Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 98 συνταγές
Ένα μάτσο άνηθο, ένα μάτσο μαϊντανό ζήτησα από την λαϊκή, να μου αγοράσει ο μεγάλος άνδρας του σπιτιού. Και όταν είδα πόσο φρέσκος και μπόλικος ήταν ο άνηθος[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΌποιος έχει πολύ πιπέρι…βάζει και στα λάχανα! Όποιος όμως έχει πολλά λάχανα, τι κάνει; Φτιάχνει μια ωραία λαχταριστή ανοιξιάτικη λαχανόπιτα και το[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΚάποιες φορές τα υλικά σου δίνουν την αφορμή για κάτι διαφορετικό, αν τα δεις και τα σκεφτείς, από μια άλλη οπτική γωνία! Έτσι έγινε και με τα μανιτάρια που[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΗ τυρόπιτα μαζί με το σουβλάκι, αποτελούν το εθνικό μας "street food" χωρίς καμμία αμφιβολία. Αλλά όταν η τυρόπιτα είναι σπιτικό πόνημα και με ζύμη αφράτη σαν[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΧωρίς πολλά - πολλά λόγια, και επειδή από το προηγούμενο post οι πίτες ήταν αυτές που μας κάνουν συνέχεια να λιγουρευόμαστε... είπα να καταπιαστώ με πίτα κατά[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΜια πίτα, ή αν το θέλετε ένα κεϊκ διαφορετικό από τα καθιερωμένα. Αλμυρό, πικάντικο και με άρωμα καπνιστού τυριού ή αλλιώς άρωμα Πόντου. Πείτε το εσείς όπως[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΤα αυθεντικά χωριάτικα κοτόπουλα είναι αυτό που λένε "πτηνά" από σπίτι! Πραγματικά ξέρεις από που προέρχονται, ειδικά όταν μιλάμε για συγγενικό σπίτι. To θέμα[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΤι είναι αυτό μαμά, που ψήνεις; Είναι γλυκό; Ναι, γλυκό είναι. Και πως το λένε; Το λένε... Πως; Και τώρα σπάσε εσύ το κεφάλι σου, να δεις τι θα πεις, γι' αυτό[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΤο αγαπημένο λαχανικό του πασίγνωστου λαγού, είναι και το δικό μου αγαπημένο λαχανικό (μαζί με την κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης). Μπορώ να το βάλω σχεδόν παντού,[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΠερέκ, πισία, βαρένικα, γιουφκάς, γαής τυρί … λέξεις που έμοιαζαν κάπως «εξωτικές» στα δικά μου αφτιά μέχρι που άρχισα να διαβάζω και να[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΠρο ημερών η φίλη Βαγγελιώ (Vita) από τον Γαστρονομικό Περίπλου στην Κουζίνα της Κρήτης, μας έγραφε για: το πόσο τυχεροί πρέπει να νοιώθουμε όταν η ζωή μας[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΘα σε "λιανίσω"! Θα σε "σφάξω"! Θα σε "κάνω κιμά"! Κλασσική απειλή σε παλιές ελληνικές ταινίες (και όχι μόνον...) όταν δε, ο αδελφός τύχαινε να είναι χασάπης[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΤα συγκεκριμένα ψωμάκια είναι από τα πιο πετυχημένα αρτοπαρασκευάσματα του τελευταίου καιρού, καθώς έγιναν στα γρήγορα (πάντα όταν κάνω κάτι στα γρήγορα έχει[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΜέρες Σαρακοστής κατά την Χριστιανική πίστη για αρκετούς, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που δεν νηστεύουν, είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω ειδικών διατροφικών[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΌταν ο καιρός είναι βροχερός και πέφτει Σαββατοκύριακο, με πιάνουν κάτι νεύρα...μα κάτι νεύρα... Πολλά πράγματα μαζεύονται και πρέπει να βρουν τον χρόνο τους[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΈχοντας αποκτήσει έναν αρτοπαρασκευαστή, στην ουσία από ανταλλαγή μιας άλλης ηλεκτρονικής συσκευής που μου χάρησαν, έχω εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο,[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΣτην πρόσφατη ονομαστική γιορτή μας, ένα από τα φαγάκια που ετοιμάστηκαν, ήταν τα παιχνιδιάρικά Λουκανικοπιτάκια της Έρης. Έγιναν πολύ ωραία και σας τα συνιστώ[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΈνα κάπως διαφορετικό σταφιδόψωμο ή σταφιδοκέικ που όταν παγώνει στο ψυγείο για μια ημέρα γίνεται ακόμη πιο αρωματικό και με ιδιαίτερη υφή. Ήταν μια γρήγορη[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΤα περισσεύματα θέλουν "κανάκεμα" και λίγη "καπατσωσύνη" για να γίνουνε φαγάκι. Οι παλιές νοικοκυρές το είχαν αναγάγει σε τέχνη αυτό, μεγαλώνοντας πολυπληθείς[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΜε αφορμή τα μελιτζανομπουρεκάκια της αγαπητής Αχτίδας , και επειδή οι δυνάμεις μου μάλλον άρχισαν να επιστρέφουν μετά τα πρόσφατα κρυολογήματα, χθες μπήκα για[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΗ φιλή Κική στην Μικρή της Κουζίνα έγραψε την ιστορία της για την Κολοκυθόπιτα με ανοιγμένο στο χεράκι φύλλο που τόσο την έχει συνδυάσει με τις κατά καιρούς[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΣτο "ξέσπασμα" των περασμένων ημερών ήταν μια ακόμη συνταγή για ψωμάκι. Τώρα εσείς θέλετε να το πείτε: Focaccia, Tsiapata ή απλώς Λαγάνα επί το ελληνικότερο,[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΚάποιες γεύσεις μπορεί να σου "καθίσουν" στο μυαλό σε ώρα δύσκολη και να μην φεύγουν από κει με τίποτε. Μιλάμε δηλαδή για "κόλλημα" και μεγάλη "πετριά" :-))[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΜε αφορμή συνταγή της αγαπητής Βαγγελιώς Κασσαπάκη, που δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Γευσιγνώστης, αλλά και το post που υπάρχει στο blog[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΈνα από τα πιο διάσημα τυριά της πατρίδας μας είναι το κασέρι, και νομίζω πως αν βρεις ένα καλό κασέρι, μπορείς να δημιουργήσεις εξαιρετικά πράγματα, πέρα από[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΜε αφορμή και έμπνευση από την ανάρτηση της συν-μπλόκερ Μαρία Μπέικα , για το αγαπημένο τυρόψωμο του γιόκα της (όπως καλά μάλλον κατάλαβα από τα όσα διάβασα)[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΠριν λίγες ημέρες κάτι όμορφες και άκρως ζουμπουρλούδικες τυρόπιτες φιγουράριζαν στο blog της συνμπλόκερ Μαρίας Μπέικα. Μια ανάρτηση που είχε σαν σκοπό και[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΗ γλυκιά ταχινόπιτα τούτες της μέρες της Σαρακοστής έχει την τιμητική της και όσοι δεν έχετε φτιάξει, θα έλεγα πως χάνετε μια πολύ ωραία και συναρπαστική[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΘα μπορούσαμε να τα πούμε Scons , αλλά δεν έχουν βούτυρο όπως οι κλασσικές συνταγές Αγγλικής προελεύσεως για τα ψωμάκια αυτά, ενώ η γλύκα τους προέρχεται[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.gr