Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 54 συνταγές
Όταν είχα πάει στην Αμερική και έμενα στη φίλη μου, πήρα μερικές ιδέες για μαγειρέματα. Μία από αυτές, ήταν η πίτα του βοσκού που φάγαμε ένα βράδυ. Για να[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΧρόνος Προετοιμασίας: 2 ώρες Yλικά για 1,5-2 κιλά φρέσκες χυλοπίτες: 5 αυγά 500 γρ. γάλα 250 γρ. σιμιγδάλι 1,5-2 κιλά αλεύρι αλάτι Για τον κιμά: 1 κιλό κιμά[...]
Πηγή: xristinasmageiremata.blogspot.grΥλικά για την ζύμη 800 γρ. δυνατό αλεύρι για ψωμί 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 2 φακελάκια μαγιά ξηρή 1 κ.σ. αλάτι 1 κ.σ. ζάχαρη 4 κ.σ. ελαιόλαδο 650 ml περίπου[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΓια το φύλλο κρασιού 700 γραμμ. αλεύρι 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί 1/2 φλ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. αλάτι όσο σηκώσει (περίπου 1 ποτήρι και κάτι) νερό χλιαρό Για τη[...]
Πηγή: argiro.grΑνατροπή στην πυξίδα της γεύσης με μια ξεχωριστή μακαροράδα, με την αίσθηση του Νότου να οδηγεί την κατεύθυνση στον γευστικό χάρτη προς το κάτω κεντρικό[...]
Πηγή: pandespani.comΥλικά για την ζύμη 800 γρ. δυνατό αλεύρι για ψωμί 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 2 φακελάκια μαγιά ξηρή 1 κ.σ. αλάτι 1 κ.σ. ζάχαρη 4 κ.σ. ελαιόλαδο 650 ml περίπου[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΜια ιδιαίτερη κατηγορία ζυμαρικών είναι τα ειδικά, που ξεχωρίζουν με την χαρακτηριστική εμφάνιση που έχουν, και περιλαμβάνει αυτά που έχουν σχήμα φωλιάς[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤα κοφτά ζυμαρικά γίνονται κι αυτά αναμειγνύοντας αλεύρι, ή σιμιγδάλι από αλεσμένο σκληρό σιτάρι και νερό, με ή χωρίς γάλα και αυγό, που ανακατεύεται μέχρι να[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΣτην ιταλική κουζίνα, το ραγού (ragù) είναι μια σάλτσα με βάση το κρέας, το οποίο σερβίρεται συνήθως με ζυμαρικά και δημιουργήθηκε από τον Alberto Alvisi τον[...]
Πηγή: kitchenstori.esΕννοιολογική προσέγγιση του όρου Η λέξη Νηστεία είναι σύνθετη από το αρνητικό μόριο "νη" και το ρήμα "εσθίω" και σημαίνει την εκούσια ή ακούσια αποχή από[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grΥλικά 100γρ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες 400γρ. κιμά μοσχαρίσιο 4 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες 2 πιπεριές πράσινες κομμένες[...]
Πηγή: megatv.com/cookΥΛΙΚΑ 1 συσκευασία φρέσκια ζύμη ΚΟΥΡΟΥ ΚΑΝΑΚΙ Ελαιόλαδο 500 γρ. μανιτάρια 2 πράσα 300 γρ. γκούντα 200 γρ. κατίκι 4 αυγά 1 συσκευασία Χωριάτικα λουκάνικα[...]
Πηγή: megatv.com/cookΚαλή σας μέρα, φίλες και φίλοι! Αύριο, είναι η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, η Κυριακή της Τυροφάγου. Σύμφωνα με την παράδοση απέχουμε πλέον από τα[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΚαλησπέρα σας! Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η νηστεία συνεχίζεται! Παρόλα αυτά, γνωρίζουμε καλά ότι νηστεία δεν σημαίνει άνοστα φαγητά!! Για μένα νηστεία[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΜέχρι τώρα η μόνη μου επαφή με το πλιγούρι είναι το ταμπουλέ και τα κιλτιρίτσια της Στέλλας Σπανού . Οι εντυπώσεις μου είναι απολύτως θετικές, οπότε συνεχίζω[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΟ τραχανάς είναι ένα παραδοσιακό ζυμαρικό που φτιάχνεται από πλιγούρι, δηλαδή σιτάρι κοπανισμένο ή αλεσμένο, σιμιγδάλι ή αλεύρι που βράζεται απαραίτητα μέσα[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΚεφτεδάκια στο φούρνο Από παλιά μου άρεσε να βρίσκω τρόπους να γλιτώσω το τηγάνι..τόσο για λόγους διατροφικούς όσο και πρακτικούς. Κάνοντας μια περιήγηση στο[...]
