Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 30 συνταγές
Η αρνίσια συκωταριά με λαδορίγανη, είναι ίσως ο πιο κλασικός κρασομεζές του αυθεντικού παλιού οινομαγειρείου, με τα βαρέλια της ρετσίνας στην αίθουσα και με[...]
Πηγή: caruso.grΗ ιστορία ξεκίνησε μια Τρίτη. Είναι μέρα που έχει λαϊκή στη γειτονιά μου. Έχει κι άλλες μέρες δηλαδή και πάω ανάλογα με το πότε τελειώνουν οι προμήθειες. Και[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 05 Καλοκαίρι 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΦΤΙΑΧΝΩ ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΑΝΤΣΕΤΑ Η παντσέτα τέζα ( pancetta tesa ) είναι ένα είδος παστού αλλαντικού, το οποίο είναι πολύ συνηθισμένο στην Ιταλία. Θα μπορούσαμε να το[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΓια τα βραβεία ποιότητας 2015 του Γαστρονόμου ξεκίνησα να γράφω με ενθουσιασμό την μεθεπομένη της απονομής τους. Μια-δυο σφήνες όμως πριν ολοκληρωθεί το οπτικό[...]
Πηγή: pandespani.comΚαλό μήνα σε όλους! Πώς περάσατε χθές; Που πιάσατε το Μάη; Το εναλλακτικό "Μπεκρή μεζέ" είναι ένα πιάτο που μου αρέσει πολύ γιατί μαγειρεύεται πιο υγιεινά.[...]
Πηγή: fetoula.blogspot.grΚρασί (οίνος) είναι το αλκοολούχο ποτό, που παρασκευάζεται από τη ζύμωση των σταφυλιών ή του χυμού τους (μούστος), μέσα σε (ξύλινα συνήθως) βαρέλια. Στον τόπο[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.gr09/10/13 «Μην το πιείτε, λουστείτε» ή κάπως έτσι δεν έλεγε η διαφήμιση του σαμπουάν με μπύρα! Αυτό! Ή περίπου αυτό. Πάντως το θέμα έχει μπύρα σήμερα. Έχω[...]
Πηγή: zannetcooks.comΥλικά 500 γρ. ρεβίθια 1 κρεμμύδι 1 κλωνάρι σέλερι 1/2 καρότο 2 σκελίδες σκόρδο 2 κλωνάρια δεντρολίβανο 1 κομμάτι από προσούτο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι 3 –4[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 1/2 φλιτζ. λάδι 1 φλιτζ. ζεστό νερό 1 φλιτζ. ξίδι ή 1/2 φλιτζ. ξίδι και 1/2 φλιτζ. κόκκινο κρασί 1 κουταλάκι αλάτι 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 2[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΗ μελιτζάνα είναι το κύριο λαχανικό της μαγειρικής της Τουρκίας. Από τις μαρμελάδες έως τις σούπες, από το κεμπάπ έως τα μαγειρευτά, χρησιμοποιείται με[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiCaldo verde, η σμαραγδένια: Η πράσινη, υπέροχη, δυναμωτική, αλλά και λεπτή στη γεύση, σούπα από την Πορτογαλία. η εθνική τους χορτόσουπα! Ένα πιάτο της[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΤα «μεγάλα πνεύματα» συναντιούνται!! Ετοίμαζα το σημερινό «πιάτο» όταν είδα ξαφνικά στο πλάι της σελίδας μου την υπέροχη ανάρτηση της[...]
Πηγή: oinomagirion.blogspot.gr750 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο (πείτε στον κρεοπώλη σας να καθαρίσει πετσάκια και ίνες που έχει το συκώτι) 2 λεμόνια το χυμό, μισό ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο,[...]
Πηγή: cookpad.com/grυλικά 900 γρ. χοιρινό κρέας από πανσέτα, κομμένο σε κύβους 3 εκ. 500 γρ. λινγκουίνε (ζυμαρικό) 1 φλ.κ. λευκό κρασί 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami1 φλ τσαγιού ελαιόλαδο (180ml) 5 μέτρια κρεμμύδια ξερά 1-1,5 κιλό αρνάκι (ωμοπλάτη και χέρι με το κόκκαλο σε κομμάτια) 1 φλ τσαγιού ρετσίνα (180 ml) Βραστό[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά συνταγής αρνάκι: 1 - 1½ κιλό σε μερίδες πατάτες: 1 κιλό, κομμένες κυδωνάτες σκόρδο: 4 σκελίδες μουστάρδα : 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο: 2/3 φλιτζάνι[...]
Πηγή: icookgreek.comΥλικά Για τα παϊδάκια 16 παϊδάκια αρνιού 4 λεμόνια (και το χυμό και το ξύσμα) 8 κουτ. της σούπας γιαούρτι 4 κουτ. της σούπας ούζο 2 κουτ. της σούπας θυμάρι 4[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΑρκετοί δε συμπαθούν γευστικά το κατσικάκι ή το αρνάκι. Το μυστικό βρίσκεται στο σωστό μαρινάρισμα και φυσικά στο κρέας που θα επιλέξετε. Υλικά για το[...]
Πηγή: fetoula.blogspot.grΥλικά (για 4 άτομα) 1300-1500 γρ. κοιλιές από αρνάκι γάλακτος (συνήθως πρέπει να τις παραγγείλουμε στο χασάπη) 2 ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένο (κρατάμε 4[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥπάρχει ένα μέρος της Αθήνας που ασκεί πάντα μία έντονη γοητεία επάνω μου. Λίγο πιο πέρα από το ιστορικό κέντρο της πόλης, στην σκιά της Ακρόπολης (Νενίκησά[...]
Πηγή: cookpad.com/gr