τουρτα καραμελα με ζαχαρουχο | κουλουρακια πασχαλινα βεφα | mojito cocktail συνταγη | σως για σιζαρ σαλατα | γλυκο με ροδακινο | κερασοπιτα συνταγες της παρεας | φασολια μαυροματικα γιαχνι
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Πιτες, φυλλα, ζυμες χωρις φασολια

Βρέθηκαν 46 συνταγές

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ...

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ


Ζυμώνω το ψωμί του σπιτιού μου

Πώς γίνεται να έχουμε ζυμωτό ψωμί, φρέσκο κι αχνιστό, κάθε μέρα; Κατά τη γνώμη και την εμπειρία μου, πανεύκολα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μου, παρακαλώ:[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Θεσσαλικό ψωμί με προζύμι

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του ξενώνα στην Τσαγκαράδα η προσπάθειά μας ήταν να προσφέρουμε στους καλεσμένους μας ένα αξιομνημόνευτο πρωινό με προϊόντα[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Νόστιμα νηστίσιμα Ι: πικάντικη κολοκυθοσαλάτα

Η έννοια της νηστείας, δηλαδή η αποχή από ορισμένες τροφές σαν ένδειξη σεβασμού προς κάποια ανώτερη δύναμη, είναι παλιά όσο και ο άνθρωπος και δεν επινοήθηκε[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Στρόμπολι, το ψωμί ηφαίστειο

Λοιπόν, ανακάλυψα γιατί δεν πολυσυμπαθώ το ψωμί: μου φαίνεται μονότονο, όλες οι μπουκιές ίδιες, γι’ αυτό σχεδόν ασυνείδητα διαλέγω πάντοτε ελιόψωμα,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Η επέλαση του τυριού πάνω στο ψωμί

Στα τυριά οι Γάλλοι έχουν το όνομα, έχουν τη χάρη, έχουν και έναν σωρό τρόπους να τα χαίρονται. Από τους πιο ευρηματικούς και οικονομικούς το fromage fort,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Το καλοκαίρι στο ψωμί

Τα καλοκαίρια των ονείρων μου, μετά την αφύπνιση και τους απανωτούς πρωινούς καφέδες (άλλον έναν, άλλον έναν) αρχίζει ένα αραιό κουβεντολόι. Οι βουτιές είναι[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μπακαλιάρος: αντί για κροκέτες - στη σχάρα!

Αν θέλετε να αποφύγετε τις τηγανητές μπακαλιαροκροκέτες, ανακατώστε το μπακαλιάρο με φρέσκο κρεμμυδάκι, σκόρδο και μυρωδικά, για να κάνετε κεφτέδες στη σχάρα,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ζυμώνω το  ψωμί του σπιτιού μου

Πώς γίνεται να έχουμε ζυμωτό ψωμί, φρέσκο κι αχνιστό, κάθε μέρα; κατά τη γνώμη και την εμπειρία μου, πανεύκολα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μου, παρακαλώ:[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ιδιαίτερο ψωμί - δώρο Θεού

Απόγευμα στη δουλειά. Προσπαθώ να μαζέψω το μυαλό μου και να φύγω. Η αλήθεια είναι πως πάντα κάτι βρίσκω και μένω πίσω. Καθώς σκέφτομαι διάφορα χτυπάει το[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κατάμαυρο ψωμί - ξεχωριστό

Είναι ψωμί με ιδιαίτερη γεύση και άρωμα. Σας συνιστώ να το απολαύσετε με λευκά μαλακά τυριά, με καπνιστό σολομό αλλά και για πρωινό, με βούτυρο και μαρμελάδα.[...]

Πηγή: bostanistas.gr
H πίτα του τρύγου

Υπάρχουν μερικά γλυκά που αποκτούν μυθική υπόσταση για οικογένεια και φίλους. Η προετοιμασία και το σερβίρισμά τους προάγει την συγκέντρωση σε ειδική[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Γιορτινά: φυσαλίδες και γλυκό ψωμί

Ας αφεθούμε στη συνάντηση του διαφορετικού των δύο άκρων, ενός κρασιού από την καρδιά της Πελοποννήσου και μιας λιχουδιάς από τα βορειοανατολικά της Γαλλίας,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Πίτα σουλιώτισσα με προβατίνα

Η μόδα της γλυκιάς βασιλόπιτας με την μορφή που την ξέρουμε σήμερα στα χωριά της Ηπείρου ήρθε την δεκαετία του ᾽80. Το έθιμο όμως της πρωτοχρονιάτικης πίτας[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Τυροπιτάρι

(photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα) Το τυρόψωμο ή ψωμοτύρι είναι το πιο απλό, καθημερινό και αγαπημένο μας φαγητό, όμως ετούτο εδώ στο τηγάνι με κασέρι και γραβιέρα[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ψωμί με μέλι και καρύδια, της Ανεράδας

Εξαιρετικά νόστιμο, θρεπτικό και υγιεινό, χάρη στα καρύδια που περιέχει, είναι το ψωμί που αγαπάνε ιδιαίτερα οι φίλοι του ξενώνα μας στο Μεγάλο Χωριό[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Η αποδόμηση της κολοκυθόπιτας

Την περασμένη Κυριακή γύρισα πρωί πρωί από τον λαχανόκηπο μ’ ένα καλάθι φρεσκοκομμένα κολοκυθάκια. Εδώ θα κάνω μια εξομολόγηση: δεν αγαπώ τα βραστά[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ελιόπιτες ρολά, οι αρβανίτικες

Τούτες οι ελιόπιτες - ρολά είναι διασκευή της Βαλής Μανουηλίδη από αρβανίτικη συνταγή. Ό,τι πρέπει για μεζέ, αφράτες, χωρίς όμως να θυμίζουν ψωμί,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Το σκορδόψωμο της επόμενης μέρας

Δεν πετάμε τίποτα - τούτο πλέον το μάθαμε καλά. Τρία χρόνια τώρα οι bostanistas έχουν αποδείξει πως στην κουζίνα τίποτα δεν περισσεύει, ακόμα και όσα[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Τυρόψωμο ποτισμένο με λευκό κρασί

Είναι μια ωραία πρόταση για πρώτο πιάτο αλλά και ένα ελαφρύ πλήρες γεύμα όταν συνοδεύεται με μια πλούσια πράσινη σαλάτα. Το χειμώνα με αυτό το τυροψωμάκι[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Τηγανόψωμα, η κορυφαία των λιχουδιών

Αν βάλει κάποιος τα τηγανόψωμα που έχω φάει στη ζωή μου σε μια σειρά, θα φτάσει χαλαρά από Αθήνα Θεσσαλονίκη! Μέχρι να πεθάνω δε, υπολογίζω να έχω φάει και τα[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ασπρο-μαύρο, ψωμί για αρχάριους με μπύρα

Μετά από μια μπαγκέτα-λάστιχο (κατεψυγμένη να υποθέσω) που με κεράσανε σε κάποιο σπίτι, θυμήθηκα αυτό το απλό, απλούστατο ψωμί που γίνεται στο πι και φι. Δεν[...]

Πηγή: bostanistas.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy