Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 100 συνταγές
Από τον Παράδεισο στα Τάρταρα: Μπορεί να 'ναι το πιο φρέσκο, τραγανό και ζωογόνο κατασκεύασμα και από την άλλη το πιο βαρετό, αδιάφορο, πληκτικό. Να[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίναι μεγάλα σαν πιατάκια του καφέ, νόστιμα πολύ και τα βρίσκεις σε όλες τις λαϊκές αγορές. Τα φουρνίζουμε, τα γεμίζουμε στο τσάκα - τσάκα κι ένα χορτοφαγικό,[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ πικάντικη και πολύ νόστιμη σούπα που σας προτείνω είναι εμπνευσμένη από την ινδική Tomato Rasam. Οι Ινδοί χρησιμοποιούν πάρα πολύ τη φάβα. Αποκαλείται dal[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ πατάτα είναι μια από τις καλύτερες γαρνιτούρες για τα ψητά κρέατα. Συνήθως τις κάνουμε φούρνου και βέβαια είναι υπέροχες με το λαδάκι τους, το λεμόνι τους,[...]
Πηγή: bostanistas.grΜ’ αρέσει πολύ η πατατοσαλάτα με μπόλικο λάδι, λεμόνι, αλατοπίπερο μαζί με κρεμμύδι, μαύρες ελιές, σφικτά αβγά και κομματάκια ντομάτας. Να έχω μαζί και[...]
Πηγή: bostanistas.grΔεν ξέχασα ότι ύστερα από το αγαπημένο μου σαλμορέχο σας χρωστάω κι ένα γκασπάτσο. Και κατ’ αρχήν πρέπει να ξεδιαλύνουμε μια παρεξήγηση: στον[...]
Πηγή: bostanistas.grΞαναγυρνώ στην αγκινάρα, την αγαπημένη μου βασιλοπούλα του χειμώνα και της πρώιμης άνοιξης. Για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον, επειδή καθώς δρασκελάμε τον Φλεβάρη[...]
Πηγή: bostanistas.grΠέρα από την παραδοσιακή ταραμοσαλάτα υπάρχουν και μικρές παρεμβάσεις που δίνουν μια άλλη πινελιά στο πολυαγαπημένο σαρακοστιανό. Εν προκειμένω το αβοκάντο[...]
Πηγή: bostanistas.grΜεγαλώσαμε με πατάτες ναξιώτικες, που θεωρούνταν κάποτε οι καλύτερες ελληνικές. Αργότερα βρήκα πολύ νόστιμες πατάτες -κανονικές και γλυκοπατάτες- στην[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ φάβα είναι ένα φαγητό που άργησε λίγο να μπει στον διατροφικό μου κόσμο. Σαν παιδί, όταν την πρωτοδοκίμασα, η αλήθεια είναι ότι δεν ξετρελάθηκα και για[...]
Πηγή: bostanistas.grΟρεκτικό που πάντα έχω στο ψυγείο μου. Το ζωηρό κόκκινο ή πράσινο χρώμα το παίρνει η τυροκαυτερή από τις πιπεριές που έχω στον κήπο μου, γλυκιές και καυτερές.[...]
Πηγή: bostanistas.grΓια έναν άνθρωπο που απολαμβάνει το φαγητό, είναι σημαντικό οι φίλοι του να έχουν την ίδια ιδεολογία και λαιμαργία. Παρασκευή πρωί (μετά το πρωινό - το[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο Εκουαδόρ παίζει τον πρώτο αγώνα του εναντίον της Ελβετίας κι όπως διαπίστωσα, ερευνώντας τα της κουζίνας του, οι Ελβετοί μπορεί να έχουν το περίφημο[...]
Πηγή: bostanistas.grphoto: Εύη Σκούρα Το αβοκάντο το θεωρώ ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και πολύπλευρα υλικά που μπορεί να χρησιμοποιεί κάποιος στην κουζίνα του, ιδίως αν προτιμά[...]
Πηγή: bostanistas.grΠαρόλο που οι μαραθόπιτες θεωρούνται κυρίως χανιώτικες πίτες, τις φτιάχνουμε σε όλη την Κρήτη. Τουλάχιστον όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, μαραθόπιτες φτιάχναμε[...]
Πηγή: bostanistas.grΟ συνδυασμός λαχανικών και οσπρίων είναι πολύ διαδεδομένος σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Στην Κωνσταντινούπολη όμως προχώρησαν ένα βήμα μπροστά. Πήραν το[...]
