Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 60 συνταγές
Όλη η κρυφή γοητεία του brunch βρίσκεται στην αναποφασιστικότητά του μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού και στο γεγονός πως αγορουξυπνημένο ή όχι, δεν ζορίζεται[...]
Πηγή: pandespani.comΑπό τις συνταγές που πολύ μού αρέσουν, γιατί τα έχουν σχεδόν όλα: φρεσκάδα, γεύση σε στρώσεις που συνδυάζει το αλμυρό με το ελαφρώς γλυκό (στα κρεμμύδια με[...]
Πηγή: pandespani.comΣε μερικά φαγητά αποδίδουμε τον χαρακτηρισμό ‘γήινα’ γιατί τα συνδέουμε με την ανεμπόδιστη μυρωδιά της γης και γιατί όταν γευόμαστε ακόμη και ακατέργαστα τα[...]
Πηγή: pandespani.comPink is the new black. Λεγόταν περισσότερο παλιότερα, ωστόσο ακόμη αμφιβάλλω για το πόσο πειστική θεώρηση υπήρξε παρά τις τάσεις που κατά καιρούς θαρραλέα την[...]
Πηγή: pandespani.comΠόσες φορές κάτι που δοκιμάζουμε και μας αρέσει, μας ελκύει τόσο που μπορεί να αποτελέσει έμπνευση? Οι γεύσεις που πραγματικά μας κατακτούν προκαλούν μοναδικές[...]
Πηγή: pandespani.comΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ Η ντομάτα και το καρπούζι αγκαλιά στην ίδια κόκκινη σαλάτα· διόλου προβλέψιμος συνδυασμός, το ταίριασμα εντούτοις εξαιρετικό και δροσερό,[...]
Πηγή: pandespani.comΜπορεί να εμφανιστεί με την πρώτη, μπορεί όμως και τη δεύτερη ή την τρίτη μέρα. Ανενδοίαστη παρότι κόκκινη, η τερίν με παντζάρι και μια ή δυο στρώσεις από[...]
Πηγή: pandespani.comΤο πάθος του παιδικού έρωτα συμπυκνώνεται σε ένα άγουρο σχέδιο με δυό καμπύλες, ένα κατάισιο φαρμακερό βέλος και μερικές γλιστερές σταγόνες μιας ματωμένης[...]
Πηγή: pandespani.comΤα τυριά στο τραπέζι είναι μεγάλο θέμα και στρατηγικό από πλευράς συνδυασμών -κάτι σαν τα ζώδια στατιστικώς ιδωμένα- που, είτε εμφανίζονται στην αρχή είτε στο[...]
Πηγή: pandespani.com– Πως, πως, γίγαντες τηγανητοί; Α, πως είναι; Διέκοψα τον φίλο μου τον Jim που μπήκε προς στιγμήν σε γευστικά highlights, αφηγούμενος στην παρέα πως είχε[...]
Πηγή: pandespani.comΘα ήμουν κοντά στα 14. Μετά το σχολείο μαζί με τη συμμαθήτριά μου Αλεξάνδρα, επιστρέψαμε σπίτι της. Πήγαμε κατευθείαν στην κουζίνα, όπου μας περίμενε[...]
Πηγή: pandespani.comΜαγειρική αξία για την αρχαία Ελλάδα πιθανόν από το 200 πΧ. αλλά με ιστορία 3000 χρόνων που φτάνει στην αρχαία Αίγυπτο, και αγαπημένα των Ρωμαίων (Cambridge[...]
Πηγή: pandespani.comΌταν βλέπεις ένα τσούρμο ολόφρεσκους κολοκυθοανθούς νάχουν ξεμείνει στο καφάσι, δεν θες και πολύ για να κάνεις διαφορετική επιλογή απ’ όσους ξεδιάλεξαν τα[...]
Πηγή: pandespani.comΣτη μερικά φαγητά αποδίδουμε τον χαρακτηρισμό ‘γήινα’ γιατί τα συνδέουμε με την ανεμπόδιστη μυρωδιά της γης και γιατί όταν γευόμαστε ακόμη και[...]
Πηγή: pandespani.comΦέρνει στο νου άνοιξη και καλοκαίρι, ό,τι και να βλέπει κανείς έξω απ’ το παράθυρο. Kαι γι’ αυτό ευθύνεται πιθανότατα η ανθρώπινη προδιάθεση στο[...]
Πηγή: pandespani.comTo πόσο ωραία ταιριάζει το κυπριακό χαλούμι με το σταφύλι, αν δεν το φαντάζεστε μπορείτε απλώς να το δοκιμάσετε. Το ημίσκληρο τυρί με τη διαστρωμάτωση τύπου[...]
Πηγή: pandespani.comΑπό τα άδυτα της κουζίνας της Νέλλης, όπου οδηγήθηκε η παντεσπανική μας περιέργεια σε φάση γευστικής έξαψης, πήραμε –αφού ζητήσαμε και μας έδωσε μετά από[...]
Πηγή: pandespani.comΑνοιξιάτικη σαλάτα με σπαράγγια, με το εποχιακό λαχανικό-ντίβα (υπογράφει asparagus officinalis), που παλιότερα ανήκε στην οικογένεια των Λειριοειδών και τώρα[...]
Πηγή: pandespani.comYπάρχουν δύο ειδών κολοκυθοανθοί: οι αρσενικοί και οι θηλυκοί. Οι αρσενικοί είναι μικροί και έχουν μόνον μίσχο, πάνω στον οποίο στηρίζονται. Σπάνια και από[...]
Πηγή: pandespani.comΣε ποιόν δεν αρέσουν οι γκουρμέ εκπλήξεις, τα νόστιμα αναλώσιμα; Όλα αυτά τα μίνι μπουκάλια, τα βαζάκια με τις λιχουδιές, τα ωραία τυριά και τα τοπικά[...]
Πηγή: pandespani.comΤρώγοντας χταπόδι ίσως δεν ξέρετε ότι απολαμβάνετε την γεύση ενός από τα εξυπνότερα θαλάσσια πλάσματα και μάλλον του ιδιοφυέστερου ασπόνδυλου. Kι αν έχετε ίδια[...]
Πηγή: pandespani.comΛατρεύω την σπιτική ταραμοσαλάτα λευκή πάντα, ειδικά όταν καταλαβαίνεις τον ταραμά στο δόντι και έχει ένα μόνο τσικ παραπάνω λεμόνι, που το «ακούς». Για τις[...]
Πηγή: pandespani.comΗ ομελέτα με κολοκυθάκια, κλειστή σε στιλ calzone ή σκεπαστή κατά το ελληνικότερο ή/και γεμιστή, είναι ένα χορταστικό πιάτο-γεύμα, με πλούσια γεύση από υλικά[...]
Πηγή: pandespani.comTo πόσο ωραία ταιριάζει το κυπριακό χαλούμι με τα γλυκά σταφύλια, αν δεν το φαντάζεστε, μπορείτε απλώς να το δοκιμάσετε. Το ημίσκληρο τυρί, με τη[...]
Πηγή: pandespani.com