Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 30 συνταγές
Υλικά (για 4 άτομα) 4 κότσια αρνιού 12 αγκινάρες 3 μαραθόριζες (φινόκιο) 4 φρέσκα κρεμμυδάκια 50 ml ελαιόλαδο (αρωματισμένο με σκόρδο) Χυμός από 4 λεμόνια 1/2[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΟ μάραθος, κατά τη γνώμη μου, είναι το απόλυτο μυρωδικό της κουζίνας που τρώγεται σκέτο μαγειρεμένο. Με καταγωγή από την Κρήτη γνώρισα το μάραθο από πολύ μικρή[...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.grΜΠΟΥΓΙΑΜΠΕΣΑ : Η ΠΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ! Η μπουγιαμπέσα (ελληνοποιημένη ονομασία του γαλλικού bouilleabaisse ) είναι ίσως η πιό φημισμένη ψαρόσουπα στον κόσμο.[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΣτην Ελληνική ύπαιθρο υπάρχουν πολλά άγρια φαγώσιμα χόρτα. Πολλοί δεν τα γνωρίζουν εκτός από ένα δυο είδη, που ίσως έχουμε ψωνίσει για να φτιάξουν χόρτα ή[...]
Πηγή: votanakaiaromatika.blogspot.grΟι πορτοκαλοσαλάτες είναι ένα από τα πιάτα που έχω κατατάξει ανάμεσα στα gourmet της παραδοσιακής μας κουζίνας. Είναι τόσο λεπτή η γεύση τους , τόσο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕλαφρύ, παραδοσιακό, λαδερό νηστίσιμο πιάτο! Για το ντελμπιέ (ντερμπιέ) σας έχω ξαναμιλήσει. Είναι η λέξη που χρησιμοποιούμε στην περιοχή μας για το[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ Ο αστεροειδης γλυκανισος ειναι μια δοργη που προερχεται απο το φυτο Illicium verum , το οποιο ανηκει στην ταξη των αγγειοσπερμων[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΧάρη στις θρεπτικές τους ιδιότητες τα όσπρια ανεβαίνουν σε ιδιαίτερα υψηλή θέση στην κλίμακα των υπερτροφών. Βάλτε τα, λοιπόν, στο τραπέζι σας. Μαυρομάτικα με[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΤο Πάσχα δεν έχει περάσει πολύ καιρό, αλλά το κρέας ακόμα περιμένει στην κατάψυξή μας για να μαγειρευτεί! Βλέπετε, όπως όλοι σχεδόν, αγοράζουμε ολόκληρο το[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΣτην Ελληνική ύπαιθρο υπάρχουν πολλά άγρια φαγώσιμα χόρτα. Πολλοί δεν τα γνωρίζουν εκτός από ένα δυο είδη, που ίσως έχουμε ψωνίσει για να φτιάξουν χόρτα ή[...]
Πηγή: votanakaiaromatika.blogspot.grΤο κατσικάκι στην κατσαρόλα φρικασέ είναι ένα από τα αγαπημένα ελληνικά παραδοσιακά φαγητά το οποίο μαγειρεύεται με μαρούλια και μπόλικο άνιθο. Δεν κρύβουμε[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΜια λιχουδιά από την Μάνη Υλικά 1 χεράκι από αρνί ή μπουτάκι, σε μερίδες που το μαρινάρω σε αλατόνερο για 36 ώρες. Λαχανικά που δεν θέλουν ζεμάτισμα αλλά[...]
Πηγή: greekmasa.grΚαλημέρα μπλογκογειτονιά, καλό μήνα και καλό Σαββατοκύριακο! Να περάσετε πανέμορφα! Σήμερα σας έχουμε νόστιμη και εύκολη συνταγή (τη λες και μεζέ) που θα τη[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΗ τελευταία Κυριακή που τρώμε κρέας,έως το Πάσχα, είναι η αυριανή σύμφωνα με το ορθόδοξο ημερολόγιο,αφού η επόμενη Κυριακή είναι της Τυρινής. Σήμερα την ώρα[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΣκεφτόμουν να γράψω για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μου. Για το ζουμερό χοιρινό μπούτι με μέλι, θυμάρι και χυμό πορτοκαλιού, για την τραγανή πέτσα του και τις[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.gr... μια μοναδική νοστιμιά από τη "Μάνα του Λόχου" Καλημέρα γειτονάκια μου! Σήμερα έχω τη χαρά να κάνω το πρώτο Guest Post και μαντέψτε ποιά αγαπημένη σας[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grOι ρίζες μπορεί να έγιναν μόδα και να τις συναντάμε σε εστιατόρια πολυτελείας, αλλά, εκτός από την εξαιρετική τους γεύση, είναι και «βόμβες»[...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.grΚαλή εβδομάδα φίλοι μου! Με λιγότερη βροχερή τουλάχιστον:) Δεν είμαστε και πολύ του κρέατος όπως έχω ξαναπεί και θέλω όταν το φτιάχνω, να είναι διαφορετικό[...]
Πηγή: cookandfeed.blogspot.grΚαλή εβδομάδα φίλοι μου! Με λιγότερη βροχερή τουλάχιστον:) Δεν είμαστε και πολύ του κρέατος όπως έχω ξαναπεί και θέλω όταν το φτιάχνω, να είναι διαφορετικό[...]
Πηγή: cookandfeed.blogspot.grΥΛΙΚΑ Για το αρνίσιο μπούτι 600 γρ. Αρνίσιο μπούτι (σε κύβους πάχους 3-4 εκ.) 100 γρ. Ελαιόλαδο 100 γρ. Κρεμμύδι (σε χοντρά καρέ) 75 γρ. Πράσο (σε[...]
Πηγή: megatv.com/cookΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΜΑΡΟΥΛΙ Και μετα το γιορτινο τραπεζι, παντα το ιδιο προβλημα τι κανεις με τα περισσευματα? Ενα κλασσικο πιατο "ανακυκλωσης" μετα το Πασχα[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΈχουμε μπει ήδη στη Σαρακοστή και πολλοί ακολουθούν πιστά τη νηστεία που επιβάλλει την αποχή από το κρέας. Για να βρισκόμαστε κι εμείς στο πνεύμα της σεζόν, θα[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.gr