σοκολατοπιτα χωρις αυγα | σοκολατοπιτα σιροπιαστη με γλασο | χταποδι στην κατσαρολα | φιλέτο γαλοπούλας στο τηγάνι | ροξακια αργυρως αργυρω | συνταγες της παρεας σοκολατοπιτα | μελιτζανοκεφτεδες δρισκας
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Κρεατικα χωρις καλαμαρι

Βρέθηκαν 24 συνταγές

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ...

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Κεφτέδες ακόμα πιο νόστιμοι: γεμιστοί με τυρί

Νόστιμοι κεφτέδες, ό,τι πρέπει για ένα τραπέζι με ζεστά μεζεδάκια, γεμιστοί με υπέροχο λευκό τυρί από τη Σύρο. Το τυρί που έχω χρησιμοποιήσει για αυτούς τους[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Πιο μυρωδάτα, πιο καυτερά!

Τα μακρόστενα μπιφτέκια, που τα υιοθετήσαμε κι εμείς, μοιάζουν με λουκάνικο περασμένο σε σουβλάκι και γίνονται στις αραβικές χώρες με παχύ κιμά από αρνί ή[...]

Πηγή: bostanistas.gr

Όταν συμφιλιώθηκα με την κανέλα

Η σχέση μου με την κανέλα ήταν ανέκαθεν διαταραγμένη, δεδομένου ότι πέρασα τα περισσότερα χρόνια της ενήλικης ζωής μου αντιπαθώντας όσα φαγητά χαρακτηρίζονταν[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ντολμάδες για το καλό του χρόνου

Ακόμα ψάχνω να δω αν η εμμονή μου να διπλώνω κάθε χρόνο καμιά εκατοστή λαχανοντολμάδες για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι ήταν απλά μια δική μας συνήθεια ή[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Η μακαρονάδα της Πέμπτης: του αποχαιρετισμού

“Η μακαρονάδα της Πέμπτης” σας αποχαιρετά σήμερα. Αλλά προφανώς τα ζυμαρικά δεν θα λείψουν από το bostanistas. Και διάλεξα την πιο παιδική, την[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Από την Τσαγκαράδα: Λουκάνικο σε παραλλαγές

Αυτή την περίοδο του Ιουνίου είμαι συνήθως μόνος στην Τσαγκαράδα ή με τον γιο μου. Από τη μια η δουλειά στο ξενοδοχείο, από την άλλη τα κεράσια και τα βύσσινα[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ζήτω τα κυδώνια!

Το χειμώνα, μόλις τα βρω στην αγορά ή στον πάγκο των γειτόνων μας καλλιεργητών στο νησί, πάντα αγοράζω κυδώνια. Εχω μια γαβάθα ή καλάθι ή σκαφίδι γεμάτο με[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Διπλώνουν τα φύλλα, να διπλώσουν κι οι χαρές

Ακόμα ψάχνω να δω αν η εμμονή μου να διπλώνω κάθε χρόνο καμιά εκατοστή λαχανοντολμάδες για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, ήταν απλά μια δική μας συνήθεια ή[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Αρμένικα σεμσέκ, τα μερακλίδικα

Πρόκειται για μία από τις νοστιμότερες εθνικές κουζίνες και αυτό αποδεικνύεται ακόμα και από τις απλούστερες των συνταγών της. Η αρμένικη μαρμίτα έχει[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Βουνά από κεφτεδάκια

Όταν έρχεται η κουβέντα στο αγαπημένο μας φαγητό, αυτό που μας ζεσταίνει την καρδιά, πάντα έρχονται στο νου μου τα κεφτεδάκια. Μπορώ να πω με βεβαιότητα πως[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Φτωχικό και πεντανόστιμο

"Arancini" είναι τα μικρά πορτοκάλια στα ιταλικά και η σημερινή συνταγή - που καμιά σχέση δεν έχει με τα φρούτα πορτοκάλια - είναι κλασικό[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Νοστιμιά και αψάδα: μπιφτέκια λιβανέζικα

