Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 19 συνταγές
Το μοσχάρι μελιτζάνες είναι ένα παραδοσιακό καλοκαιρινό και φθινοπωρινό ελληνικό πιάτο, με δεδομένο ότι η καλύτερες μελιτζάνες βγαίνουν τον Σεπτέμβρη. Το[...]
Πηγή: caruso.grΤο ριζότο Μιλανέζε (Risotto alla Milanese), το απλούστερο Ιταλικό ριζότο είναι ίσως και το πιο λατρεμένο. Είναι το πιάτο που αποδεικνύει πέρα από κάθε[...]
Πηγή: caruso.grΤο risotto al limone έρχεται να μας θυμίσει τη μαγεία της απλότητας που εκπροσωπεί η Ιταλική κουζίνα, με βάση συνθέσεις που δημιουργούν γαστρονομικές[...]
Πηγή: caruso.grΤο spaghetti n ‘ meatballs είναι μια διάσημη ανά τον κόσμο συνταγή, που ξεκίνησε στη Little Italy της Νέας Υόρκης απ’ τους Ιταλοαμερικάνους μετανάστες και[...]
Πηγή: caruso.grΣτην πανέμορφη Μπολόνια, πασίγνωστη για το Ragù Bolognese βρίσκουμε και μια πολύ ενδιαφέρουσα παραλλαγή της συνταγής, με χοιρινό λουκάνικο, αντί για κιμά ή[...]
Πηγή: caruso.grΤα χτένια είναι από τις πιο ηδονικές θαλασσινές απολαύσεις και δυστυχώς σπάνια τα βρίσκει κανείς σε μενού ελληνικού εστιατορίου και ακόμη πιο σπάνια[...]
Πηγή: caruso.grΤο κρεμμύδι ως κύριο υλικό μιας σάλτσας ζυμαρικών μπορεί να μην είναι πολύ γνωστό ή διαδεδομένο ακόμη και στην Ιταλία, πέρα απ’ τον Νότο, αλλά το θεωρώ ένα[...]
Πηγή: caruso.grΚαθαρά Δευτέρα χωρίς τους θεϊκούς της μεζέδες δεν νοείται. Ο αετός μπορεί και να μείνει προσγειωμένος ένεκα καιρικών συνθηκών ή τράφικ στον εναέριο χώρο, αλλά[...]
Πηγή: caruso.grΤο Cucina Caruso δεν είναι πια μόνο αυτό που ξέρατε και αναδείξατε ως το -ίσως- πιο δημοφιλές food blog στο Ελληνικό διαδίκτυο. Από την Παρασκευή που μας[...]
Πηγή: caruso.grΤα Scotch Eggs (σκωτσέζικα αυγά) είναι ένα κλασικό Βρετανικό κολατσιό, όπου μέσα σε μια μπάλα από παναρισμένο κιμά λουκάνικου, περικλείεται ένα σφιχτό αυγό.[...]
Πηγή: caruso.grΤα γιουβαρλάκια ομολογώ ότι όταν μεγάλωνα, δεν ήταν ανάμεσα στα φαγητά που λαχταρούσα. Στο μυαλό μου είχαν τοποθετηθεί ως μια νερόβραστη εναλλακτική των[...]
Πηγή: caruso.grΠοιο είναι τελικά το τέλειο κεφτεδάκι; Το μέγα αυτό φιλοσοφικό ερώτημα που απασχόλησε γενιές και γενιές, με βάση τη δουλειά προεργασίας που περιέγραψε στο[...]
Πηγή: caruso.grΤο κριθαρότο είναι για μένα η επιτομή της σύγχρονης αστικής κουζίνας που ευαγγελίζομαι. Γιατί ενώ βασίζεται σε ένα παραδοσιακό υλικό της Ελληνικής μαγειρικής,[...]
Πηγή: caruso.grΤα ντολμαδάκια με κιμά τυλιγμένα σε αμπελόφυλλο με σάλτσα αυγολέμονο, είναι ένα απ’ τα πιο γνωστά διεθνώς ελληνικά πιάτα, με ρίζες βέβαια στην Μικρά Ασία και[...]
Πηγή: caruso.grΤο αρνάκι φρικασέ εδώ και χρόνια ήταν πάντα το φαγητό που έκαναν αποκλειστικά οι θείες μου σε οικογενειακά τραπέζια, ενώ για κάποιο ανεξήγητο λόγο, δεν το[...]
Πηγή: caruso.grΤα μακαρόνια με κιμά, είναι η συνταγή που το μέσο Ελληνικό σπίτι κάνει κάθε 10 μέρες, σύμφωνα με τις έρευνες. Εικάζω λοιπόν ότι μαζί με τα μπιφτέκια, είναι η[...]
Πηγή: caruso.grΤο συκώτι πεσκανδρίτσας είναι ένας σχεδόν άγνωστος αλλά πραγματικά κορυφαίος γκουρμέ μεζές που εύκολα μπαίνει στη καθημερινότητά μας στην Ελλάδα. Ακριβώς[...]
Πηγή: caruso.grΟμολογώ πως αν και λάτρης της gourmet κουζίνας, δεν μπορώ να αντισταθώ σε ένα καλό μπέργκερ μια στις τόσες (πάντα όμως, χωρίς ψωμί). Ως ανήσυχο πνεύμα που του[...]
Πηγή: caruso.grΤο «σπαγγέτι ναπολιτέν ή ναπολιτάνα» κόσμησε χιλιάδες καταλόγους εστιατορίων σ’ αυτή τη χώρα (και όχι μόνον) ως το πιο φτηνό πιάτο ζυμαρικών στον κατάλογο,[...]
Πηγή: caruso.gr