Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 42 συνταγές
Οι Samboosak είναι παραδοσιακά τριγωνικά κρεατοπιτάκια που συνηθίζονται να τρώγονται κάθε βράδυ κατά τη διάρκεια του μήνα Ramadan σε πολλές χώρες της Μέσης[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΈλαια και λίπη, λέγονται οι εστέρες λιπαρών οξέων με γλυκερόλη, οι οποίοι περιέχουν και μικρές ποσότητες άλλων λιποειδών. Προέρχονται από την επεξεργασία[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΈνα καταπληκτικό, νοστιμότατο γλυκό, πάρα πολύ εύκολο, που πήρε το όνομά του από τα σουρωμένα φύλλα που έχει. Αν το φτιάξουμε σε εποχή που δεν βρίσκουμε[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.gr7/4/14 Η λέξη προέρχεται από το γαλλικό ρήμα confire (για την προετοιμασία), η οποία με τη σειρά της προέρχεται από τη λατινική λέξη (conficere), που σημαίνει[...]
Πηγή: zannetcooks.com29/11/15 Μοσχαρίσια φιλετάκια με πράσινα φασολάκια στο wok που μου πήρε η μαμά μου. Από αυτά που έδινε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ όλη την χρονιά που μας[...]
Πηγή: zannetcooks.comΑυτή η ζύμη, είναι μια από τις πιο ωραίες και εύκολες, για να φτιάξουμε αφράτα και πολύ νόστιμα πιροσκί. Βεβαίως, μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για να[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΗ πρώτη φορά που γεύθηκα τηγανητές μπάμιες ήτανε στην πόλη της Γεωργίας, σε ένα μαγειρείο που σέρβιρε παραδοσιακά φαγητά του Αμερικάνικου Νότου. Μέχρι τότε[...]
Πηγή: bostanistas.grΑυτή τη συνταγή θα μας επιτρέψετε να την αφιερώσουμε σε μια παρέα φίλων του blog που όπως κι εμείς έχουμε ιδιαίτερη σχέση με τη Ιαπωνία! Πρόκειται για[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΝα κολυμπάς στα πανέμορφα, καθαρά νερά της Μεσογείου με τον ήλιο να σου καίει τους γυμνούς ώμους και τα μάγουλα, να αισθάνεσαι την καυτή άμμο στα πόδια σου[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΥλικά (για 12 κομμάτια) 12 έτοιμα φύλλα για spring rolls (θα τα βρούμε σε καταστήματα που πουλούν ασιατικά προϊόντα) 1 στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μικρά[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΤο Πάσχα ήρτασιν οι φίλοι μου που την Πορτογαλία για επίσκεψη. Επερασαμεν πολλά ωραία, εδείξαμεν τους τα όμορφα της Κύπρου μας (έχουμεν τζιαι πουτζείνα), ήταν[...]
Πηγή: istomageiremata.blogspot.grΑυτά τα μίνι κέικ είναι ιδανικά για ένα εορταστικό μενού. Δεν είναι γλυκά,δεν είναι αλμυρά... Δεν απευθύνονται σε πρωτόγονους ή χονδροειδείς ουρανίσκους. Πιο[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΓια όσους θέλουν να συνδυάσουν τη νοστιμιά με το ρολόι που τρέχει... Τι χρειαζόμαστε: 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίττες ή για όλες τις χρήσεις 1 κεσεδάκι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΝοστιμιά... μοναδική!!! Γεύση απίθανη!!! Τι χρειαζόμαστε: 1,5 κιλό χοιρινή τηγανιά 2 μέτρια κρεμύδια ξερά τριμένα 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 κουτί[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤο αστείο είναι ότι διάλεξα να γράψω ως πρώτη συνταγή για ένα φαγητό που δε μας έχει μαγειρέψει ποτέ η μητέρα μου. Ίσως γιατί μέχρι κάποια ηλικία δε θα το[...]
Πηγή: syntagesmamas.grΤα γιαχνί αποτελούν σημαντικό στοιχείο της τούρκικης κουζίνας και γίνονται με ντοματοπελτέ. Το πλιγούρι υπάρχει σε πάνω από εκατό παραλλαγές και είναι ζωτικό[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΣήμερα το μενού έχει τζιγεροσαρμάδες με μπλίνι που είναι μια παραλλαγή του παραδοσιακού τζιγεροσαρμά. Τους σαρμάδες με λάχανο τους συναντήσαμε σε προηγούμενο[...]
Πηγή: bostanistas.grΥλικά (για 4 άτομα) 750 γρ. περίπου βοδινό καρέ (Rump Steak), 3 καρότα, 2 πράσα, 2 κρεμμύδια νέας εσοδείας (κεφαλές), ½ φλ. ζωμό λαχανικών (ή νερό), 2[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΥλικά (για 4 άτομα) 1 κιλό αρνί μπούτι καθαρισμένο 1 κόκκινη πιπεριά, 1 πράσινη και 1 κίτρινη 1 κ.σ. τζίντζερ ½ κ.γλ. σκόρδο 2 κ.σ. achar (ινδικές[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami[photo: Νικος Μορόπουλος] Η φάβα είναι θεσπέσια τροφή. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και είναι χαμηλή σε λιπαρά, περιέχει μόνο ένα γραμμάριο λίπους[...]
Πηγή: bostanistas.grΈνα διαφορετικό 'γκιουβέτσι'. Δικής μου εμπνεύσεως. Δοκιμάστε το. Τι χρειαζόμαστε: Για τα κεφτεδάκια 200γρ χοιρινός κιμάς 200γρ μοσχαρίσιος κιμάς 1 μεγάλο[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤι είναι οι βιταμίνες Οι βιταμίνες είναι οργανικές ουσίες που βρίσκονται στα τρόφιμα σε μικρές ποσότητες και η λήψη τους μέσω της διατροφής είναι απαραίτητη[...]
Πηγή: votanakaiaromatika.blogspot.gr