Πηγή: bostanistas.grΌταν είσαι στο χωριό κάθε πρωί θα έρθει ένα πεσκέσι. Μια γειτόνισσα θα φέρει 2 αυγά, η άλλη δυο ντομάτες και ένα αγγουράκι και η ξαδέλφη σου λίγα φρέσκα[...]
Πηγή: bostanistas.gr[photo: Εύη Σκούρα] Έχω καιρό να σας προτείνω μια θρεπτική και νόστιμη σαλάτα. Από αυτές τις σαλάτες που τις τρως άνετα για κυρίως πιάτο, γιατί δεν έχει[...]
Πηγή: bostanistas.grΝαι, αυτή είναι μια σαλάτα του χειμώνα αφού τα γκρέιπφρουτ είναι στις δόξες τους από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο ενώ αυτά που καταναλώνουμε τώρα είναι μάλλον[...]
Πηγή: bostanistas.gr(photo: Κώστας Κωβαίος) Την περίοδο αυτή μαγειρεύουμε όσο γίνεται υγιεινά και νόστιμα. Μια καλή ιδέα είναι μια ελαφριά σαλάτα με φασόλια η οποία είναι εύκολη,[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ έμπνευση για τυρόπιτα μπουγιουρντί ήρθε τυχαία, σκαλίζοντας το ψυγείο μου για να βρω διαθέσιμα υλικά: λίγα φύλλα κρούστας που είχαν περισσέψει από γλυκό,[...]
Πηγή: bostanistas.grΚαλοκαίρι για τα καλά και οι ντομάτες έρχονται πιο κοντά στο κανονικό τους άρωμα. Καιρός για ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης... Photo: indulgedevour.wordpress.com[...]
Πηγή: bostanistas.gr«Έτσι φτιάχνομε τους κολοκυθοανθούς κάτω», είπε η μαμά μου. Σε ελεύθερη απόδοση: «Έτσι φτιάχνουμε τους κολοκυθοανθούς στη γειτονιά μου, στο[...]
Πηγή: bostanistas.grΑυτό τον καιρό τα κληματόφυλλα είναι λεπτά και τρυφερά, οπότε είναι η πιο κατάλληλη εποχή για να τα κάνουμε ντολμαδάκια. Αν περισσέψουν να φυλάμε στην[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα όσπρια γενικώς στην Ελλάδα υπήρξαν κορυφαίο φαγητό επιβίωσης, μια και εκτός από ενέργεια περιέχουν και μπόλικες πρωτεΐνες. Στην Κρήτη αγαπήσαμε πάρα πολύ[...]
Πηγή: bostanistas.grΜέρες τώρα σκέφτομαι τι να σας παρουσιάσω αυτή την εβδομάδα. Διαβάζω διάφορα έντυπα και βιβλία μαγειρικής, ιστορικές συνταγές αλλά δεν βγάζω άκρη. Ο εορτασμός[...]
Πηγή: bostanistas.grΌσο κρατάει ακόμα το καλοκαίρι ετοιμάζω αυτόν τον ξεχωριστό μεζέ για τα τελευταία γλυκά βραδάκια προτού ψυχράνουν όλα για τα καλά. Το ενισχυμένο γιαούρτι με[...]
Πηγή: bostanistas.grΣεπτέμβρης, ο μήνας της αρχής! Τα φρούτα του μήνα είναι σταφύλια, αχλάδια και φραγκόσυκα. Οι μαρμελάδες, οι τάρτες και τα γλυκά κουταλιού έχουν την τιμητική[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο σέσκουλο είναι στενός συγγενής με το παντζάρι και το όνομά του είναι παραφθορά της αρχαίας λέξης «τεύτλο», που έγινε «σέσκλο» ή και[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ συνταγή που ετοίμασα γι' αυτή την εβδομάδα έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για μένα, επειδή είναι από τη γιαγιά μου την Αρχοντία. Από μικρή δεν είχα τη[...]
Πηγή: bostanistas.grΑνάμικτη σαλάτα δροσερή και απολαυστική που μπορεί να συνοδεύσει οποιοδήποτε φαγητό ή να αποτελέσει ένα ελαφρύ γεύμα από μόνη της. Το μυστικό είναι βέβαια η[...]
Πηγή: bostanistas.gr