Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 53 συνταγές
Κυπάρισσος, κυπαρίσσι: Ανήκει στην οικογένεια των Κυπαρισσίδων. Είναι αγγειοσυσταλτικό και χρησιμοποιείται για τόνωση των φλεβών, σε κιρσούς, σε κράμπες των[...]
Πηγή: eisygian.blogspot.gr“Γιατί ένα μπέργκερ πρέπει να μοιάζει με ένα μπέργκερ;” ήταν το μέγα φιλοσοφικό ερώτημα που με κράτησε άγρυπνο κάποιο βράδυ προ μηνών. Για να δείτε τι[...]
Πηγή: caruso.grΥλικά 500 γρ. χοιρινό (χωρίς κόκκαλα από σπάλα ή μπούτι) κομμένο σε κ ύβους 2 κρεμμύδια ξερά 20 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική 1 μικρή πράσινη πιπεριά 1 πράσο 50[...]
Πηγή: geusis.blogspot.grΑυγά-μάτια, τηγανητές πατάτες, μακαρόνια με σάλτσα - κάπου εδώ τελειώνει η λίστα με τα φαγητά που ο άπειρος μαγειρικά εργένης συνήθως πιστεύει πως μπορεί να[...]
Πηγή: bostanistas.grΟδηγίεςΠλένουμε το κρέας και το βάζουμε να στραγγίξει. Βάζουμε σε βαθύ μπολ το ελαιόλαδο,το κρασί ή την ρετσίνα,την μουστάρδα,το δεντρολίβανο,την... The post[...]
Πηγή: chefoulis.grΗ μελιτζάνα είναι το κύριο λαχανικό της μαγειρικής της Τουρκίας. Από τις μαρμελάδες έως τις σούπες, από το κεμπάπ έως τα μαγειρευτά, χρησιμοποιείται με[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 3 κιλά τρυφερό χοιρινό 1/2 κιλού λίπος από νεφρά 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 1 κοφτή κουταλιά καυτερό κοκκινοπίπερο 1/2 κουταλ. ρίγανη 1/2 κουταλ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 1/2 φλιτζ. λάδι 1 φλιτζ. ζεστό νερό 1 φλιτζ. ξίδι ή 1/2 φλιτζ. ξίδι και 1/2 φλιτζ. κόκκινο κρασί 1 κουταλάκι αλάτι 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 2[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiCaldo verde, η σμαραγδένια: Η πράσινη, υπέροχη, δυναμωτική, αλλά και λεπτή στη γεύση, σούπα από την Πορτογαλία. η εθνική τους χορτόσουπα! Ένα πιάτο της[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΤα «μεγάλα πνεύματα» συναντιούνται!! Ετοίμαζα το σημερινό «πιάτο» όταν είδα ξαφνικά στο πλάι της σελίδας μου την υπέροχη ανάρτηση της[...]
Πηγή: oinomagirion.blogspot.grΧοιρινό κρέας (κομμάτια από μπούτι ή λαιμό) μαγειρεμένα στην κατσαρόλα με πιπεριές και κρασί. Τι χρειαζόμαστε: 1/2 κιλό κομμάτια χοιρινού (από λαιμό ή μπούτι)[...]
Πηγή: cookpad.com/grΜοσχαράκι στην κατσαρόλα με πατάτες, σβησμένο με ρετσίνα. Τι χρειαζόμαστε: 1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο 1 κιλό μοσχάρι Αλάτι Πιπέρι 1 ποτήρι του κρασιού[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά 500 γρ. ρεβίθια 1 κρεμμύδι 1 κλωνάρι σέλερι 1/2 καρότο 2 σκελίδες σκόρδο 2 κλωνάρια δεντρολίβανο 1 κομμάτι από προσούτο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι 3 –4[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami1 συκωταριά αρνίσια ή κατσικίσια Ελαιόλαδο 2 λεμόνια (τον χυμό τους) 2 κ.σ. μουστάρδα 1 ποτηράκι κρασί λευκό η ρετσίνα 1 ποτηράκι του κρασιού νερό Ρίγανη[...]
Πηγή: cookpad.com/grυλικά 900 γρ. χοιρινό κρέας από πανσέτα, κομμένο σε κύβους 3 εκ. 500 γρ. λινγκουίνε (ζυμαρικό) 1 φλ.κ. λευκό κρασί 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥΛΙΚΑ 1 πακετο λαζανια 500 γρ κιμα 1 κρεμμυδι 1κ σ πελτε μισο ποτηρι κρασι λευκη ρετσινα 5 κσ λαδι 1 ξυλακι κανελλα τυρι τριμμενο κεφαλογραβιερα ΕΚΤΕΛΕΣΗ τα[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr1 φλ τσαγιού ελαιόλαδο (180ml) 5 μέτρια κρεμμύδια ξερά 1-1,5 κιλό αρνάκι (ωμοπλάτη και χέρι με το κόκκαλο σε κομμάτια) 1 φλ τσαγιού ρετσίνα (180 ml) Βραστό[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά: 1 γαλοπούλα (6 κιλά) 100 γραμ. κιμά (3 ζώα χοιρινό, μοσχαρίσιο, αρνίσιο) 1-2 κουταλιές ελφίνο για σωτάρισμα 1 κρεμμύδι μεγάλο (για[...]
Πηγή: greekcook.grΝόστιμος μεζές αλλά και κυρίως πιάτο. Τι χρειαζόμαστε: 1 κιλό χοιρινό από μπριζόλα λαιμού 1 πράσινη πιπεριά 1κοκκινη πιπεριά 1 ποτηράκι ρετσίνα χυμός απο δυο[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικα 1 κιλο συκωτι μοσχαρισιο 3/4 ποτηριου ρετσινα 1/3 ποτηριου ελαιολαδο ριγανη αλατι Εκτελεση Πλενουμε το συκωτι,το βαζουμε σε ενα ταψι,αλατιζουμε,ριχνουμε[...]
Πηγή: cometocook.blogspot.grΥλικά συνταγής αρνάκι: 1 - 1½ κιλό σε μερίδες πατάτες: 1 κιλό, κομμένες κυδωνάτες σκόρδο: 4 σκελίδες μουστάρδα : 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο: 2/3 φλιτζάνι[...]
Πηγή: icookgreek.comΣαλτσα για τα σουτζουκακια 1/2 Pumaro 1 κυβος Knorr xοιρινο Για τα σουτζουκακια 1/2 κιλο κιμα μορχαρισιο (αν θελετε μπορειτε να προσθεσετε και 1/2 κιλο κιμα[...]
Πηγή: cooktherapy.grΥλικά 2 κιλά κρέας αρνίσιο ή χοιρινό χωρίς κόκκαλα 4 κρεμμύδια ξηρά , ψιλοκομμένα 1 κουταλιά σ. πάπρικα γλυκιά 1 κουταλιά σ. ρίγανη αλάτι, πιπέρι 1 μικρή[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά Για τα παϊδάκια 16 παϊδάκια αρνιού 4 λεμόνια (και το χυμό και το ξύσμα) 8 κουτ. της σούπας γιαούρτι 4 κουτ. της σούπας ούζο 2 κουτ. της σούπας θυμάρι 4[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΚαι όμως η γαλοπούλα δεν είναι τόσο δύσκολη στο μαγείρεμα όσο νομίζετε! Αν προσέξετε 2-3 πράγματα σε καθένα από τα 5 στάδια της προετοιμασίας της θα δείτε πόσο[...]
Πηγή: ellinikoxreosstigastronomia.blogspot.grΑρκετοί δε συμπαθούν γευστικά το κατσικάκι ή το αρνάκι. Το μυστικό βρίσκεται στο σωστό μαρινάρισμα και φυσικά στο κρέας που θα επιλέξετε. Υλικά για το[...]
Πηγή: fetoula.blogspot.grΥλικά (για 4 άτομα) 1300-1500 γρ. κοιλιές από αρνάκι γάλακτος (συνήθως πρέπει να τις παραγγείλουμε στο χασάπη) 2 ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένο (κρατάμε 4[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΤα βραβεία του Γαστρονόμου είναι ένα σημαντικό γεγονός για όλους εμάς που αγαπάμε την γαστρονομία σ’ αυτή τη χώρα. Και είναι σημαντικό γιατί βγάζει μπροστά το[...]
Πηγή: caruso.gr