Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 54 συνταγές
Καλή μέρα αγαπημένοι μου μπλογκογείτονες! Τί κάνετε; Ελπίζω, παρά το άκρως βροχερό και μουντό Σαββατοκύριακο να είστε καλά! Πάντως, όπως σας είπα κι εχθές εγώ[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΥποτίθεται ότι τα «σκωτσέζικα αυγά» είναι μια εφεύρεση του λονδρέζικου ντελικατέσεν Fortnum & Mason, που χρονολογείται από το 1736. Η συνταγή[...]
Πηγή: bostanistas.grΤη σάλτσα Μπολονέζ, στην Ελλάδα την έχουμε μάθει ως σάλτσα κιμά, για μακαρόνια με κιμά. Όμως, απ’ τα παλιά χρόνια μέχρι και σήμερα, στη περιοχή της Μπολόνιας,[...]
Πηγή: caruso.grΖΩΜΟΣ ΚΡΕΑΤΟΣ ΣΠΙΤΙΚΟΣ Στην κουζίνα μου ακολουθώ δύο βασικές αρχές : προσπαθώ να αποφεύγω τα βιομηχανοποιημένα και να χρησιμοποιώ όσο το δυνατόν φρέσκα, φυσικά[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΔεν υπάρχει όρος για την διαδικασία του μουλιάσματος της γλώσσας και των μάγουλων του μοσχαριού σε τρεχούμενο νερό πριν το μαγείρεμα. Το κάνουμε για να[...]
Πηγή: bostanistas.grΠήγα για πρώτη φορά στην Πόλη όταν ήμουν στο γυμνάσιο ακόμα και αυτό το ταξίδι μου έχει μείνει στην μνήμη σαν όνειρο. Θυμάμαι ομίχλη, ατμόσφαιρα και μαγεία[...]
Πηγή: bostanistas.grΟ Νίκος ο Μπέλλος για 20 τόσα χρόνια είχε ταξιδιωτικό γραφείο στον τόπο της καταγωγής του, τις Μπενίτσες, ένα όμορφο ψαροχώρι της Ανατολικής Κέρκυρας. Ο Νίκος[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ ουρά του αγελάδας -παλιότερα βοδινή (oxtail), λες και μόνον τα αρσενικά ζώα σ’ αυτό τον κόσμο δεν ήταν κολοβά- θα ανήκε ακόμη στις δευτεροκλασάτες κοπές του[...]
Πηγή: pandespani.comΗ συνταγή αυτή είναι μια τολμηρή mare e monte, εξαιρετικά επιτυχημένη όμως, διότι καταφέρνει να ισορροπεί θαυμάσια τα –φαινομενικά– παράταιρα υλικά. Yλικά[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami2 κιλά ουρά μοσχαρίσια κομμένη σε κομμάτια 1/2 κιλό σπανάκι 5 μεγάλα μαρούλια 1 ματσάκι τσουκνίδες 1 ματσάκι παπαρούνες 1 ματσάκι ρόκα 1 ματσάκι άνηθο 3[...]
Πηγή: cooktherapy.grΚαλησπέρα σας από την ηλιόλουστη καικαλοκαιρινή πια Θεσσαλονίκη! Ο καιρός πια φωνάζει, ζητάει θάλασσα, παραλία, διακοπές! Σε λίγο τελειώνουν και τα σχολεία[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΣημείωση: ξέρω πολύ καλά ότι σήμερα τα ...μπλιαχ! των συναδέλφων και των αναγνωστριών μας θα έχουν την τιμητική τους. Πλην όμως εγώ παρασκεύασα ένα εθνικό μας[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΗ ουρά του αγελάδας -παλιότερα βοδινή (oxtail), λες και μόνον τα αρσενικά ζώα σ’ αυτό τον κόσμο δεν ήταν κολοβά- θα ανήκε ακόμη στις δευτεροκλασάτες κοπές του[...]
Πηγή: pandespani.comΥλικά 200γρ. λευκή σοκολάτα 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος 200 ml κρέμα γάλακτος 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες 2 κουταλιές κονιάκ 1 κουταλιά καφέ στιγμής 4[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grΤο εγχείρημα να μαγειρέψεις μια ολόκληρη μοσχαροκεφαλή σπανίως (έως ποτέ) επιχειρείται στο σπίτι. Πρώτα, γιατί στην πολιτισμένη μας κουζίνα είναι άγνωστο[...]
Πηγή: pandespani.comΥλικά (για 10 κομμάτια) 7 φύλλα ζελατίνας 2 κουταλάκια του καφέ πράσινο τσάι 300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά 50 γρ. πράσο 1 κλαράκι θυμάρι 1 κλαράκι δεντρολίβανο 1[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΓια την μαρινάδα 0.5 ποτήρι χυμό πορτοκάλι χυμός από ένα λεμόνι 2 κουταλιές σούπας ξύδι μπαλσάμικο 1 κουταλιά σούπας μέλι 1 κουταλιά γλυκού μουστάρδα 2[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥΛΙΚΑ: 250 γρ. ψωμί του τόστ κομμάτια 4 σκελίδες σκόρδο 1 κ. γλυκού θυμάρι 1 κ. γλυκού πάπρικα γλυκιά 1 κ. γλυκού πιπέρι τριμμένο 1 κρεμμύδι 1 πιπεριά[...]
Πηγή: megatv.com/cookΓια να κάνετε ένα γρήγορο, ελαφρύ και γευστικότατο πιάτο με μαλακό ψαρονέφρι και θρεπτικά λαχανικά! Τι χρειαζόμαστε: 800 γρ. ψαρονέφρι (ή κοτόπουλο ή ό,τι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΓια τα μπιφτέκια: 1000 γρ. Μοσχαρίσιο κιμά Λίγο νερό για αφράτα μπιφτέκια 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 κ.γ. Αλατι 1/2 κ.γ. Πιπέρι 1/2 κ.γ. Κύμινο 1 κ.γ. Ρίγανη 2 αυγά[...]
Πηγή: cookpad.com/grΓια τον Κιμά 700 γρ κιμά μοσχαρίσιο 1 πράσινη πιπεριά 1/2 κουταλάκι γλ κοφτο Μπαχάρι 6 αυγά 1 σκελίδα σκόρδο 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 ντομάτα ώριμη 1/2 φλυτζάνι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά (για 4 άτομα) 1300-1500 γρ. κοιλιές από αρνάκι γάλακτος (συνήθως πρέπει να τις παραγγείλουμε στο χασάπη) 2 ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένο (κρατάμε 4[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΤο θεωρώ το καλύτερο μοσχάρι κοκκινιστό, δεν είναι όμως συνταγή της μαμάς αλλά της μητριάς μου. Τελικά όμως την επέβαλα στο σπίτι και τώρα το φτιάχνουμε κι[...]
Πηγή: syntagesmamas.grόπως όλοι μας γνωρίζουμε η σπουδαιότερη κατηγορία των φυτών είναι τα δημητριακά… και μία από τις κατηγορίες των δημητριακών είναι τα σιτηρά στα οποία με[...]
Πηγή: eisygian.blogspot.gr