Οι εθνικές κουζίνες στις χώρες γύρω από τη Μεσόγειο χρησιμοποιούν τα ίδια περίπου υλικά: εποχικά λαχανικά, κάποιου είδους πάστα (κουσκούς, μακαρόνια,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μπιφτέκια με καρύδια και κόκκινο λάχανο

Τα λες και μπέργκερ. Είναι φαγητό χειμωνιάτικο, με λεπτή γεύση, που την δίνει το κόκκινο, γλυκόξινο και πικάντικο λάχανο. Αλλά και τα καραμελωμένα κρεμμύδια[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κυδώνια ανατολίτικα, χορταστικά

Για πρώτη χρονιά φέτος η κυδωνιά μας έχει καρπούς! Δεν είναι εντυπωσιακά σε όψη τα πέντε κυδώνια μας, όπως του γείτονά μας, του Στάθη, αλλά ελπίζω να είναι[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Αλαντικά με ιστορία: σαλάμι και νούμπουλο

Τα χοιροσφάγια έχουν τις ρίζες τους στην εποχή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και είχαν χαρακτήρα ειδωλολατρικό, που όμως έγινε αποδεκτός από την ορθοδοξία.[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μπουφές με τα νόστιμα της εποχής

Ένας απλός γιορτινός μπουφές που αποδεικνύει πως δεν χρειάζονται ακριβά υλικά. Το τραπέζι τούτο αξιοποιεί τα πλούσια σε γεύση εποχιακά εδώδιμα, την κολοκύθα,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μελιτζάνες παπουτσάκια από τον τόπο σου

Από τα πιο νόστιμα λαχανικά, όσο καλοκαιριάζει η μελιτζάνα φτάνει στην καλύτερη ώρα της. Οι μεγάλες φλάσκες, με το σκούρο μελιτζανί χρώμα, χάρη στο μέγεθός[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Λαχταριστό μου γιαουρτλού

Φαγητό ζεστό, θερμό, γεμάτο αψάδα και ζωή. Το αντικείμενο του πόθου μου: κεμπάπ γιαουρτλού. Πιάτο ζουμερό, που συνήθως σερβίρεται πάνω σε καλοψημένες πίτες[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Σεφταλιές για μερακλήδες

Με καταγωγή από την Κύπρο, όπου φαίνεται να καθιερώθηκε κατά το διάστημα τη Φραγκοκρατίας στο νησί, η σεφταλιά αποτελεί νοστιμιά για μερακλήδες: κιμάς,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κρεατόπιτα για ώρα ανάγκης

Πριν λίγο καιρό είχα επιχειρήσει να ψήσω στον φούρνο ένα κότσι μοσχαρίσιο που είχα βρει τυχαία (τυχαία, γιατί σπάνια πουλιούνται κότσια ολόκληρα από έλληνα[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Σουτζουκάκια συννεφένια, συνταγή απαράλλακτη

Είναι και κάτι φαγητά που σχεδόν όλοι λατρεύουν - για να μη πω όλοι! Τα σουτζουκάκια είναι ένα από αυτά και εμείς στο σπίτι μας έχουμε συνταγή από τις παλιές[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Το λαχματζούν του πρωτάρη

Ε δεν είναι μόνο το σουβλάκι. Στο μικρό, πολύ μικρό Feyrouz , στον αριθμό 23 της επίσης μικρής οδού Καρόρη (κάθετη στην Αιόλου), θα βρεις ίσως το καλύτερο[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Λαχανοντολμάδες θες; Πίτα θα σου φτιάξω!

[photo: Μαρίνα Μαυρομάτη] Εδώ και πολύ καιρό θέλω να φτιάξω λαχανοντολμάδες, αλλά η μεγάλη πίεση χρόνου με κάνει να το αναβάλλω, γιατί όπως και να το κάνουμε,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κόκορας γεμιστός για το γιορτινό τραπέζι

Θα ομολογήσω ότι τη γαλοπούλα δεν την τιμούμε στο γιορτινό τραπέζι μας! Οι άντρες μου είχαν συνηθίσει στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους να έχει ψητό[...]

Πηγή: bostanistas.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy