Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 31 συνταγές
Από τότε που ανακάλυψα το φαγόπυρο, θα ήθελα αν μπορούσα να το βάλω σε όλα τα σπίτια. Από που να αρχίσω; Από τον χαμηλό γλυκαιμικό του δείκτη που κάνει αυτήν[...]
Πηγή: eisygian.blogspot.grΤο φαγόπυρο ή αλλιώς μαύρο σιτάρι είναι ένα ψευδοδημητριακό οι σπόροι του οποίου μοιάζουν με τους σπόρους των σιτηρών. Οι σπόροι του είναι μικροί, τριγωνικοί[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΗ μπομπότα, η θρεψίνη, το ζαχαρόψωμο και άλλα τρόφιμα «των φτωχών» που χόρταιναν τους Έλληνες τον περασμένο αιώνα. Η μπομπότα Γνωστή και ως το ψωμί ή[...]
Πηγή: frapedoypoli.blogspot.gr/search/label/ΣυνταγέςΔύο βδομάδες μας χωρίζουν από το Πάσχα και αρκετοί από σας αποφάσισαν να ξεκινήσουν τώρα τη νηστεία. Μάθετε λοιπόν γι’ αυτή και εφαρμόστε την σωστά και[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΓια το προζύμι (Biga) 320 γρ. αλεύρι σκληρό για ψωμί ή Ολικής ή Σίκαλης 200 γρ. νερό 3,5 γρ. ή μισό φακελάκι ξηρή μαγιά ή το μισό από μια συσκευασία φρέσκιας[...]
Πηγή: cookpad.com/grΓια τους ιστορικούς του φαγητού το σιτάρι τοποθετείται στο 8.000 π.Χ., οι τορτίγιες στο 6.000 π.Χ. και η ανακάλυψη του ψωμιού γύρω στο 4.000-3.500 π.Χ., μια[...]
Πηγή: pandespani.comΑν βρίσκεστε στη Ρόδο, τότε αξίζει να πάρετε ένα απο τα καραβάκια που πηγαίνουν μονοήμερες εκδρομές στην Τουρκία. Προσοχή πάρτε ένα σακ σακβουαγιάζ μαζί σας[...]
Πηγή: toimerologiomiasmamas.blogspot.grΥΓΡΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ (υ.φυ.προζ.) : ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Αφού είδαμε ( εδώ ) πως φτιάχνουμε το υγρό φυσικό προζύμι ( υ.φυ.προζ. ), ας πάμε να δούμε πως πρέπει να[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΥλικά Υλικά για 2 καρβελάκια ξηρή μαγιά: 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη: 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι από σιτάρι (δυνατό): 700 γρ. βούτυρο: 35 γρ.[...]
Πηγή: icookgreek.comΥλικά Υλικά για 2 καρβελάκια ξηρή μαγιά: 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη: 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι από σιτάρι (δυνατό): 700 γρ. βούτυρο: 35 γρ.[...]
Πηγή: icookgreek.comΛατρεύετε την πίτα, όπως εγώ; Διαβάστε τότε τις παρακάτω πληροφορίες που δεν είναι μόνον ενδιαφέρουσες αλλά και χρήσιμες. Η πίτα είναι ένα έδεσμα γνωστό από[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΌποιος έχει ταξιδέψει στη Σάμο, γνωρίζει πως πέρα από τα αμέτρητα, πανέμορφα ακρογιάλια με τις πεντακάθαρες θάλασσες και τις εκπληκτικές αμμουδιές, το[...]
Πηγή: oinomagirion.blogspot.grπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 05 Καλοκαίρι 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΚαθαρά Δευτέρα προ των πυλών και το πρώτο που έρχεται στο μυαλό είναι η σπιτική, μυρωδάτη λαγάνα! Υλικά για 2 λαγάνες: 500 γρ αλεύρι από σκληρό σιτάρι 1[...]
Πηγή: bettyscuisine.blogspot.gr680 γρ. αλεύρι άσπρο 2 κουταλάκια μαγιά 1 κουταλάκι ζάχαρη 250 ml γάλα 1 κουταλάκι αλάτι 40 γρ. αλεύρι σιταριού 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο 40 γρ. βούτυρο 1[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΣΟΥΒΛΑΚΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ Αφράτες πιτούλες για σουβλάκι και όχι μόνον! Με το φυσικό προζύμι μπορούν να διατηρηθούν 2-3 ημέρες και το μόνο που θέλουν[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.gr