Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 26 συνταγές
Χαίρεται και καλώς βρεθήκαμε! Σας γράφω από τα Χανιά της Κρήτης. Η χαρά μου είναι απερίγραπτη που θα μοιράζομαι συνταγές του τόπου μου (και όχι μόνο) μαζί[...]
Πηγή: bostanistas.grΣάββατο πρωί, 8:30 π.μ. Χτυπά το κουδούνι της εξώπορτας. Σιωπή. Το κουδούνι χτυπά για δεύτερη φορά. Ακούω ένα μουγκρητό να έρχεται από την άλλη πλευρά του[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΤο συγκεκριμένο γεύμα το σχεδίασα για Κυριακάτικο γεύμα με φίλους και το εμπνεύστηκα σαν μια αστική, μετά-μοντέρνα, εκδοχή του παραδοσιακού γιουβετσιού. Αν και[...]
Πηγή: cuisinesperos.blogspot.grΕίναι η εποχή της αγκινάρας, και στο νησί μου τις τιμάμε δεόντως. Δεν υπάρχει τρόπος με τον οποίον να μην τις μαγειρεύουμε, τις τρώμε με τα πάντα, και σκέτες,[...]
Πηγή: cretatrapezomata.blogspot.grΕ, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά χωρίς λουκάνικο και απάκι και τσιλαδιά (να μην συνεχίσουμε με άλλα και) πολύ απλά δεν νοείται. Γνήσιο χωριάτικο, καπνιστό,[...]
Πηγή: cretatrapezomata.blogspot.grΣυνηθίζουμε στην Κρήτη, όταν ξέρουμε τον χασάπη μας καλά και φυσικά τον εμπιστευόμαστε, με το αρνίσιο συκώτι να φτιάχνουμε εκλεκτούς μεζέδες που συνοδεύουν τη[...]
Πηγή: bostanistas.grΚυπάρισσος, κυπαρίσσι: Ανήκει στην οικογένεια των Κυπαρισσίδων. Είναι αγγειοσυσταλτικό και χρησιμοποιείται για τόνωση των φλεβών, σε κιρσούς, σε κράμπες των[...]
Πηγή: eisygian.blogspot.grΥπέροχες πιτούλες που τις έφτιαξα σήμερα, που μου είχε περισσέψει λίγος κιμάς, από τα μακαρόνια με κιμά της προηγούμενης μέρας. Για τον κιμά δεν θα σας πω[...]
Πηγή: koyzinopagida.blogspot.grΑλλιώς είχα στο νου μου να είναι τούτη η ανάρτηση. Πιο περιγραφική της διαδικασίας και του τρόπου παρασκευής του κορυφαίου τοπικού μας ποτού. Επιφυλάσσομαι ,[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά) ½ φλιτζ. κόκκινο κρασί 1 σφηνοπότηρο (50 ml) τσίπουρο ή τσικουδιά ½ φλιτζ. μαυροδάφνη 1 μεγάλο κρεμμύδι[...]
Πηγή: cooklos.grΣάββατο πρωί, 8:30 π.μ. Χτυπά το κουδούνι της εξώπορτας. Σιωπή. Το κουδούνι χτυπά για δεύτερη φορά. Ακούω ένα μουγκρητό να έρχεται από την άλλη πλευρά του[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΑυτή η κολοκυθόπιτα με πατάτες και χλωρή μυζήθρα είναι χαρακτηριστικό πιάτο της χανιώτικης κουζίνας, που αγαπά να παρουσιάζει σε πίτες με φύλλο, πάντα με τη[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami- 1 φλυτζάνι μακαρόνια σαλιγαράκια τύπου Mίσκο - 1/3 φλυτζάνι αρακάς κατεψιγμένος - 1 μικρο κρεμμύδι (ξερό) ψιλοκομμένο - ένα μικρό κομμάτι κόκκινη πιπεριά -[...]
Πηγή: cooktherapy.grΤο πετιμέζι, το παχύρρευστο σιρόπι που φτιάχνεται βράζοντας τον μούστο, το βρίσκουμε σε περιοχές της Ελλάδας που παράγεται κρασί Για την Ιστορία O Αθήναιος[...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.grΠαραδοσιακή Κρητική συνταγή. Μία από τις πιο ωραίες συνταγές της Κρήτης που προσφέρεται ακόμα σε γάμους, βαφτίσεις και όχι μόνο. Η αυθεντική, απαιτεί το κρέας[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.gr1 Χοιρινό μπουτάκι 250 ml ελαιόλαδο 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό 4 σκελίδες πολτοποιημένο σκόρδο 1 κουταλιά τη σούπας αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 κουταλιά τη[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΣυνταγή με βίντεο από το www.thefoodproject.gr για χοιρινή τηγανιά με τυρί φέτα και πιπεριές. Εύκολη απλή και νόστιμη μόνο αν πιείτε λίγο τσικουδιά κατα τη[...]
Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, ένεκα γενεθλίων, σας κερνάω σπέσιαλ συνταγούλες ψαρεμένες από το internet. Εφέτος λοιπόν που είμαι και σε συνταξιοδοτικό mood, που[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΑκόμη θυμάμαι την πρώτη φορά που έφαγα «τσιγαριαστό», σ’ ένα μέρος στα Λευκά Όρη, στην Κρήτη. Ψηλά, τέρμα θεού και ανθρώπου, καμιά ώρα «στριμμένος» δρόμος απ’[...]
Πηγή: pandespani.com