis στην ισπανική ομελέτα με σπαράγγια , με φρέσκα κουκιά από τον κήπο μου - το[...]
Πηγή: bostanistas.gr”Η θεία Φρειδερίκη δεν ειδικεύεται μόνο στα φίνα παξιμαδάκια αλλά και στα νόστιμα μύδια. Με σάλτσα ντομάτας και μια χούφτα χοντροκομμένη, πικάντικη και[...]
Πηγή: bostanistas.grΣερβίρω πάντα την υπέροχη αυτή σαλάτα στα καλοκαιρινά μας πικνίκ. Την ετοιμάζω το προηγούμενο βράδυ και την παίρνουμε μαζί στην ακροθαλασσιά, για να την φάμε[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίναι από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές για ομαδικές εκδηλώσεις κι αυτή τη φορά είχε δύο έξτρα συστατικά επιτυχίας: ντοματάκια απο το μποστάνι της ταράτσας[...]
Πηγή: bostanistas.grΠέντε υπέροχα κορίτσια από τις Η.Π.Α. ομόρφυναν την καλοκαιρινή μας παρέα φέτος. Όλες απόφοιτες από επιφανή αμερικανικά πανεπιστήμια, αποφάσισαν να περάσουν[...]
Πηγή: bostanistas.grΜια μέρα που έψαχνα κάτι άσχετο στη χαώδη αποθήκη μας, είδα ξαφνικά μπροστά μου ένα ξεχασμένο καλάθι του πικ-νικ, που κάποιος καλός άνθρωπος μας είχε κάνει[...]
Πηγή: bostanistas.grΌσο πλαδαρή και καταθλιπτική γεύση έχει ένα παραβρασμένο κουνουπίδι και το αδέρφι του το μπρόκολο, τόσο νοστιμιά βγάζει η ψημμένη εκδοχή τους. Ως τώρα[...]
Πηγή: bostanistas.gr[photo: Εύη Σκούρα] Έχω καιρό να σας προτείνω μια θρεπτική και νόστιμη σαλάτα. Από αυτές τις σαλάτες που τις τρως άνετα για κυρίως πιάτο, γιατί δεν έχει[...]
Πηγή: bostanistas.gr[photo: Νεκταρία Κοκκινάκη] Είμαστε στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου και στους κήπους έχουν αρχίσει να εμφανίζονται τα πρώτα δροσερά λαχανικά του[...]
Πηγή: bostanistas.grΌταν είσαι στο χωριό κάθε πρωί θα έρθει ένα πεσκέσι. Μια γειτόνισσα θα φέρει 2 αυγά, η άλλη δυο ντομάτες και ένα αγγουράκι και η ξαδέλφη σου λίγα φρέσκα[...]
Πηγή: bostanistas.grΝαι, αυτή είναι μια σαλάτα του χειμώνα αφού τα γκρέιπφρουτ είναι στις δόξες τους από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο ενώ αυτά που καταναλώνουμε τώρα είναι μάλλον[...]
Πηγή: bostanistas.grΚάποια φορά, που ο γιος μας ήταν στην Ελλάδα, πήγαμε μαζί στη λαϊκή αγορά και με τη δική του ματιά είδε τους πάγκους με τα φρούτα και τα λαχανικά[...]
Πηγή: bostanistas.grphoto: Χρυσαυγή Μπόμπολα Μια σαλάτα που την απολαμβάνει κανείς σαν κύριο γεύμα γιατί έτσι πρέπει. Γιατί τα έχει όλα και δεν της λείπει τίποτα. Και λαχανικά,[...]
Πηγή: bostanistas.grΚάντε ένα πείραμα: Μοιράστε σε όλους ποτηράκια για ούζο, τσίπουρο ή κρασί - λευκό ταιριάζει εδώ - και από δυο φέτες φρέσκο ψωμί. Από την ώρα που το[...]
Πηγή: bostanistas.grΚαθώς άρχισα να γράφω, είδα ότι ο αυτόματος διορθωτής έβαλε τα κόκκινα. Δεν είναι «ρώσικη» αλλά «ρωσική», είπε ο διορθωτής. Για[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα λόγια είναι περιττά – όπως λέει και το λαϊκό άσμα - όταν μιλάμε για αυτό το τέλειο έδεσμα. Μου αρέσει πολύ το τυρί και οι πιπεριές, ανεξαρτήτως[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο τσορίθο (chorizo) είναι ένα από τα θεμέλια της ισπανικής κουζίνας. Εϊναι καμωμένο από χοιρινό κρέας, λίπος και μυρωδικά, με κύριο την ισπανική πάπρικα.[...]
Πηγή: bostanistas.gr«Έτσι φτιάχνομε τους κολοκυθοανθούς κάτω», είπε η μαμά μου. Σε ελεύθερη απόδοση: «Έτσι φτιάχνουμε τους κολοκυθοανθούς στη γειτονιά μου, στο[...]
Πηγή: bostanistas.grΑυτό τον καιρό τα κληματόφυλλα είναι λεπτά και τρυφερά, οπότε είναι η πιο κατάλληλη εποχή για να τα κάνουμε ντολμαδάκια. Αν περισσέψουν να φυλάμε στην[...]
Πηγή: bostanistas.grΌσο κρατάει ακόμα το καλοκαίρι ετοιμάζω αυτόν τον ξεχωριστό μεζέ για τα τελευταία γλυκά βραδάκια προτού ψυχράνουν όλα για τα καλά. Το ενισχυμένο γιαούρτι με[...]
Πηγή: bostanistas.grΣεπτέμβρης, ο μήνας της αρχής! Τα φρούτα του μήνα είναι σταφύλια, αχλάδια και φραγκόσυκα. Οι μαρμελάδες, οι τάρτες και τα γλυκά κουταλιού έχουν την τιμητική[...]
Πηγή: bostanistas.grΑναπολώ τα κυριακάτικα απογεύματα που άρπαζα ένα κρουασάν molto από το ντουλάπι –ποιος νοιαζόταν τότε για τα συντηριτικά- κι ένα χιλιάρικο απ' το[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο βραδινό γεύμα - μανιέρα των τελευταίων εβδομάδων είναι κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια, αλειμμένο με μουστάρδα σπιτική , λάδι, λεμόνι και ψημένο στην μικρή[...]
Πηγή: bostanistas.gr