Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 40 συνταγές
υλικά γιά 6 άτομα (σαν πρώτο πιάτο) 2 φλ.τσ. κριθαράκι χοντρό 4 μέτρια κολοκυθάκια (αν υπάρχουν οι ανθοί, τους κρατάμε) 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΛιγκουίνι με βελουτέ σαμπάνιας, μικρά φρέσκα καλαμάρια και χαβιάρι sevruga: Eστιατόριο Grand Balcon / St George Lycabettus, σεφ Marc Enderborg. Υλικά (για 4[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 1,7-1,8 κ. αλεύρι 1 λίτρο νερό 3 γρ. νωπή μαγιά μπίρας (ή 1γρ. ξερή) 50 γρ. αλάτι Εκτέλεση Διαλύουμε καλά το αλάτι στο νερό και κατόπιν προσθέτουμε[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 200 γρ. φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο σε πλατιές λωρίδες 3 μέτρια κολοκυθάκια πολύ φρέσκα και σφιχτά ⅓ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 2[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiYλικά Σκορπίνα, χριστόψαρο, γαρίδες, καβούρια και άλλα ψάρια ή θαλασσινά για την ψαρόσουπα Διάφορα λαχανικά κομμένα σε κυβάκια (mirepoix) Ραβιόλια σπιτικά,[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο 500 γρ. μελιτζάνες φλάσκες 200 γρ. πεκορίνο τριμμένο 2 κρόκοι αβγών χτυπημένοι 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 100 γρ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 4 κορυφές μπρόκολου κομμένες σε μπουκιές 120 γρ. φρέσκια σουπιά καθαρισμένη Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 4 κ.γλ. βούτυρο 1 σκελίδα σκόρδο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 500 γρ. ζυμαρικό κοχύλι 300 γρ. κολοκυθάκια σε κύβους 2 εκ. 300 γρ. γαριδούλες βρασμένες χωρίς το κέλυφος 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί 1 σκελίδα σκόρδο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά για 4 μερίδες 500 γρ. μύδια ψίχα 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένη ντομάτα 2 κουτ. σούπας κάππαρη[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥΛΙΚΑ ΛΑΖΑΝΙΑ Ένα μάτσο κρεμμυδάκια ½ κονσέρβα 30 γρ. αντσούγιες σε λάδι 6 σκελίδες σκόρδο 700 γρ. σπαράγγια 500 γρ. μπιζέλια, κατεψυγμένα 300 γρ. κουκιά,[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΣυνταγή από την Αγγέλα Τσίτουρα. Υλικά 1 κιλό ντομάτες (ώριμες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες) 1/2 κιλό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 2 φλιτζ. τσαγιού βασιλικός[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 1/2 κ. αλεύρι σκληρό 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 φλ.τσ. νερό 1/2 κ.γ. αλάτι αλεύρι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα ξερός ανθότυρος τριμμένος παρασκευή Αναμειγνύουμε[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΛιγκουίνι με μενταγιόν αστακού και φύλλο παρμεζάνας με ροζ πιπέρι: Eστιατόριο Red/«Αθnvαΐς», σεφ Γιάννης Τζελέπης. Υλικά (για 4 άτομα) 2 αστακοί 500 γρ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά για 4- 6 άτομα 1 κόκορας 1 ½ – 2 κιλά περίπου ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα 2[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 1 κ. αλεύρι σκληρό 600 ml νερό -περίπου 1 κ.γ. κοφτό αλάτι για το σερβίρισμα 3 μεγάλα κρεμμύδια 3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο 400 γρ. σιτάκα Κάσου* αλάτι,[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΕκτός από την classic ναπολιτάνα, πολύ δημοφιλής είναι και η pizza Bianca, χωρίς ντομάτα, με συνδυασμό τριών cult ιταλικών υλικών. Υλικά 1 αφράτη ζύμη πίτσας[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά για 4 άτομα 400 γρ. κοντά ζυμαρικά (φουζίλι, πένες, φιογκάκια κ.λ.) 1 μέτρια μαραθόριζα (φινόκιο) 2 πιπεριές (κατά προτίμηση κίτρινη και πορτοκαλιά) 3[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΜία σύνθεση που προφέρει τη λέξη «πίτσα» με τέλεια γαλλική προφορά, από πρώτες ύλες που φορούν περήφανα τον μπερέ a la francaise. Υλικά 1 αφράτη ζύμη πίτσας[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiMαρινάδα για μια bavette d’aloyau, ψημένη στη σχάρα saignante: Ιδιαίτερα η μπαβέτ είναι ένα πιο σκληρό αλλά γευστικό κομμάτι κρέας, που ζητάει τόσο το[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 500 γρ. κριθαράκι χονδρό 12 τοματίνια 1/2 φλ.τσ. λιαστή ντομάτα από βάζο σε ελαιόλαδο, ψιλοκομμένη 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη 1 μεγάλο κρεμμύδι,[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: Μέτριος Μερίδες: 4-6 • 1 κιλό λαζάνια • 3 μελιτζάνες «τσακώνικες»[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥπάρχουν άπειρες συνταγές όπου μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει το αυγοτάραχο. Η συνταγή του Λευτέρη Λαζάρου του «Βαρούλκο» –με πετιμέζι, σόγια και δάφνη–[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά για 4 άτομα ½ κιλό φρέσκα νιόκι 4-5 κ.σ. ανάλατο βούτυρο 8-10 φύλλα φρέσκου φασκόμηλου Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα Ρετζάνο Παρασκευή Βράστε τα νιόκι σε[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΜια ηλιόλουστη, μαμαδίστικη, μεσογειακή μακαρονάδα. Υλικά για 6 άτομα) 650 γρ. βίδες 1 φραντζόλα χωριάτικο ψωμί (250 γρ.), χωρίς την κόρα 1/2 φλιτζ. έξτρα[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 1 κουτί κανελόνια 1 κ. φρέσκο σπανάκι,καθαρισμένο 300 γρ. κατίκι 200 γρ. φέτα μαλακιά 4-5 κ.σ. βούτυρο μοσχοκάρυδο τριμμένο 5-6 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 600 γρ. καλαμάρια φρέσκα, καθαρισμένα και κομμένα σε πολύ λεπτές λωρίδες, σαν ταλιατέλες 50 γρ. γκουαντσάλε(guanciale) ή παντσέτα καπνιστή ψιλοκομμένη[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 600 γρ. σιδηρόδρομο μοσχαρίσιο σε λεπτές φέτες 300 γρ. κριθαράκι 3 μανιτάρια πορτομπέλο ψιλοκομμένα 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami