Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 90 συνταγές
Αρχίζω μια σειρά για τον κάθε μήνα, που θα έχει σχέση με την διατροφή, την εποχικότητα των προϊόντων και με μικρο-ιδέες, για να βοηθήσω στην οργάνωση των[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.gr1 μαρούλι άισμπεργκ 1 γαλλική σαλάτα 1 ματσάκι ρόκα, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια 1 ματσάκι μυρώνια (ή μαϊντανός, αν δεν βρούμε) 1 μεγάλο πορτοκάλι 1 μεγάλο[...]
Πηγή: gastronomos.grΕίμαι από εκείνους τους ανθρώπους που στις γιορτές φοράνε σκούφους του Άι Βασίλη και στέκες με κόκκινα κερατάκια ελαφιών και υποστηρίζουν πως είναι της μόδας.[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΤο πετιμέζι, το παχύρρευστο σιρόπι που φτιάχνεται βράζοντας τον μούστο, το βρίσκουμε σε περιοχές της Ελλάδας που παράγεται κρασί Για την Ιστορία O Αθήναιος[...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.grΤο τραπέζι του μεσημεριού της Μεγάλης Αποκράς (Μεγάλη Αποκρά λέγαμε στην Κρήτη την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς) είναι από τα πλουσιότερα της χρονιάς στην[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣίγουρα έχουμε αρχίσει όλοι να σχεδιάζουμε τι θα ετοιμάσουμε για την Κυριακή του Πάσχα. Εκτός από τον κλασικό οβελία, το πασχαλιάτικο τραπέζι χρειάζεται[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕίναι η εποχή τους ! Οι γλυκοκολοκύθες , πιο ανθεκτικές από τα πράσινα κολοκυθάκια είναι από τα πιο «επίκαιρα» λαχανικά της εποχής. Τρώγεται[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι μέρες του Δωδεκαήμερου σε όλη την Ελλάδα χαρακτηρίζονται γαστρονομικά από ιδιαίτερα πιάτα , γιορταστικά και πλούσια. Κάθε τόπος έχει τις δικές του[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΙούλιος "Λ όγω ζέστης απλοποιούμε τα φαγητά, οι μελιτζάνες και τα κολοκύθια είναι οι βασιλιάδες της κουζίνας, μαγειρεύονται σε όλες τις μορφές, παπουτσάκια,[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΣυνηθίσαμε να βάζουμε ποστάκια για όπου πάμε εντός κι εκτός Ελλάδος. Ξεχνάμε όμως συνήθως ό,τι έχουμε δεδομένο. Σάββατο πρωί κατεβήκαμε, το ζεύγος, στην[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grσυκωτάκι με πλευρώτους κονιάκ και πετιμέζι Υλικά : 1/2 κιλ. συκώτι μοσχαρίσιο κομμένο σε μπουκίτσες , 1 ποτ. κρασιού κονιάκ ,μανιτάρια πλευρώτους 5-6, πετιμέμι[...]
Πηγή: oisyntagestisxrysas.blogspot.grΤο σοφιγάδο είναι ένα πολύ παλιό φαγητό της χώρας μας. Έχει την καταγωγή του από την εποχή της ενετοκρατίας και διαθέτει μια ιδιαίτερη γλυκόξινη γεύση.[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥΛΙΚΑ Για την πανσέτα και τη σάλτσα 250 γρ. πανσέτα 1 φινόκιο 2 κ.σ. πετιμέζι 1 ζωμό κότας 200 ml νερό 2 αστεροειδείς γλυκάνισους Κάρδαμο Αλάτι Πιπέρι 1[...]
Πηγή: megatv.com/cook1 κιλό αρνίσιο κιμά περασμένο μία φορά από τη μηχανή του κιμά ή ανάμεικτο αρνί και μοσχάρι 2 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης (εμπορίου ή σπιτικές) 2 κ.σ. γιαούρτι 2[...]
Πηγή: argiro.grΧοιρινό ρολό γεμιστό καραμελωμενο με υπέροχη σάλτσα που θα λατρέψετε... Πρέπει να το φτιάξετε οπωσδήποτε!!! ΨΉΣΙΜΟ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΎΣ ΠΕΡΊΠΟΥ ΧΡΟΝΟΣ 1.45 ΥΛΙΚΑ[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΣτη διατροφική δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Γνωστό και αποδεκτό από τα παλιά. Έτσι, για όσους δεν ασκούνται στην κρεατοφαγία, υπάρχουν και τα μανιτάρια.[...]
Πηγή: bostanistas.grΚλέφτικο λουκούμι φαγητό κατανόστιμο χωρίς κόπο ....να γλείφετε τα δάχτυλα σας για το τραπέζι της Παναγίας !!! ..Και όχι μόνο !!! ΥΛΙΚΆ 4 μερίδες αρνί η[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΜια γιορτινή συνταγή... Υλικά: 1 κιλό χοιρινό ψαρονέφρι σε φέτες 200 ml λευκό κρασί αλάτι πιπέρι Για την σάλτσα: 100ml λευκό κρασί 2 κ.σ. μουστάρδα αλάτι[...]
Πηγή: suntagesnikoulas.blogspot.grΥΛΙΚΑ για 10 άτομα 10 τεμάχια κότσι 2 κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδο 200 γρ. πετιμέζι 100 γρ. μέλι 1 δέσμη θυμάρι 500 ml μπίρα 200 γρ. ελαιόλαδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΗ σημερινή μας συνταγή είναι από αυτές που προσφέρονται για ένα κυριακάτικο τραπέζι με καλεσμένους... Φυσικά σήμερα είναι Δευτέρα! Χτες ήμασταν απασχολημένοι[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΠαραδοσιακό, νόστιμο, οικονομικό, εύκολο! Ένα παραδοσιακό σπιτικό φαγητό για σήμερα, από τα αγαπημένα μας. Το πιάτο αυτό το φτιάχνουμε στην Κρήτη με[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr800 γρ. αρνίσιος κιμάς, από μπούτι (ζητάμε από τον κρεοπώλη να τον περάσει δύο φορές από την κιμαδομηχανή, για να γίνει αφράτο το μείγμα) 1 μέτριο ξερό[...]
Πηγή: gastronomos.gr