Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 27 συνταγές
ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ Η ιστορία του χουνκιάρ μπεγεντί (hünkâr beğendi) ξεκινάει από την Αναστασία (περ. 1589 –1651), κόρη παπά απο την Τήνο που στα 15 της, την[...]
Πηγή: pandespani.comΑν και στην Ελλάδα φαίνεται πως δείχνουμε σταθερή προτίμηση στο χοιρινό, εντούτοις μπορούμε να φτιάξουμε νόστιμα και αφράτα σουβλάκια και με άλλα κρεατικά,[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΗ ποιοτητα και ο τροπος παρασκευης,οι κανονες διατηρησης και η θεση του κρεατος στη διατροφικη αλυσιδα του ανθρωπου,αποτελουν ''μυστικα'' που πρεπει να[...]
Πηγή: mamascook.blogspot.grΓια όσους αγαπούν τον πατσά, μια διαφορετική εκδοχή που έρχεται από παλιές εποχές... Πατσαδάκι από μοσχαρίσια ή αρνίσια κοιλιά, γιαχνιστό με κρεμμυδάκι και[...]
Πηγή: cookpad.com/grΗ τέλεια καραμελωμένη πανσέτα όπου το λίπος έχει μειωθεί, χρυσίσει και είναι ελαφρά τραγανό, η σάρκα είναι καραμελωμένη απ’ έξω, αλλά παραμένει εσωτερικά[...]
Πηγή: caruso.grΈνα από τα παλαιότερα και δημοφιλέστερα πιάτα της Φλωρεντίας προέρχεται από την πάμπτωχη κουζίνα της. Η τρίπα φιορεντίνα (trippa alla fiorentina), δηλαδή ο[...]
Πηγή: pandespani.comΗ διατροφή των αρχαίων Ελλήνων, χαρακτηριζόταν από λιτότητα. Καλλιεργούσαν μόνοι τους, τους πόρους τους ανάλογα με την περιοχή που βρισκόντουσαν (κλίμα,[...]
Πηγή: tofagitotismamas.blogspot.grΟμολογώ πως Αρνί στη Σούβλα δεν έχω κάνει ποτέ σπίτι μου! Πάντα έκανα αρνάκι στο φούρνο με πατάτες, του οποίου η συνταγή είναι εδώ και χρόνια στην κορυφή των[...]
Πηγή: caruso.grΣυννεφιασμένο ψυγείου! Άλλο ένα γλυκό στη λογική του εύκολο –γρήγορο-οικονομικό- υγιεινό. Στα γλυκάκια της καθημερινότητας θα το εντάξω κι αυτό ή έστω στα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ ιστορία του χουνκιάρ μπεγεντί (hünkâr beğendi) ξεκινάει από την Αναστασία (περ. 1589 –1651), κόρη παπά απο την Τήνο που στα 15 της, την παίρνουν σαν σκλάβα[...]
Πηγή: caruso.grΤροφές γνώριμες και αγαπημένες στους παλαιότερους, που με αυτές μεγάλωσαν γενιές και γενιές, αλλά σπάνια εμφανίζονται στο τραπέζι των νεότερων. Αξίζει να τις[...]
Πηγή: eisygian.blogspot.grΔιεθνής τάση στις κατσαρόλες των μεγαλύτερων σεφ του πλανήτη, τα «δεύτερα» κομμάτια του κρέατος είναι πολύ πιο νόστιμα από ένα φιλέτο και[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΌταν οι ξένοι σκέφτονται ελληνικό φαγητό, στο μυαλό τους έρχεται κατευθείαν το σουβλάκι, το τζατζίκι, ο γύρος κι η σπανακόπιτα. Με το που πάτησα το πόδι μου[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΤο 1981 βάφτισα την μαυρομάλλα πανέμορφη κόρη της φίλης μου Μαίρης και του αγαπημένου μου εξαδέλφου Γιώργου. Τα πρώτα χρόνια που τα παιδιά μας ήταν μικρά[...]
Πηγή: syntagesmamas.grΦαγητό ζεστό, θερμό, γεμάτο αψάδα και ζωή. Το αντικείμενο του πόθου μου: κεμπάπ γιαουρτλού. Πιάτο ζουμερό, που συνήθως σερβίρεται πάνω σε καλοψημένες πίτες[...]
Πηγή: bostanistas.grΥλικά: 1 γαλοπούλα 1 συκωταριά αρνίσια 100 γρ. αρνίσιος κιμάς 100 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 200 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα[...]
Πηγή: sintagesmamas.com/Υλικά (για 4 άτομα) 1300-1500 γρ. κοιλιές από αρνάκι γάλακτος (συνήθως πρέπει να τις παραγγείλουμε στο χασάπη) 2 ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένο (κρατάμε 4[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΗ γαλοπούλα έχει γίνει το κύριο πιάτο στο γιορτινο τραπέζι μας. Θέλουμε λοιπόν μια γαλοπούλα με ωραία γεύση και εμφάνιση. Εψάξα και σας βρήκα 4 διαφορετικες[...]
Πηγή: daddycool2403.blogspot.gr