Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 373 συνταγές
Η πατ α φρίρ είναι μία ζύμη-χυλός που τη φτιάχνουμε για να περάσουμε ένα τρόφιμο (ψάρι, λαχανικό, φρούτο, κρέας, κοτόπουλο), όταν θέλουμε να το κάνουμε[...]
Πηγή: loukoulos.comΚάποιο χειμωνιάτικο μεσημέρι, πριν αρκετά χρόνια, βρέθηκα σε ένα ορεινό χωριό της Κρήτης. Σταμάτησα στο καφενείο για να πάρω πληροφορίες. Στο βάθος της[...]
Πηγή: bostanistas.grΑφού η πρώτη γνωριμία με τις αβρωνιές πήγε καλά, και όσο ακόμη προσφέρονται απλόχερα από την αγαπημένη φύση, σκέφτηκα αυτή τη φορά να σας τις μαγειρέψω με[...]
Πηγή: bostanistas.grγια τη ζύμη 3-4 φλιτζ. αλεύρι 1 φακελάκι μαγιά ξερή 1 φλιτζ. γάλα ½ φλιτζ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. ζάχαρη για τον κιμά 400γρ. κιμάς ανάμεικτος 75γρ.[...]
Πηγή: cooklos.grΥλικά Κιμάς μοσχαρίσιος 300 γρ Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο ψιλοκομμένο Ελαιόλαδο 4 κουταλιές σούπας Ντομάτες 4 ψιλοκομμένες ή ντοματάκι κον κασέ 1 κουτί Αλάτι -[...]
Πηγή: chefoulis.grΥλικά Κουνέλι ή λαγός 1 τεμ. Κρεμμυδάκια φρέσκα 500 γρ. Μαρούλια φρέσκα 2 τεμ. Άνιθο 1 ματσάκι Μαϊντανός 1 ματσάκι Σέλινο 1 κλωνάρι Αλάτι-πιπέρι Ελαιόλαδο 1/2[...]
Πηγή: chefoulis.grΥλικά Για την ζύμη Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 φλυτζάνια του τσαγιού Αυγά 4 τεμ. Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού Για την[...]
Πηγή: chefoulis.grΥλικά Χοιρινό 2 κιλά ψαχνό Αγγουράκια τουρσί 6 τεμ. Σκόρδο 5 σκελίδες Μουστάρδα 2 κουταλιές της σούπας Μαργαρίνη 2 κουταλιές της σούπας Φύλλα δάφνης 3 τεμ.[...]
Πηγή: chefoulis.grΌταν έχω κέφια τις Κυριακές και αναζητώ τα μουρμουρητά αγαλλίασης γύρω από το τραπέζι αβλεπί καταφεύγω στο όσσο μπούκο, το μιλανέζικο πιάτο που πρώτα[...]
Πηγή: bostanistas.grΑς δώσω κι εγώ μια συνταγούλα πολύ νόστιμη, για τους φίλους μας που νηστεύουν αυτές τις μέρες!! Μανιτάρια μέσα σε μια υπέροχη σάλτσα μαϊντανού! Ταιριάζουν με[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΦτιάξετε λαχταριστή χορτόπιτα ή τυρόπιτα στριφτή με φύλλο τραγανό κι αφράτο που θα ανοίξτε μόνοι σας. Ακόμα κι αν το χειροποίητο φύλλο σας ακούγεται εγχείρημα[...]
Πηγή: bostanistas.gr"Arancini" είναι τα μικρά πορτοκάλια στα ιταλικά και η σημερινή συνταγή - που καμιά σχέση δεν έχει με τα φρούτα πορτοκάλια - είναι κλασικό[...]
Πηγή: bostanistas.grΌταν έγραφα τη συνταγή για το πηλιορείτικο σπετζοφάι , ρώτησα τη Ντέμη, εξαιρετική νοικοκυρά γέννημα, θρέμμα της Τσαγκαράδας, αν αυτή βάζει πατάτα στο[...]
Πηγή: bostanistas.gr«Χάδια και παιχνίδια όλα. Με σκέρτσα, με καμώματα, με χίλια δυο μεράκια, που σβήνουνε σκοτούρες και φαρμάκια...», μου έγραψε αξημέρωματα ο πρωινός[...]
Πηγή: bostanistas.grΤώρα είναι η εποχή του περίπατου στην εξοχή. Έπαψε η ζέστη και δεν άρχισε το κρύο, ο ήλιος είναι γλυκός και ο αέρας φρέσκος κι ελαφρύς... Εδώ γύρω η άγρια[...]
Πηγή: bostanistas.grΗταν οκτώμιση περίπου το πρωί. Το χειμωνιάτικο τοπίο στον Παρνασσό θύμιζε Highlands. Η ομίχλη έφτανε μέχρι κάτω και κοιτώντας στον ορίζοντα έβλεπες πάνω από[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ μόδα της γλυκιάς βασιλόπιτας με την μορφή που την ξέρουμε σήμερα στα χωριά της Ηπείρου ήρθε την δεκαετία του ᾽80. Το έθιμο όμως της πρωτοχρονιάτικης πίτας[...]
Πηγή: bostanistas.grΓια τη ζύμη: 2 1/2 κεσεδάκια γιαούρτι αγελαδινό 2 αυγά 900 γρ αλεύρι μαλακό 1 κουταλάκι του γλυκού μπεϊκιν λίγο αλάτι λίγη σόδα Για τη γέμιση με πατάτα: 2[...]
Πηγή: glukomperdemata.blogspot.gr