Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 36 συνταγές
Σε ελάχιστο χρόνο! Δεν μου αρέσει να αλλοιώνω τις αυθεντικές ονομασίες των διαφόρων εδεσμάτων. Το σημερινό κοτόπουλο δεν είναι βέβαια γύρος. Τον λέμε όμως[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ δική μου «ξυπόλυτη» πίτα! Οι τεμπελόπιτες κατά τη γνώμη μου δεν είναι πίτες απαιτήσεων, είναι όμως μια λύση της στιγμής αν έχουμε περισσεύματα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑπάκι ή καπνιστή μπριζόλα ή σύγλινο με μυρωδιές ! Λίγες οι βροχές φέτος στα μέρη μας κι ο κόσμος έχει απογοητευτεί . Φοβούνται πώς ούτε του χρόνου θα έχουμε[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα πιάτο γεμάτο Ω-3! Άλλη μια σύντομη ανάρτηση αφού ο φόρτος εργασίας που σας περιέγραφα πριν λίγες μέρες δεν λέει να υποχωρήσει. Μπορεί η συνταγή να είναι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑφράτες και νόστιμες! Πριν από αρκετό καιρό σε μια περιήγησή μου στο internet , είδα μια ενδιαφέρουσα ταξινόμηση συνταγών σε κάποιο site : “της[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠίτα εποχής με κρητικά (και όχι μόνο) τυριά! Χθες η λαϊκή της περιοχής μας ήταν γεμάτη πράσα. Το τέλος του Σεπτέμβρη το έχει αυτό το καλό. Ενώ δεν έχουν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠριν να πούμε για τις σαρικόπιτες, ας δούμε λίγα πράγματα για το στοιχείο εκείνο της κρητικής φορεσιάς από το οποίο πήραν το όνομά τους. Επί τουρκοκρατίας οι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠαραδοσιακή της Κρήτης δεν τη λες! Επειδή όμως τα υλικά της είναι όλα ντόπια, έχει νομίζω τη θέση της στο blog! Τι κάνει κανείς όταν έχει λίγα απ’ όλα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕσπερίδα για την κρητική διατροφή οργανώθηκε από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου, την περασμένη Παρασκευή 29 Ιουλίου, στα πλαίσια της[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι χειρομυλόπιτες είναι ένα αρτοσκεύασμα του παρελθόντος μας. Με στάρι αλεσμένο στο χειρόμυλο, εξ ου και το όνομά τους, και προζύμι ήταν η λαχτάρα του[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα πολύχρωμο, νόστιμο και οικονομικό πιάτο! Πολλές φορές με τα αυγά που περίσσευαν το Πάσχα, φτιάχναμε στο σπίτι μας "αυγά τυλιγμένα με κιμά". Στην ουσία[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕίπα σήμερα να ανοίξω το κεφάλαιο «προζύμι». Μεγάλο κεφάλαιο και μπορεί να βαρεθείτε όσο το διαβάζετε … Αφορμή είναι το ανάπιασμα (ανέπιασμα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαι ζύμη ελαιολάδου βέβαια! Τι κάνουμε αν τα υλικά μας είναι λιγότερα από τα απαιτούμενα για κλασικές μυζηθρόπιτες, αν βαριόμαστε να ανοίξουμε φυλλαράκια, αν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι μέρες του Δωδεκαήμερου σε όλη την Ελλάδα χαρακτηρίζονται γαστρονομικά από ιδιαίτερα πιάτα , γιορταστικά και πλούσια. Κάθε τόπος έχει τις δικές του[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜε το πιο αγαπημένο αρωματικό χορταράκι της εποχής! Παρόλο που οι μαραθόπιτες θεωρείται ότι είναι κυρίως χανιώτικες πίτες, τις φτιάχνουμε σε όλη την Κρήτη.[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΝηστίσιμα αφράτα ψωμάκια με ελάχιστο κόπο! Τα ελιόψωμα, οι ελιόπιτες και όλα τα συναφή είναι πολύ συνηθισμένα σε εποχές νηστείας . Αγαπημένες γεύσεις αν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤυρινή η τρέχουσα εβδομάδα και οι μυζηθρόπιτες έχουν την τιμητική τους στις κρητικές κουζίνες. Με ξινή ή με γλυκιά μυζήθρα, με μέλι ή με αχνοζάχαρη σε πολλές[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚατά τους ιστορικούς της γαστρονομίας η τάρτα είναι η εξέλιξη της πίτας. Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι συνήθιζαν να βάζουν πάνω σε ένα κομμάτι ζύμης διάφορα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜια πρωτότυπη τεχνική με θαυμάσια αποτελέσματα! Τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια στο γραφείο μας κατά γενική ομολογία είναι εκείνα της Μ. Όσες φορές μας τα έχει[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο ίδιο νόστιμα στο τηγάνι ή στο φούρνο! Βιαστικές αναρτήσεις, αναπάντητα σχόλια, αδιάβαστα emails , βιαστικά περάσματα από φιλικά blogs χωρίς σχολιασμούς,[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr…σε κρητική έκδοση! Επειδή εκτός από τα γλυκά τυροπιτάκια πολύ μας αρέσουν και τα αλμυρά, επειδή μια από τις πρόσφατες συνταγές με τυρί που εμφανίστηκαν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤόσο λίγα, τόσο πολλά! Έχετε δοκιμάσει φρεσκοφρυγανισμένο ψωμάκι με καλό ελαιόλαδο (κατά προτίμηση αγγουρόλαδο ή αγουρέλαιο όπως το λένε πιο επίσημα) , χοντρό[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠικάντικη και καλοκαιρινή! Οι προνοητικοί που κράτησαν πολλά «πιτόχορτα» όπως λέμε τα αρωματικά αγριόχορτα για πίτες στις καταψύξεις τους, φτιάχνουν[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr