Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 75 συνταγές
Για το κουρκούτι (ταψί 35x30 εκ.): 400 γρ. καλαμποκίσιο αλεύρι 100 ml λάδι 1 αυγό 1 ποτήρι ξυνόγαλο (αριάνι) ή 3 κ.σ. γιαούρτι διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό 1/2[...]
Πηγή: cooktherapy.grΗ μπακαλιαρόπιτα, φτιάχνεται κυριώς στα Επτάνησα, καθώς και στα παράλια της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας. Ανάλογα με την περιοχή, η συνταγή διαφέρει,[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΗ έννοια της νηστείας, δηλαδή η αποχή από ορισμένες τροφές σαν ένδειξη σεβασμού προς κάποια ανώτερη δύναμη, είναι παλιά όσο και ο άνθρωπος και δεν επινοήθηκε[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίναι της εποχής τώρα οι κολοκύθες και τις βλέπεις να κρέμονται από πολλές πέργολες σαν τεράστια κίτρινα αχλάδια. Αυτή την ποικιλία (Curcubita maxima) την[...]
Πηγή: bostanistas.grΈχουμε συνηθίσει να τρώμε τον μπακαλιάρο κυρίως του Ευαγγελισμού, επίσης έχουμε συνηθίσει να τον τρώμε κυρίως τηγανητό. Ας ανοιχτούμε λίγο και στα ως προς τα[...]
Πηγή: bostanistas.grΠίτα εποχής με κρητικά (και όχι μόνο) τυριά! Χθες η λαϊκή της περιοχής μας ήταν γεμάτη πράσα. Το τέλος του Σεπτέμβρη το έχει αυτό το καλό. Ενώ δεν έχουν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗρθε η ώρα της! Απίστευτης νοστιμιάς πιτούλα, κατεξοχήν Αποκριάτικο, από τα πιο παραδοσιακά φαγάκια στην Κεφαλονιά (μαζί με την κρεατόπιτα, την χταποδόπιτα[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΜια παραδοσιακή πίτα της Νάξου, που συνήθιζαν να την φτιάχνουν τέτοια εποχή, μετά την κρεατοφαγία του Πάσχα. Γίνεται πολύ μυρωδάτη και ελαφριά, το δε φύλλο[...]
Πηγή: bettyscuisine.blogspot.grΤώρα θα ρωτήσετε γιατί επαναλαμβάνω παλαιότερη συνταγή... Ηθικός αυτουργός η Λίλα , που μας προέτρεψε, πολύ σωστά και προς τιμήν της, χρονιάρες μέρες να[...]
Πηγή: bettyscuisine.blogspot.grΜιας και έκαναν την εμφάνιση τους στη αγορά τα κολοκυθάκια σε μεγάλες ποσότητες και σε προσιτή τιμή, που όλο θα πέφτει από εδώ και πέρα, σκέφτηκα να σας[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΑυτή η πιτούλα είναι απίστευτη!!!! Την είχα στο μυαλό μου εδώ και καιρό και ήθελα να τη σκαρώσω μόλις έπεφτε λίγο η τιμή της αγκινάρας αλλά τελικά δεν άντεξα[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΝτομάτες και ντοματίνια έχω χρησιμοποιήσει σε πολλές εκδοχές τάρτας, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να σας δείξω μια ντοματόπιτα για την οποία στάθηκαν αφορμή κάτι[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΥλικά Μάραθο 2 φλιτζάνια του τσαγιού ψιλοκομμένα τα τρυφερά κλωνάρια Βλήτα 200 γρ Κολοκυθάκια 3 τεμ Κρεμμύδια ξερά 2 τεμ Σκόρδα 2 σκελίδες Ντομάτες φρέσκιες 2[...]
Πηγή: chefoulis.grΚατά τους ιστορικούς της γαστρονομίας η τάρτα είναι η εξέλιξη της πίτας. Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι συνήθιζαν να βάζουν πάνω σε ένα κομμάτι ζύμης διάφορα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣτην ομάδα μας σ υνταγες για παιδια που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα[...]
Πηγή: daddycool2403.blogspot.gr