Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 80 συνταγές
Η ουσία βρίσκεται συχνά πίσω από τις κουΐντες, στα παρασκήνια και σε όσα δεν αποκαλύπτονται αμέσως στο θεατή, γι’ αυτό και είναι μαγικά. Συνέχεια του άρθρου[...]
Πηγή: pandespani.comΕνώ προσπαθώ να βρω τους ρυθμούς μου μετά την επιστροφή στην Ολλανδία λίγες μέρες πριν, ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις γεύσεις από αυτό το ταξίδι στην Ελλάδα.[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΛευτέρης Λαζάρου:«Ζαργάνα μου! Μία παλιά λαϊκή έκφραση που αναφέρεται στην κίνηση, τα μάτια και την ωραία φιγούρα. Αναφερόμενος στη ζαργάνα, έχω πάντα στο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΚαλή σας μέρα! Καλή Κυριακή! Μέρα χαλάρωσης, κουβεντούλας και ξεκούρασης με τους αγαπημένους και προετοιμασίας για την επόμενη εβδομάδα που αρχίζει από αύριο.[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΤσικνοπέμπτη σήμερα! Η Τσικνοπέμπτη βρίσκεται στο μέσο των τριών εβδομάδων του εορτασμού του Καρναβαλιού. Πρόκειται για τη Πέμπτη της 2ης εβδομάδας, της[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΓια σήμερα σας έχω ένα ξεχωριστό πιάτο με ψάρι. Δεν είναι δύσκολο θέλει όμως μια τεχνική. Έχω φροντίσει από εχθές να προμηθευτώ το ψάρι μου οπότε πρωί πρωί[...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.grΟι μέρες των διακοπών για άλλους τελείωσαν, για άλλους πλησιάζουν και για άλλους είναι σε εξέλιξη. Οι περισσότεροι από εμάς, αν όχι όλοι, προτιμάμε και[...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.grΑν κάποιος πηγαίνει δυό συνεχόμενες μέρες σε γάμο εδώ στην Κρήτη και δεν είναι στην πρώτη νιότη αλλά στην δεύτερη, δεν θέλει να φάει κρέας για τρίτη κατά[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠρώτα απ'όλα θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την συμμετοχή σας. Πραγματικά ξεπεράσατε κάθε προσδοκία μου. Τέτοια συμμετοχή δεν την περίμενα! Ιδέες έχω[...]
Πηγή: lilaspurplethoughts.blogspot.grΤο έχω πει πολλές φορές, μία από τις καλύτερες ταβέρνες στη Ζάκυνθο (πάντα προσωπική άποψη), είναι η ταβέρνα του Σπύρου στα Ξύγκια. Για μένα, αυτή η ταβέρνα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΥΛΙΚΑ Για το συκώτι 500 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι 50 ml λευκό κρασί Θυμάρι Ελαιόλαδο 10 γρ. βούτυρο Αλάτι ½ κύβο ζωμό βοδινού 1 σκ. σκόρδο Πιπέρι Για τη[...]
Πηγή: megatv.com/cookΤο καραμέλωμα των κρεμμυδιών έχει την δικιά του τεχνική! Δεν είναι κάτι δύσκολο, θέλει όμως την ώρα του και υπομονή, για να γίνει σωστά. Στο σπίτι μας[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΟι παλιές νοικοκυρές που δεν είχαν τις ευκολίες του σήμερα σε εισαγωγές ειδών και ψυγεία, κύτταγαν τι φρούτα και λαχανικά ήταν της εποχής ώστε βάσει αυτών να[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΥλικά (για 4 άτομα) 1 κιλό πανσέτα 500 γρ. κρεμμύδια ξερά 2 σκελίδες σκόρδο 1 μάτσο θυμάρι 1 πράσο 200 γρ. φάβα Σαντορίνης 100 ml κρασί κόκκινο Λίγη ζάχαρη[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΌσπρια και Σαρακοστή πάνε πακέτο που λένε. Τα όσπρια είναι καλές πηγές πρωτεΐνης, και αν τις υπόλοιπες εποχές τα συνηθίζουμε μια φορά την εβδομάδα, στις[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕίναι κάποιες φορές που μας πιάνει μια δημιουργική τάση και αποφασίζουμε να φτιάξουμε κάτι ελαφρώς εξεζητημένο. Είχαμε κιμά και σκεφτήκαμε να φτιάξουμε ρολό,[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΤα γευστικά μας ταξίδια ευτυχώς, σε αντίθεση με άλλα, δε σταματάνε ποτέ, αφού το μόνο που χρειάζεται για να υλοποιηθούν είναι η διάθεση για πειραματισμούς και[...]
Πηγή: veganinathens.com/gr/elΥΛΙΚΑ Για την τηγανιά 200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο σε φέτες 650 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο σε κομματάκια 2 κρεμμύδια κομμένα στα 4 και 40 γρ. ξύδι[...]
Πηγή: megatv.com/cookΓια 2 άτομα: Για τη ζύμη 60γρ. αλεύρι φάβας (φάβα αλεσμένη σε μύλο) 30γρ. καλαμποκάλευρο 120γρ. αλεύρι Αλάτι, πιπέρι Μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο Νερό όσο[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΠοια μέρη του κρέατος είναι τα ιδανικά για κιμά; «Aπό το μοσχάρι επιλέγουμε κιμά από το μπούτι ή την ελιά, γιατί το κρέας είναι μαλακό και χωρίς πολύ[...]
Πηγή: daddycool2403.blogspot.grΥλικά 300 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν 1 κούπα βρασμένη φάβα 3 φέτες ξερό ψωμί 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας 6 σκελίδες σκόρδο 1 μεγάλο κρεμμύδι ξύσμα και χυμό από ένα[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΥλικά (4-6 μερίδες) : 1 1/2 φλ. φάβα (κίτρινη ή πράσινη, που είναι πιο μεγάλη και θέλει ένα 8ωρο μούλιασμα) 1 1/2 φλ. ψίχα ψωμιού (ή τριμμένο παξιμάδι) 2[...]
Πηγή: yumyum.grΈνα παραδοσιακό και διάσημο πιάτο της ελληνικής κουζίνας που παραδόξως δεν είχαμε δοκιμάσει ποτέ μέχρι σήμερα είναι το κερκυραϊκό σοφρίτο, που στη διάλεκτο των[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.gr