Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 369 συνταγές
Τα κόλλυβα είναι μέρος της θρησκευτικής τελετουργίας της εκκλησίας μας και παρασκευάζονται στα μνημόσυνα των νεκρών μας αλλά και τα Ψυχοσάββατα.Ψυχοσάββατα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο σπασμένο στάρι (σιτάρι) , ο χόντρος όπως το λέμε στην Κρήτη, είναι βασικό συστατικό πολλών παραδοσιακών μας φαγητών. Μάλιστα, παλιότερα χρησιμοποιούνταν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑπλό και οικονομικό πιάτο της εποχής. Ο συνδυασμός οσπρίων και λαχανικών με ρύζι δίνει πάντα νόστιμα, υγιεινά και χορταστικά πιάτα. Στην κρητική κουζίνα είναι[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr1 ½ κιλό χοιρινό απο το λαιμό 2 καρότα 2 μέτρια κρεμμύδια 4 ντομάτες ώριμες ½ κιλό σιτάρι 6 δαμάσκηνα ½ χούφτα καρύδια 6 χουρμάδες ½ χούφτα βερίκοκα[...]
Πηγή: sidagi.gr«Ένα καλό μυαλό και μια καλή καρδιά είναι πάντοτε ένας εξαιρετικός συνδυασμός»*. Το λεχθέν ανήκει στον Nelson Mandela αλλά μάλλον το pandespani δεν θα[...]
Πηγή: pandespani.comπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 07 Χειμώνας 2018-19 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΗ βραδυά αφιέρωμα στα μανιτάρια Γρεβενώ ν , με το μενού δημιουργημένο απο τον σέφ Νίκο Μακρυμίχαλο, επαναλαμβάνεται άλλη μία φορά. Θα γίνει στο ξενοδοχείο[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΠρόκειται για κλασικό εκλεκτό μεζέ που φτιάχνουμε στα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας στις μεγάλες γιορτές (και όχι μόνο). Παίρνουμε από το χασάπη μας μια χοιρινή[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΗ σημερινή ανάρτηση δεν διεκδικεί δάφνες συνταγής. Μιά υπενθύμιση είναι, έτσι κάτι σαν μια ιδέα μετά την κρεατοφαγία του τριημέρου. ΥΛΙΚΑ: Εγώ προτιμώ το[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΌποιος έχει ταξιδέψει στη Σάμο, γνωρίζει πως πέρα από τα αμέτρητα, πανέμορφα ακρογιάλια με τις πεντακάθαρες θάλασσες και τις εκπληκτικές αμμουδιές, το[...]
Πηγή: oinomagirion.blogspot.grΑπό που προέρχεται; Μετά τις πρώτες βροχές αρχίζουν να βλασταίνουν πολλά εδώδιμα χορταρικά. Ανάμεσά τους είναι και οι βρούβες. Με τα ονόματα βρούβα, λαψάνα[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.gr½ κιλό Μοσχάρι (κιλότο) καθαρισμένο 5 κ. σ. αποφλοιωμένο στάρι Κάρδαμο Κύμινο Μαύρο πιπέρι Κόλιανδρο Βούτυρο Αλάτι Κόβετε το κρέας σε φέτες, μετά σε μέτρια[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 08 Άνοιξη 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΗ ουσία βρίσκεται συχνά πίσω από τις κουΐντες, στα παρασκήνια και σε όσα δεν αποκαλύπτονται αμέσως στο θεατή, γι’ αυτό και είναι μαγικά. Συνέχεια του άρθρου[...]
Πηγή: pandespani.comπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 10 Φθινόπωρο 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.comπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 05 Καλοκαίρι 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.comπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 08 Άνοιξη 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές[...]
Πηγή: akispetretzikis.comπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 08 Άνοιξη 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΓιουβέτσι είναι το πήλινο σκεύος που έδωσε το όνομά του σε ένα απ’ τα νοστιμότερα φαγητά της Ελληνικής κουζίνας. Ένα φαγητό, ορισμό του comfort food αλα[...]
Πηγή: caruso.grΜοσχαράκι κοκκινιστό γιουβέτσι στο φούρνο είναι σαν να λέμε Κυριακή μεσημέρι με την οικογένεια. Ένα απ’ τα απόλυτα comfort foods της ελληνικής κουζίνας, το[...]
Πηγή: caruso.grπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 11 Χειμώνας 2019-20 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.comπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 09 Καλοκαίρι 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΥΛΙΚΑ 500 γρ. βοδινός κιμάς, 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 αβγό, 50 γρ. τριμμένη φρυγανιά, 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό[...]
Πηγή: xrysessyntages.comπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 08 Άνοιξη 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές[...]
Πηγή: akispetretzikis.comπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 08 Άνοιξη 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές[...]
Πηγή: akispetretzikis.comπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 05 Καλοκαίρι 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΕλαιόλαδο 1 μπουτάκι αρνίσιο κομμένο στα 4 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 2 σκελίδες σκόρδο 4-5 φύλλα δάφνης 1 κλαράκι μαντζουράνα λίγο θυμάρι λίγο[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΥλικά Για τα μπιφτέκια: 500γρ. μοσχαρίσιο κιμά, ¾ φλ. (150 γρ.) κινόα, 1/3 φλ. (85 γρ.) ελαιόλαδο, 2 κουταλιές ξίδι, 1 ½ κουταλιά ρίγανη, 75 γρ. κεφαλοτύρι ή[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΟ τραχανάς είναι ένα παραδοσιακό ζυμαρικό που φτιάχνεται από πλιγούρι, δηλαδή σιτάρι κοπανισμένο ή αλεσμένο, σιμιγδάλι ή αλεύρι που βράζεται απαραίτητα μέσα[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΜέσα στο κρητικό εδεσματολόγιο σπουδαία θέση τόσο από νοστιμιά όσο και από διατροφική αξία έχει ο ξινόχοντρος. Είναι ένα παρασκεύασμα που συνδυάζει με μεγάλη[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr