κουλουρι με τυρί cooktime.gr | ινδοκαρυδο νηστισιμο | παντεσπανι βεφας αλεξιαδου | κεφτεδες νηστισιμοι στο φουρνο | ακης πετρετζικης βαφλα | νηστισιμο κεικ με λιγα υλικα | tsourekia sintages
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Κρεατικα χωρις μπισκοτο μανιταρι πατατα

Βρέθηκαν 59 συνταγές

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ...

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Μπουφές με τα νόστιμα της εποχής

Ένας απλός γιορτινός μπουφές που αποδεικνύει πως δεν χρειάζονται ακριβά υλικά. Το τραπέζι τούτο αξιοποιεί τα πλούσια σε γεύση εποχιακά εδώδιμα, την κολοκύθα,[...]

Πηγή: bostanistas.gr

Η μακαρονάδα της Πέμπτης: πριν τα πρωτοβρόχια

Να αντέξεις κι αυτή τη μέρα, να αντέξεις ως το βράδυ που θα γυρίσεις σπίτι σου. Να μαζέψεις τα κουράγιο σου, να καθαρίσεις για λίγο το μυαλό σου, να[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ρόδι: σύμβολα, ταξίδια, μυστικά

Έξω ξημερώνει. Καθισμένη στην άκρη του κρεβατιού, κρατάω το κεφάλι μου με τα δυο μου χέρια και τα μάτια μου κλειστά. Σαν να προσπαθώ να κρατηθώ από αυτό το[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κυδώνια ανατολίτικα, χορταστικά

Για πρώτη χρονιά φέτος η κυδωνιά μας έχει καρπούς! Δεν είναι εντυπωσιακά σε όψη τα πέντε κυδώνια μας, όπως του γείτονά μας, του Στάθη, αλλά ελπίζω να είναι[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Λάχανο τουρσί: το καλύτερο προβιοτικό

Το λάχανο είναι το φυσικό σαπούνι για τον οργανισμό μας. Αυτή είναι μια από τις πολλές ιδιότητες που έχει, αλλά είναι η πιο σημαντική. Το λάχανο, αφού περάσει[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Γλυκόπικρο και μυρωδάτο λικέρ Μυρτιά

Είναι κλασική συνταγή της Σαρδηνίας και ίσως ακόμα προλαβαίνετε να φτιάξετε το ασυνήθιστο αυτό χωνευτικό λικέρ για να το χαρείτε ή και για να το χαρίσετε στις[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Η μακαρονάδα της Πέμπτης: αντίδοτο στην[...]

Ζουμερά, νόστιμα, θερμαντικά – τα καλά λουκάνικα, χειροποίητα, καθαρά, φροντισμένα μπορούν να μεταμορφωθούν από μεζεδάκι σε φαγητό αξιώσεων. Να[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ποιον κουραμπιέ απ' όλους;

Η απάντηση στο ερώτημα δεν έχει να κάνει με ποιότητες αλεύρων και είδη βουτύρων. Δεν αφορά το ροδόνερο ή το ανθόνερο, πόσο ζυμώνουμε και αν κοσκινίζουμε την[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Αλαντικά με ιστορία: σαλάμι και νούμπουλο

Τα χοιροσφάγια έχουν τις ρίζες τους στην εποχή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και είχαν χαρακτήρα ειδωλολατρικό, που όμως έγινε αποδεκτός από την ορθοδοξία.[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Η μακαρονάδα της Πέμπτης: That's amore...

«Pasta fasoul» αποκαλεί το φαγητό ο Ντιν Μάρτιν στο τραγούδι That’s amore αλλά ο πιο σωστός τίτλος για τον κλασικό συνδυασμό ζυμαρικών με[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Το ρεβεγιόν του εργένη: μεζεδάκια από κρέας

Αφού γνώρισε και σιγά - σιγά ανακαλύπτει τον μυστηριώδη και γοητευτικό κόσμο της μαγειρικής, ο εργένης αποφάσισε να μοιραστεί τα επιτεύγματά του με φίλους και[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Γιορτινά της Θεσπρωτίας: "συκωτάκια με τα[...]

Τα "συκωτάκια με τα λάχανα*" τα έφτιαχνε η γιαγιά μου η Κατερίνα παραμονή Χριστουγέννων. Το έθιμο το συνέχισε η μητέρα μου και εξακολουθεί να είναι[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κατσικάκι με υποψία άνοιξης

Κατσικάκι φουρνιστό και ευωδιαστό. Αυτό τα λέει όλα. Γήινο και μεστό αλλά και με μια υποψία άνοιξης, χάρις στο δυόσμο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Photo:[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Διάλειμμα μεταξύ εορτών: τραχανάς

Παρακαλώ, χρειάζομαι ένα διάλειμμα! Ανάμεσα σε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, ανάμεσα σε ατελείωτα τραπεζώματα και άπειρες μαγειροώρες, θέλω να γευτώ κάτι που[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Η τράπουλα δεν θέλει μαχαιροπήρουνο

Με την τράπουλα δεν είχα ποτέ στενές σχέσεις αλλά κάθε χρόνο, την εβδομάδα ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, διοργανώνουμε την Χαρτοπαικτική[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Η μακαρονάδα της Πέμπτης: θυμωμένη και[...]

Ξεκίνησα να ετοιμάσω μια αραμπιάτα, τη θυμωμένη μακαρονάδα μπας και εκτονωθεί η ένταση που σφυροκοπούσε τα μηνίγγια μου. Άλλαξα γνώμη, φάνηκε πολύ εύκολη[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μελιτζάνες παπουτσάκια χωρίς συμβιβασμούς

Τις μελιτζάνες παπουτσάκια, όπως και τα γεμιστά και τόσα άλλα λαδερά, κάθε μάγειρας και μαγείρισσα στην Ελλάδα τις φτιάχνει με τον δικό του διαφορετικό τρόπο,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Τζιγεροσαρμάδες

"Τζιγέρι" είναι το συκώτι και τα "τζιγέρια" (στον πληθυντικό) όλα τα εντόσθια. Ο δικός μας τζιγεροσαρμάς περιέχει μόνο το συκώτι, τα[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Λαχταριστό μου γιαουρτλού

Φαγητό ζεστό, θερμό, γεμάτο αψάδα και ζωή. Το αντικείμενο του πόθου μου: κεμπάπ γιαουρτλού. Πιάτο ζουμερό, που συνήθως σερβίρεται πάνω σε καλοψημένες πίτες[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Σεφταλιές για μερακλήδες

Με καταγωγή από την Κύπρο, όπου φαίνεται να καθιερώθηκε κατά το διάστημα τη Φραγκοκρατίας στο νησί, η σεφταλιά αποτελεί νοστιμιά για μερακλήδες: κιμάς,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Λαχματζούν, η πίτσα της Ανατολής

Οι γεύσεις της ανατολίτικης και δη της αρμένικης κουζίνας συγκινούν από την πρώτη δοκιμή και τους πλέον αμύητους. Καλοφαγάδες και μερακλήδες τρέφουν μεγάλη[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Αρνί στο μαστέλο

Το μαστέλο, ο μεγάλος πήλινος σιφνέικος «κουβάς» κάνει το πιο νόστιμο αρνί. Τύφλα νάχει το σουβλιστό, που έτσι κι αλλιώς εμάς τουλάχιστον δεν μας[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κεφτέδες ανατολίτικοι, καπνιστοί

Kofta, kefteh, kefta ή kebab - όποια κι αν είναι η ακριβής ονομασία και οι παραλλαγές τους ανά περιοχή, κοινό σημείο για τους ανατολίτικους κεφτέδες παραμένει[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ο εργένης χαλάει τη μους

Οι μαγειρικοί εφιάλτες κάθε εργένη - αρχάριου μάγειρα είναι γεμάτοι από κρέατα που ψήνονται πολύ ή πολύ λίγο, σάλτσες που σβωλιάζουν ανελέητα, σουφλέ που[...]

Πηγή: bostanistas.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy