Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 26 συνταγές
Δεν το αντέχω όταν όλοι τον Ιανουάριο ξεκινούν να μιλούν για υγιεινή διατροφή. Οι άνοστες σούπες και τα βαρετά πιάτα λαχανικών με εξοργίζουν όσο και εκείνοι[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΠροχθές το απόγευμα, αφού ο Σ κι εγώ εξασκήσαμε το εκλογικό μας δικαίωμα , αποφασίσαμε να πάμε έξω για φαγητό. Ίσως παρατηρήσατε ότι είπα πως θα πάμε για[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 07 Χειμώνας 2018-19 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΜια κλασική «γκουρμέ» γαλλική συνταγή, που γίνεται εύκολα και είναι πραγματικά υπέροχη. Ιδανική για να την απολαύσετε με φίλους και ένα μπουκάλι κρασί[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΥλικά (για 4 άτομα) 4 κομμάτια βοδινό φιλέτο (μπον φιλέ), βάρους 180-200 γρ. περίπου το καθένα, καλά καθαρισμένα από τις ίνες τους, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΥΛΙΚΑ 600γρ. κιμά χοιρινό, 800γρ. πατάτες, 2 μεγάλες φέτες από μπαγιάτικο ψωμί, ½ φλ. νερό, 1 μεγάλο κρεμμύδι, ½ κουταλάκι κανέλα, 1 πρέζα πιπέρι, 2[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΓίνεται με κιμά, το κάνετε όσο καλοψημένο θέλετε και μένει πάντα μαλακό. Tο σερβίρετε με σος πράσινο πιπέρι και πατατίτσες. ‘Εχετε, έτσι, ένα πολύ[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΑν και ο καπαμάς φτιάχνεται σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, εντούτοις τα υλικά διαφέρουν. Άλλοι βάζουν χοιρινό, άλλοι αρνί ή κατσίκι (ρίφι), ενώ κάποιοι[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΈλαια και λίπη, λέγονται οι εστέρες λιπαρών οξέων με γλυκερόλη, οι οποίοι περιέχουν και μικρές ποσότητες άλλων λιποειδών. Προέρχονται από την επεξεργασία[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.gr7/4/14 Η λέξη προέρχεται από το γαλλικό ρήμα confire (για την προετοιμασία), η οποία με τη σειρά της προέρχεται από τη λατινική λέξη (conficere), που σημαίνει[...]
Πηγή: zannetcooks.comΓια να πετύχω τραγανό αποτέλεσμα στο τηγάνισμα, να τηγανίσω με Ηλιέλαιο, με Αραβοσιτέλαιο ή με Ελαιόλαδο; Αυτό το ερώτημα έχει απασχολήσει πολλές μαγείρισσες[...]
Πηγή: caruso.grΟι Samboosak είναι παραδοσιακά τριγωνικά κρεατοπιτάκια που συνηθίζονται να τρώγονται κάθε βράδυ κατά τη διάρκεια του μήνα Ramadan σε πολλές χώρες της Μέσης[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΈνα γρήγορο και εύκολο φαγητό για μέρες που δεν έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας. Η σάλτσα του είναι τέλεια. Την έφτιαξα πρόσφατα στα παιδιά μου μια[...]
Πηγή: syntagesmamas.grΑυτό το φαγητό είναι απλό και εύκολο στην παρασκευή αλλά συγχρόνως πολύ νόστιμο. Ιδανικό για να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου που έχεις προσκαλέσει σε δείπνο[...]
Πηγή: syntagesmamas.grΤο αστείο είναι ότι διάλεξα να γράψω ως πρώτη συνταγή για ένα φαγητό που δε μας έχει μαγειρέψει ποτέ η μητέρα μου. Ίσως γιατί μέχρι κάποια ηλικία δε θα το[...]
Πηγή: syntagesmamas.grΤα γιαχνί αποτελούν σημαντικό στοιχείο της τούρκικης κουζίνας και γίνονται με ντοματοπελτέ. Το πλιγούρι υπάρχει σε πάνω από εκατό παραλλαγές και είναι ζωτικό[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΣήμερα το μενού έχει τζιγεροσαρμάδες με μπλίνι που είναι μια παραλλαγή του παραδοσιακού τζιγεροσαρμά. Τους σαρμάδες με λάχανο τους συναντήσαμε σε προηγούμενο[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίναι οι πιο φανταστικές κρεατόπιτες που έχω φάει στη ζωή μου!!!! Για να ξέρετε αυτή η συνταγή δεν είναι δική μου, είναι της μαμάς ενός φίλου μου!!!! Τι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤο αρνάκι ή κατσικάκι γάλακτος με γιαούρτι είναι παραδοσιακή συνταγή που συνηθίζουν στη Θεσσαλία. Το γιαούρτι στερεοποιείται πάνω στο κρέας και το κάνει[...]
Πηγή: syntagesmamas.grΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 4 μπριζόλες χοιρινές (με το κόκαλο), καθαρισμένες από το περισσό πάχος τους, 1 κουταλιά λάδι (ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο), 1 κουταλάκι[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΥλικά (για 4 άτομα) 8 αβγά 4 αβγά ορτυκιού 4 παϊδάκια αρνίσια 200 γρ. γαλέτα 80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 8 πατάτες 200 γρ. αλεύρι 400 γρ. βούτυρο Αραβοσιτέλαιο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami1 1/2- 2 κιλά αρνάκι γάλακτος 1 1/2 κιλό γιαούρτι 3 κουταλιές φυτίνη λίγο αραβοσιτέλαιο αλάτι, πιπέρι Πλένουμε καλά, αλατίζουμε και πιπερώνουμε το κρέας και[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΑπλά υπέροχη! Τι χρειαζόμαστε: Για το φύλλο: 2 1/2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 1 κ.γ. μπέικιν πάουτερ 1/2 ποτήρι αραβοσιτέλαιο 1/2 ποτήρι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά για πυρέξ 27χ16 εκ.: 250 γρ. πένες ή βίδες βρασμένες για 10′ 200 γρ. μοσχαράκι μαγειρεμένο (όχι πολλές σάλτσες) 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη 100 γρ.[...]
Πηγή: easykuzina.gr