Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 47 συνταγές
Υπάρχουν μερικά γλυκά που αποκτούν μυθική υπόσταση για οικογένεια και φίλους. Η προετοιμασία και το σερβίρισμά τους προάγει την συγκέντρωση σε ειδική[...]
Πηγή: bostanistas.grΥπέροχα κουλουράκια λαδιού με πετιμέζι «νέας εσοδείας»! Η συνταγή είναι από τετράδιο αγαπημένης και εξαιρετικής μαγείρισσας που δεν είναι πια μαζί[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ λέξη τουρσί ( torsh =ξινό) είναι Περσικής προελεύσεως και σημαίνει τα διατηρημένα μέσα σε άλμη λαχανικά. Το τουρσί είναι ένα πολύ αγαπημένο ορεκτικό σε όλες[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΗ λέξη τουρσί ( torsh =ξινό) είναι Περσικής προελεύσεως και σημαίνει τα διατηρημένα μέσα σε άλμη λαχανικά. Το τουρσί είναι ένα πολύ αγαπημένο ορεκτικό σε όλες[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΑγαπημένη μου μπλογκογειτονιά, αναγνώστες, σχολιαστές και φίλοι με ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τις επισκέψεις σας και την αγάπη σας, σας εύχομαι να περάσετε τις[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΠριν να πούμε για τις σαρικόπιτες, ας δούμε λίγα πράγματα για το στοιχείο εκείνο της κρητικής φορεσιάς από το οποίο πήραν το όνομά τους. Επί τουρκοκρατίας οι[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr16 Οκτωβρίου. Παγκόσμια μέρα του ψωμιού! Αλήθεια πόσοι το στερούνται σ’ όλο τον κόσμο; Αυτά τα επετειακά και οι παγκόσμιες μέρες , μου προκαλούν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠροσοχή! Ακολουθεί ποστ διπλοσέντονο. Μπορεί να είναι πολύυυυ μεγάλο, αλλά έχει πολύ ωραίες πληροφορίς που αξίζει να τις διαβάσετε και μου τις έστειλε η φίλη[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΓιατί σου ακούεται περίεργο δηλαδή; Η μηλόπιττα εν καλύττερη; Τι έχει να ζηλέψει από την σταφυλόπιττα μου; Τίποτε, να σου πω εγώ, που εδοκίμασα τζιαι που τις[...]
Πηγή: istomageiremata.blogspot.grΗ μητέρα μου σε νεαρή ηλικία, έφυγε από το χωριό και ήρθε στην Αθήνα για να μάθει ράψιμο. Έπιασε δουλειά σε έναν ονομαστό οίκο ραπτικής ( της κυρίας Έλλης )[...]
Πηγή: oinomagirion.blogspot.grΓλυκιά πίτα από τον Στέλιο Παρλιάρο!! Τι χρειαζόμαστε: Για τη ζύμη: 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμη για τη φόρμα 80 γρ. βούτυρο αγελάδος[...]
Πηγή: cookpad.com/grΜελωμένο-γλυκό ψωμάκι που γίνεται και μια πολύ όμορφη ζουμερή τάρτα!!!!!΄Οπως λέει και η Αργυρώ μοιάζει με πίτα σιροπιασμένη. Τι χρειαζόμαστε: Για τη ζύμη: 500[...]
Πηγή: cookpad.com/grΕύκολη και χορταστική παραδοσιακή πίτα από την Καστανιά, Προυσού Ευρυτανίας. Ένα απόγευμα, το καλοκαίρι, η κυρά Γιαννούλα μου έφερε ένα τσαμπί σταφύλι και με[...]
Πηγή: cookpad.com/grΠανέυκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη!!! Τι χρειαζόμαστε: 1 ποτήρι ελαιόλαδο 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι 1 ποτήρι σταφίδες 1 φακελάκι μπέικιν 250 γρ. ζάχαρη 3-4[...]
Πηγή: cookpad.com/grΜια τάρτα είναι ιδανική για πάρτυ, για ένα γεύμα με φίλους, για να την πάρουμε σε μια εκδρομή αλλά σίγουρα και ένα τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ μας. Το[...]
Πηγή: kopiaste.infoΥλικά: 1 κιλό χόρτα γιαχνερά *και λίγες τσουκνίδες 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1/2 ποτήρι λάδι αλάτι, πιπέρι, δυόσμο Για το φύλλο: 1/2 κιλό αλεύρι 1 ποτήρι νερό 4[...]
Πηγή: xortosyntages.blogspot.gr…και της γρηγοράδας! Χειμωνιάτικος καιρός, εποχή για σταφίδες. Και μάλιστα κρητικές σταφίδες που πρόσφατα απέκτησαν όπως διαβάζω εδώ τον τίτλο ΠΓΕ[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑν, για τους λάτρεις του φαγητού, η πλέον αγχολυτική ασχολία είναι η αναζήτηση νέων λαχταριστών συνταγών και η ανυπόμονη δοκιμή τους, αμέσως επόμενη έρχεται η[...]
Πηγή: bostanistas.gr