Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 55 συνταγές
Η κατάληξη του αλανιάρη κόκορα της αυλής με το κατάμαυρο κρέας και το κατακίτρινο δέρμα ήταν ένα κλασικό γιουβέτσι που μοσχοβολάει κανέλα και μπαχάρι. Το[...]
Πηγή: bostanistas.grΜέλι, ξερά φρούτα και μυρωδικά για να γλυκάνετε τις παγερές χειμωνιάτικες μέρες και νύχτες... Photo: recipegreat.com Διαβάζοντας συνταγές του Μεσαίωνα για[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτο γιορταστικό τραπέζι θα συνοδέψτε το κυνήγι με χρωματιστό πουρέ από φασολάκια, καρότο ή κολοκύθα, με γευστικό μαύρο ρύζι ή με το κλασικό Gratin Dauphinois[...]
Πηγή: bostanistas.grΣε όλα τα σπίτια, ανάμεσα στα απομεινάρια της Λαμπρής κάθε χρόνο βρίσκεται αρκετό αρνάκι. Πιστή στη λογική «τίποτα δεν πάει χαμένο», σας προτείνω[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ παράδοση στην Ελλάδα θέλει χοιρινό για τα Χριστούγεννα. Κι εσύ ξέρεις πως το ψαρονέφρι εκτός από πεντανόστιμο είναι και από τα πιο καθαρά (από λίπος)[...]
Πηγή: tlife.gr/recipe_main.htmlΠροχθές το απόγευμα, αφού ο Σ κι εγώ εξασκήσαμε το εκλογικό μας δικαίωμα , αποφασίσαμε να πάμε έξω για φαγητό. Ίσως παρατηρήσατε ότι είπα πως θα πάμε για[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΤις περασμένες δυο εβδομάδες, στη Νότια Ολλανδία, σημειώθηκε μια αισθητή αλλαγή. Ηλιοφάνεια και ζέστη. Σχεδόν όλος ο Απρίλιος ήταν γεμάτος ηλιόλουστες ημέρες[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.gr500 γρ Μοσχάρι καθαρό από λίπος κομμένο σε κύβους 10 μικρές πατάτες κομμένες σε κύβους Κρασί κόκκινο Λίγο ελαιόλαδο 3 σκελίδες Σκόρδο 2 Ξυλαράκια κανέλα 2[...]
Πηγή: cooktherapy.grΌταν οι ξένοι σκέφτονται ελληνικό φαγητό, στο μυαλό τους έρχεται κατευθείαν το σουβλάκι, το τζατζίκι, ο γύρος κι η σπανακόπιτα. Με το που πάτησα το πόδι μου[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grTα μοσχαρίσια ή βοδινά μάγουλα δεν είναι τα πραγματικά μάγουλα της αγελάδας ή του βοδιού, αλλά ο μυς του μάγουλου του κεφαλιού του ζώου, που είναι άπαχος[...]
Πηγή: pandespani.comΑπό τις πιο αγαπημένες μου εορτές είναι αυτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπως και των περισσότερων από εμάς βέβαια. Τις περιμένω πως και πως κάθε[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΣτην ουσία μιλάμε για μοσχάρι γιουβέτσι μόνο που δεν μαγειρεύεται σε πήλινο σκεύος. Είναι μία γρήγορη συνταγή 1 ώρας αφού χρησιμοποιούμε χύτρα και δεν υστερεί[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά: 2 κιλά, σε μερίδες, Λαγός 1/2 κιλό καθαρισμένα Κάστανα 1/2 κιλό Κρεμυδάκια στιφάδου 1/4 κούπας Βούτυρο 1/4 κούπας Λάδι 1/4 κούπας Αλεύρι Αλάτι[...]
Πηγή: greekmasa.grΚαλημέρα... και Καλή εβδομάδα. Ενα Κυριακιάτικο φαγάκι για όλη την οικογένεια, νόστιμο και τραγανό! Φυσικά αρχική συνταγή απο ττον αγαπημένο μου Ακη!!! Πανσέτα[...]
Πηγή: edesmatologion23.blogspot.grΤις τελευταίες δυο-τρεις μέρες βρέχει ασταμάτητα και τα σχέδιά μας για ένα κυριακάτικο πρωϊνό βολτάροντας στην πόλη, κάνοντας ψώνια και πίνοντας καφέ[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΤο αστείο είναι ότι διάλεξα να γράψω ως πρώτη συνταγή για ένα φαγητό που δε μας έχει μαγειρέψει ποτέ η μητέρα μου. Ίσως γιατί μέχρι κάποια ηλικία δε θα το[...]