Πηγή: lixoudiesmarifanis.blogspot.gr6 μελιτζάνες φλάσκες 4 καρότα 8 κ.σ γιαούρτι 2 αυγά 1 κούπα θρυμματισμένη φέτα 8 κ.σ ελαιόλαδο σιμιγδάλι χυμός λεμονιού λίγος άνηθος και μαϊντανός[...]
Πηγή: cookpad.com/gr1/2 κιλό κρέας ό,τι να είναι (κοτόπουλο, χοιρινό, μοσχάρι, γαλοπούλα, αρνί ένα είδος ή και δύο, τρία μαζί, μισό κιλό ή και περισσότερο βάζω όσο έχω) 1 πακέτο[...]
Πηγή: cookpad.com/grΜια λιχουδιά από την Μάνη Υλικά 1 χεράκι από αρνί ή μπουτάκι, σε μερίδες που το μαρινάρω σε αλατόνερο για 36 ώρες. Λαχανικά που δεν θέλουν ζεμάτισμα αλλά[...]
Πηγή: greekmasa.gr1 κιλό κιμά χοιρινό ή ανάμεικτο (μισό χοιρινό μισό μοσχάρι) 1 αυγό αλάτι, πιπέρι 1 κρεμμύδι 1 χούφτα μαιντανός 1 χούφτα δυόσμος λίγο μοσχοκάρυδο (1/2 κγ έως 1[...]
Πηγή: cookpad.com/grΦαγητό εύκολο και πολύ νόστιμο. Τη συνταγή την έχω δει στο Νηστικό Αρκούδι. Υλικά 1 1/2 κιλό αρνάκι μπούτι 5-6 σκόρδα χυμός 2 λεμονιών αλάτι πιπέρι λάδι 1 1/2[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά 300 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν 1 κούπα βρασμένη φάβα 3 φέτες ξερό ψωμί 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας 6 σκελίδες σκόρδο 1 μεγάλο κρεμμύδι ξύσμα και χυμό από ένα[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.gr1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (κατα προτίμηση λάπα) 2 κρεμμύδια μεγάλα 2 αυγά 1 καρότο μεγάλο 2 μικρές ντομάτες ή 1 μεγάλη 3 κσ γάλα εβαπορέ 8 κσ ελαιόλαδο 6-7 κσ[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥΛΙΚΑ 500γραμ κιμά μοσχαρίσιο 3 καρότα τριμμένα 4 πράσα κομένα σε ροδέλες 3 κρεμμύδια 1\2 φλυτζάνι σιμιγδάλι χονδρό 3 ντομάτες ώριμες τριμμένες 1 ματσάκι[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΠιθανόν η νοστιμότερη πίτα που υπάρχει. Φτιάξτε τη και δοκιμάστε τον υπέροχο συνδυασμό κιμά και πράσου. Μάλιστα με το χωριάτικο φύλλο, είναι σίγουρο ότι θα[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΚαλή Χρονιά! Χαρούμενο το 2016! Αυτή την πίτα την κάνω χρόνια με την γαλοπούλα που πάντα περισσεύει τα Χριστούγεννα. Την κάνω τη δεύτερη μέρα αλλιώς την βάζω[...]
Πηγή: zzcook.blogspot.grFor English, scroll down Δε φαντάζομαι να υπάρχει άνθρωπος που να μη γνωρίζει τα προϊόντα Fytro . Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρόταση θρεπτικών, υγιεινών[...]
Πηγή: cookandfeed.blogspot.grΜπελαλίδικο, κλασικό μα πολύ νόστιμο φαγητό σας έχω σήμερα. Κλασικό Κυριακάτικο φαγητό της μαμάς: Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ! Πάμε; Κανελόνια με κιμά και[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grFAQ Τι είναι το άγαρ άγαρ; Είναι μια ζελατινοειδής ουσία φυτικής προέλευσης. Πωλείται σε νιφάδες ή σε σκόνη, χρησιμοποιείται στη μαγειρική και τη[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.gr