Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 67 συνταγές
16 Οκτωβρίου. Παγκόσμια μέρα του ψωμιού! Αλήθεια πόσοι το στερούνται σ’ όλο τον κόσμο; Αυτά τα επετειακά και οι παγκόσμιες μέρες , μου προκαλούν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜηλόπιτα με άρωμα πορτοκαλιού!!!! Η μηλόπιτα αυτή είναι η αγαπημένη μας! Την έχω φτιάξει και ξαναφτιάξει, και ποτέ δεν την βαριόμαστε. Με χειροποίητη ζύμη και[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΈνα πολύχρωμο " tutti frutti" γλύκισμα με τα απομεινάρια της φρουτιέρας! Η αρχική ιδέα ήταν από τη γνωστή αναποδογυρισμένη μηλόπιτα που φτιάχνουμε όλες μας το[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜε τα χρυσά μήλα του Οκτώβρη! Έχετε ακούσει την παροιμία «όλοι ξανοίγουν το σεισμό κι ο μαραγκός γυναίκα»; Την λένε άραγε –έστω με άλλα λόγια-[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαλή σας μέρα! Για σήμερα μια ξεχωριστή ανάρτηση... μιαν ανάρτηση με συσχετισμό ενός κλασσικού έργου του Άντον Τσέχωφ κι ενός γλυκού του Στ. Παρλιάρου με δική[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΗ σημερινή συνταγή είναι από το τετράδιο της γιαγιάς μου και ήταν τα αγαπημένα της παξιμαδάκια. Είναι φίνα , αφράτα και γλυκά, θυμίζουν τα ιταλικά biscotti ,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠραγματικά το κορν φλάουρ κάνει τη διάφορα!Αν τις φτιάξετε θα δείτε ότι είναι ίδιες με αυτές που κάνουν στα μαγαζιά!Υπέροχη συνταγή πανεύκολη και πεντανοστιμη![...]
Πηγή: daddycool2403.blogspot.grΝα σας κεράσω και φέτος για τα γενέθλια μου ένα νηστίσιμο γλυκό μιας και το έχει η μοίρα τα γενέθλια μου εδώ και xx χρόνια να είναι σχεδόν πάντα μέσα στη[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΥπέροχο σνακ απ'το οποίο κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα κομμάτι δυστυχώς. θα έλεγα οι πογκάτσες είναι ένα απ'τα πάθη των Ούγγρων. Τι χρειαζόμαστε:[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά (για ένα στρογγυλό ταψάκι διαμ.23cm) Για την επικάλυψη 70γρ.ανάλατο βούτυρο 140 γρ καστανή ζάχαρη φρέσκα βύσσινα 2 ½-3 φλιτζάνια (ή 1 βάζο κομπόστα[...]
Πηγή: greekmasa.grΠολύ νόστιμα, αφράτα και ελαφριά στη γεύση κουλουράκια λαδιού. Τι χρειαζόμαστε: 3 φλ. ελαιόλαδο 2 φλ. ζάχαρη 1/2 φλ. κανελόζουμο 1/2 φλ. φρέσκο χυμό[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤι ζητάνε φίλοι και συγγενείς να τους κρατάμε από την Κρήτη όταν ανεβαίνουμε στην πάνω Ελλάδα; Από μια πρόχειρη στατιστική, 9 στις 10 φορές ανάμεσα στα άλλα[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr…και της γρηγοράδας! Χειμωνιάτικος καιρός, εποχή για σταφίδες. Και μάλιστα κρητικές σταφίδες που πρόσφατα απέκτησαν όπως διαβάζω εδώ τον τίτλο ΠΓΕ[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα νηστίσιμο ραβανί! Η εβδομάδα της νηστείας από αύριο. Ακόμη και όσοι δεν νηστεύουν την υπόλοιπη Σαρακοστή την Μεγάλη εβδομάδα κόβουν τουλάχιστον το κρέας.[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΥλικά (Σερβίρει 12 ) Για την κρέμα κάστανου 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 1250 γρ. γάλα φρέσκο 100 γρ. ζάχαρη 120 γρ. βούτυρο σε κύβους και 100 γρ. βούτυρο λιωμένο[...]
Πηγή: sidages.gr