Πηγή: syntagesmamas.grΚΟΚΟΡΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ Η παστιτσαδα, ειναι ενα παραδοσιακο πιατο της Κορφιατικης κουζινας, που φτιαχνεται με κοκορα αλλα και με μοσχαρι. Στην ουσια ειναι ενα[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΕυγενές χειμωνιάτικο πιάτο, για ρομαντικές καταστάσεις... Τι χρειαζόμαστε: 1 χοιρινό φιλέτο ~400γρ 300γρ κάστανα 1 ξινόμηλο 1κ.σ. βούτυρο 1κ.γ. ζάχαρη καστανή[...]
Πηγή: cookpad.com/grΑυτό το αγαπημένο φαγητό δε χρειάζεται να είναι παχυντικό για να είναι νόστιμο. Μου το ζητούσε εδώ και καιρό ο άντρας μου και πριν το φτιάξω το μελέτησα πολύ.[...]
Πηγή: lookcooliageumata.blogspot.grΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΡΑΚΌΤΤΟ ΜΕ ΠΟΛΈΝΤΑ για τους QUANTI MODI DI FARE E RIFARE Προτελευταία συνάντηση των Quanti Modi di Fare e Rifare για το έτος 2013 και η[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΣουτζουκάκια με μοσχαρίσιο κιμά, κόκκινο κρασί, κύμινο και κόκκινη σάλτσα με ελιές και πιπεριά. Αρώματα ανατολής στο πιάτο μας. Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου.[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΓια όσους δε συμπαθούν τα παχιά κρέατα ένα μαγειρευτό (σταμνάτο καλύτερα) με ψαρονέφρι ή άλλο άπαχο κομμάτι (καθαρισμένο χοιρινό ή αρνάκι) ή πουλερικό (φιλέτα,[...]
Πηγή: cookpad.com/grΠοια μέρη του κρέατος είναι τα ιδανικά για κιμά; «Aπό το μοσχάρι επιλέγουμε κιμά από το μπούτι ή την ελιά, γιατί το κρέας είναι μαλακό και χωρίς πολύ[...]
Πηγή: daddycool2403.blogspot.grΠαϊδάκια με κόκκινη σάλτσα, ελιές και χαλούμι & βουτυράτο πλιγούρι Θυμάστε την ταινία "Πολίτικη Κουζίνα", όπου ο παππούς του πρωταγωνιστή ήταν ιδιοκτήτης[...]
Πηγή: sundayspoon.blogspot.grΜαροκινό ταζίν, σερβίρεται με κουσ-κους ή και πολέντα για... αλλάγή! Τι χρειαζόμαστε: 1/3 φλ.τσ. αμύγδαλα ολόκληρα ξεφλουδισμένα 2-2,5 κ. μπούτι αρνί 2-3[...]
Πηγή: cookpad.com/grΚιμά αποκαλούμε το αλεσμένο κρέας. Μπορεί να παρασκευαστεί από όλα τα είδη κρέατος, όπως μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο, γαλοπούλα κ.ά. Στην Ελλάδα τον[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΥλικά 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας (2 φύλλα) 800 γρ.κιμάς μοσχαρίσιος(άπαχος) 1 ντομάτα σε φέτες ½ φλιτζάνι χυμό φρέσκιας ντομάτας ¼ φλιτζανιού πουμαρο 1 κ.σ[...]
Πηγή: greekmasa.grΕΚΤΕΛΕΣΗ Το πρώτο βήμα είναι να ετοιμάσουμε το χούμους. Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή μια κατσαρόλα τα ρεβύθια και αρκετό νερό. Την[...]
Πηγή: frapedoypoli.blogspot.gr/search/label/ΣυνταγέςΤο τας κεμπάμπ (ή τας κεμπάπι όπως το έλεγαν η μάνα μου και η γιαγιά μου) δεν είναι τίποτε άλλο από κοκκινιστό κατσαρόλας, με κρέας μοσχαρίσιο κομμένο σε[...]
Πηγή: naleipeitovisino.blogspot.gr