Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 23 συνταγές
Ακόμη θυμάμαι την πρώτη φορά που έφαγα «τσιγαριαστό», σ’ ένα μέρος στα Λευκά Όρη, στην Κρήτη. Ψηλά, τέρμα θεού και ανθρώπου, καμιά ώρα «στριμμένος» δρόμος απ’[...]
Πηγή: pandespani.comΣάββατο πρωί, 8:30 π.μ. Χτυπά το κουδούνι της εξώπορτας. Σιωπή. Το κουδούνι χτυπά για δεύτερη φορά. Ακούω ένα μουγκρητό να έρχεται από την άλλη πλευρά του[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΤο συγκεκριμένο γεύμα το σχεδίασα για Κυριακάτικο γεύμα με φίλους και το εμπνεύστηκα σαν μια αστική, μετά-μοντέρνα, εκδοχή του παραδοσιακού γιουβετσιού. Αν και[...]
Πηγή: cuisinesperos.blogspot.grΕίναι η εποχή της αγκινάρας, και στο νησί μου τις τιμάμε δεόντως. Δεν υπάρχει τρόπος με τον οποίον να μην τις μαγειρεύουμε, τις τρώμε με τα πάντα, και σκέτες,[...]
Πηγή: cretatrapezomata.blogspot.grΕ, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά χωρίς λουκάνικο και απάκι και τσιλαδιά (να μην συνεχίσουμε με άλλα και) πολύ απλά δεν νοείται. Γνήσιο χωριάτικο, καπνιστό,[...]
Πηγή: cretatrapezomata.blogspot.grΣυνηθίζουμε στην Κρήτη, όταν ξέρουμε τον χασάπη μας καλά και φυσικά τον εμπιστευόμαστε, με το αρνίσιο συκώτι να φτιάχνουμε εκλεκτούς μεζέδες που συνοδεύουν τη[...]
Πηγή: bostanistas.grΚυπάρισσος, κυπαρίσσι: Ανήκει στην οικογένεια των Κυπαρισσίδων. Είναι αγγειοσυσταλτικό και χρησιμοποιείται για τόνωση των φλεβών, σε κιρσούς, σε κράμπες των[...]
Πηγή: eisygian.blogspot.grΥπέροχες πιτούλες που τις έφτιαξα σήμερα, που μου είχε περισσέψει λίγος κιμάς, από τα μακαρόνια με κιμά της προηγούμενης μέρας. Για τον κιμά δεν θα σας πω[...]
Πηγή: koyzinopagida.blogspot.grΧαίρεται και καλώς βρεθήκαμε! Σας γράφω από τα Χανιά της Κρήτης. Η χαρά μου είναι απερίγραπτη που θα μοιράζομαι συνταγές του τόπου μου (και όχι μόνο) μαζί[...]
Πηγή: bostanistas.grΣάββατο πρωί, 8:30 π.μ. Χτυπά το κουδούνι της εξώπορτας. Σιωπή. Το κουδούνι χτυπά για δεύτερη φορά. Ακούω ένα μουγκρητό να έρχεται από την άλλη πλευρά του[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.gr- 1 φλυτζάνι μακαρόνια σαλιγαράκια τύπου Mίσκο - 1/3 φλυτζάνι αρακάς κατεψιγμένος - 1 μικρο κρεμμύδι (ξερό) ψιλοκομμένο - ένα μικρό κομμάτι κόκκινη πιπεριά -[...]
Πηγή: cooktherapy.grΤο πετιμέζι, το παχύρρευστο σιρόπι που φτιάχνεται βράζοντας τον μούστο, το βρίσκουμε σε περιοχές της Ελλάδας που παράγεται κρασί Για την Ιστορία O Αθήναιος[...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.grΙούλιος "Λ όγω ζέστης απλοποιούμε τα φαγητά, οι μελιτζάνες και τα κολοκύθια είναι οι βασιλιάδες της κουζίνας, μαγειρεύονται σε όλες τις μορφές, παπουτσάκια,[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.gr1 Χοιρινό μπουτάκι 250 ml ελαιόλαδο 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό 4 σκελίδες πολτοποιημένο σκόρδο 1 κουταλιά τη σούπας αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 κουταλιά τη[...]
Πηγή: ucook.gr/cook1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά) ½ φλιτζ. κόκκινο κρασί 1 σφηνοπότηρο (50 ml) τσίπουρο ή τσικουδιά ½ φλιτζ. μαυροδάφνη 1 μεγάλο κρεμμύδι[...]
Πηγή: cooklos.grΑυθεντική, ελληνική, χοιρινή τηγανιά Ένα μίνιμαλ πιάτο με το πιο βασικό στον τόπο κρέας, το οποίο τηγανίζεται στο δικό του λίπος, εξ ου και το όνομά του.[...]
Πηγή: pandespani.com