Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 59 συνταγές
Ένα από τα ελληνικά προϊόντα που μου αρέσουν ιδιαίτερα, είναι η καπνιστή πέστροφα από την περιοχή των Σερρών. Με ωραίο ανοιχτό σωμόν χρώμα και κρουστή σάρκα.[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤον χειμώνα με το κρύο, οι σαλατούλες μας δικαιούνται να μην είναι και τόσο … light. Η σαλάτα που θα συνοδεύσει τα όσπρια ή τα λαδερά μας, φροντίζω να[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤώρα που τα πράσα είναι στην εποχή τους, μπορούμε να φτιάξουμε ένα σωρό νοστιμιές με αυτά! Δοκιμάστε το ταπεινό πλην πεντανόστιμο πρασόρυζο ή μια νόστιμη[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΠήγα στο χωριουδάκι μου πριν δύο Σαββατοκύριακα και η κουμπαρούλα μου με φόρτωσε καλούδια από το περιβόλι της. Ανάμεσα σ’ αυτά και φρεσκότατα λαχταριστά[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΑυτήν την εποχή θα βρούμε στον μανάβη μας ή στην λαϊκή ένα σωρό νόστιμα χόρτα. Καυκαλίθρες, σέσκουλα, μυρώνια, σπανάκι και πολλά άλλα, που θα νοστιμίσουν το[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤις προάλλες με κάλεσε για φαγητό η φίλη μου η Ζουζούνα. Είχε ετοιμάσει ένα σωρό νοστιμιές, και την σπεσιαλιτέ της: μπούτι χοιρινό γεμιστό, σερβιρισμένο με[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΌλα τα φαγητά δεν πρέπει να αλατίζονται την ίδια στιγμή. Τα όσπρια και τα λαχανικά σκληραίνουν όταν αλατίζονται από την αρχή του μαγειρέματος. Το κρέας και τα[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΈνα πολύ νόστιμο πιάτο, που οι περισσότεροι έχετε δοκιμάσει ή φτιάξει. Στο πιάτο αυτό προσθέτω πολλά μυρωδικά,κυρίως μπόλικο άνηθο, τα οποία νομίζω κάνουν την[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΕγώ και ο … πλάστης δεν έχουμε ως γνωστόν και τις καλύτερες σχέσεις. Ναι, το ομολογώ, δεν ανοίγω φύλλο με τα χεράκια μου, ζηλεύω (με την καλή έννοια)[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΜετά από ένα Σαββατοκύριακο μακριά σας λόγω πολύ κακής «σύνδεσης» του υπολογιστή μου, επιστρέφω από τα πάτρια και σας κερνάω τα αγαπημένα μας[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΜια εξωτική συνταγή πολύ νόστιμη, που θα αρέσει πολύ στους φίλους αυτών των γεύσεων. Η Αμαλία κλασσικά…ΔΕΝ…..οπότε περισσεύει η μερίδα της;-) Πάμε[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΗ Μέτη μας στέλνει κι άλλα tips, που κάνουν την ζωή μας ευκολότερη στην κουζίνα και βοηθούν τα μαγειρέματά μας!!! Κι επειδή η Μέτη μας έχει ετοιμάσει πλούσιο[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΑπό τις πιο αγαπημένες μου εορτές είναι αυτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπως και των περισσότερων από εμάς βέβαια. Τις περιμένω πως και πως κάθε[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤην φραγκόκοτα (φαραόνι), την έχω συνδυάσει με μέρες γιορτινές και τραπέζια στολισμένα. Φαγάκι επίσημο και περιποιημένο!! Που έχει φροντιστεί, από την[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΠοιο είναι το πρώτο φαγάκι που θα σας ερχόταν στο μυαλό, αν σας ρωτούσαν τι θα θέλατε να φάτε μια κρύα, χειμωνιάτικη ημέρα;; Εγώ θα απαντούσα χωρίς δεύτερη[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μαζεύει γύρω του την οικογένεια αλλά και τους φίλους μας. Είναι μια ευκαιρία να βρεθούν μαζί πρόσωπα αγαπημένα και παρέα να[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΜοσχοβολιστό το φαγάκι μας, σήμερα!! Και μεθυσμένο! Γιατί μεθυσμένο; Μα επειδή περιέχει ουζάκι! Όχι!! Δεν έχω σκοπό να σας μεθύσω. Βέβαια αν εσείς θέλετε,[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο σπετζοφάι το ανακάλυψα τα χρόνια της αθωότητας που λέω στη Ζαμπία, όταν δούλευα σε ένα οινομαγειρείο και ο ιδιοκτήτης ήταν από την Αργαλαστή Πηλίου, μέχρι[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΟοοοοχι, καθόλου δεν θέλω να κάνω την έξυπνη σε όλες εσάς τις καλονοικοκυρές και τους καλονοικοκύρηδες με ένα φαγητό που είναι σίγουρο ότι οι περισσότερες[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΛαχταριστό γιουβετσάκι με κεφτεδάκια, εμπλουτισμένο με λαχανικά. Ένα θρεπτικό όσο και νόστιμο φαγάκι, που τρώγεται ευχάριστα τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Ένα[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΞέρετε πόσο δύσκολα είναι τα πιτσιρίκια όταν πρόκειται να δοκιμάσουν λαχανικά!! Η κόρη μου τουλάχιστον ανήκει σ’ αυτήν την κατηγορία, των[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο χοιρινό, είναι το κρέας που συνηθίζεται από πολλούς στα τραπέζια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Κάθε χρόνο, δίπλα στην γεμιστή γαλοπούλα ή το[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤην πιο νόστιμη γίδα βραστή λένε, την κάνει ο Ναύαρχος στο χωριό Κοσμάς. Ο Κοσμάς είναι ένα πανέμορφο χωριουδάκι της Αρκαδίας, μόλις μια ώρα μακρύτερα από το[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΝόστιμο το φαγάκι που σας προτείνουμε σήμερα. Πλούσιο και χορταστικό στην γεύση αλλά και στην εμφάνιση. Χωρίς μεγάλο κόστος, έχουμε ένα πιάτο που τα συνδυάζει[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο ρολό κιμά μπορούμε να το γεμίσουμε με διάφορα. Αυγά βραστά, καροτάκια ή άλλα λαχανικά, τυριά διάφορα ….φαντασία και όρεξη να’ χουμε. Καιρό[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΟι λαχανοντολμάδες είναι ένα φαγάκι που λίγους αφήνει ασυγκίνητους νομίζω. Προσωπικά είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά. Σήμερα θα σας τους μαγειρέψω[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΣας αρέσει το αρνάκι στον φούρνο; Στους περισσότερους αρέσει! Σήμερα σας έχω ένα ωραίο μπουτάκι αρνίσιο, αλλά όχι το συνηθισμένο αρνάκι με πατάτες που ξέρουμε![...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΣτον τόπο καταγωγής μου τα Δωδεκάνησα, το γεμιστό αρνί ή κατσίκι αποτελεί απαράβατο έθιμο για το Πασχαλινό τραπέζι. Στην Κάρπαθο το ονομάζουμε βυζάντι ή[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΜου περίσσεψε κιμάς αρκετός θα έλεγα -από μακαρόνια με κιμά που έφτιαξα-και σκέφτηκα να κάνω μια κιμαδόπιτα. Εκτός λοιπόν από τον κιμά που όλοι ξέρουμε με το[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΈχετε δοκιμάσει κεφτέδες αυγολέμονο?? Αν όχι χάνετε! Στην όψη μπορεί να θυμίζουν σε κάποιους τα αγαπημένα γιουβαρλάκια, γευστικά όμως δεν έχουν την παραμικρή[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΚάθε χρόνο τέτοια μέρα, ένεκα γενεθλίων, σας κερνάω σπέσιαλ συνταγούλες ψαρεμένες από το internet. Εφέτος λοιπόν που είμαι και σε συνταξιοδοτικό mood, που[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grOsso buco σας μαγειρέψαμε σήμερα φίλοι μας, και σας προσκαλούμε να έρθετε στο τραπέζι μας, να το μοιραστείτε μαζί μας. Παραδοσιακό φαγητό από την περιοχή του[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.gr