Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 45 συνταγές
Το κριθαράκι είναι ένα ζυμαρικό που χρησιμοποιείται πολύ στην ελληνική κουζίνα και συνήθως μπαίνει σε ένα μεγαλειώδες γιουβέτσι. Ελάτε να ελαφρύνουμε τη[...]
Πηγή: bostanistas.grΟ φίλος μου ο Αδέσποτος περνάει το καλοκαίρι του σε μια σκηνή παρόμοια με του Ροβινσώνα. Το πρωί, αξημέρωτα, ανοίγεται με το βαρκάκι του, από το μεσημέρι και[...]
Πηγή: bostanistas.grΜε κίνδυνο να χαρακτηριστώ ξενέρωτη ή πνεύμα αντιλογίας οφείλω να ομολογήσω ότι δεν τσικνίζω. Ποτέ, ουδέποτε. Και μόνο επί τω ακούσματι δε της λέξης τσίκνας,[...]
Πηγή: bostanistas.grΜετά την πασχαλινή ευωχία γύρω από τα αμνοερίφια και με το θέρος να καλπάζει ασυγκράτητο (παρά τα πρόσκαιρα ναζάκια) τα βράδια γύρω από το τραπέζι θέλουν άλλα[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο καζαντζίδειο άσμα σίγουρα βρίσκεται στο μυαλό των περισσότερων εξ ημών με το τέλος της εβδομάδας: όχι άλλα προβλήματα, όχι άλλες σκοτούρες· μόνο[...]
Πηγή: bostanistas.grΟι ταξιδιάρηδες αποδρούν: με ένα μικρό ξύλινο βαρκάκι περιπλέουν τις ακτές με τη ματιά στον ορίζοντα, πέρα. Οι ταξιδιάρηδες ονειρεύονται: στο μικρό τους[...]
Πηγή: bostanistas.grΤην ονόμασα «μακαρονάδα των Πανελλαδικών» και όχι τυχαία. Για την καλή ψυχολογία των μαθητών - το λένε όλοι οι ειδικοί - πρέπει οι μαμάδες την[...]
Πηγή: bostanistas.grΑνυπομονησία, από λαιμαργία ή από πείνα; Ή μήπως από επιθυμία να κάτσεις επιτέλους μετά από τρεχαλητό μιας ολόκληρης μέρας, έχοντας μπροστά σου μια λαχταριστή[...]
Πηγή: bostanistas.grΟι αιώνιοι έφηβοι πεινούν διαρκώς. Όχι για ό,τι κι ό,τι όμως. Έχουν αποκτήσει καλό γούστο στο φαγητό αλλά μένει άσβηστο το πάθος τους να χορτάσουν. Έχουν[...]
Πηγή: bostanistas.grΚαλοκαιράκι για τα καλά και ο Έλληνας παρόλο το «χαστούκι» της κρίσης, που έχει φάει, θα τις πάει τις διακοπές του. Όχι χλιδή βέβαια για όλους,[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ μακαρονάδα αποτελεί ένα εκ του προχείρου φαγητό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και θέλει περίσσια τέχνη στο βράσιμο των μακαρονιών, στο καλό λάδωμά[...]
Πηγή: bostanistas.grΟι κρύες και δύσκολες μέρες απαιτούν γλυκερά και κρεμώδη φαγητά, «της παρηγοριάς» (comfort foods) όπως τα αποκαλούν οι αγγλόφωνοι. Τούτη η εκδοχή[...]
Πηγή: bostanistas.grΌλοι είναι απασχολημένοι με την πανσέληνο - έχει γίνει πια το εθνικό μας αποκούμπι - αλλά κάποιος πρέπει να ετοιμάσει και το βραδινό. Από το παράθυρο της[...]
Πηγή: bostanistas.grΠροφανώς σ’ εμένα αναφέρομαι ως αργοπορημένη: εκπνέει το καλοκαίρι, τόσες και τόσες μακαρονάδες φάγαμε αλλά τρεις μήνες δεν αξιώθηκα να φτιάξω μία με[...]
Πηγή: bostanistas.grΤέλος οι πίτσες από delivery, που φτάνουν σπίτι με μουλιασμένη ή θεόξερη ζύμη, άγευστα τυριά και, τελικά, δεν αξίζουν το κόστος τους. Σάββατο έφτασε, οπότε[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα πολύ παλιά τα χρόνια (δηλαδή μόλις πριν από 30) εμφανίστηκε στο άστυ ως νεωτερισμός η εκδοχή “ριγκατόνι 4 τυριά” και σάρωσε. Στον αθηναϊκό[...]
Πηγή: bostanistas.grΝα που η ανάγκη τα 'φερε να εκτιμήσουμε την "κουζίνα πόβερα", όχι σαν τουρίστες στη χώρα της «εξωτικής φτώχειας» αλλά από τα μέσα.[...]
Πηγή: bostanistas.grΕπιστροφή στην καλή συνήθεια της Πέμπτης, πιάνω την λαχταριστή άκρη του μακαρονιού από εκεί που την άφησα την περασμένη χρονιά. Η σημερινή μακαρονάδα μοιάζει[...]
Πηγή: bostanistas.grΜια εύκολη και γευστικότατη συνταγή της Lorenza Berrini, που μπορείτε να την ετοιμάσετε μέρες πριν και να την ψήσετε την τελευταία στιγμή. Βασίζεται στο[...]
Πηγή: bostanistas.gr[photo: Νίκος Μορόπουλος] Η αρμύρα είναι ένα χορταρικό που μου αρέσει πολύ και μάλιστα όταν είναι τραγανιστή, και καταλαβαίνω τα βλασταράκια και τα[...]
Πηγή: bostanistas.grΑυτό δεν είναι συνταγή. Είναι περισσότερο μια ιδέα για το σημερινό τραπέζι, που δεν έχεις καμιά όρεξη για μαγείρεμα, τα παιδιά, όμως θα γυρίσουν από το μπάνιο[...]
Πηγή: bostanistas.grΚάθε Πέμπτη, κλείνουμε τη βραδιά με μια μακαρονάδα. Όχι πολύπλοκα πράγματα, ούτε βαριά. Τόσο ώστε να μας χορτάσει και να μας ξεκουράσει. Η ιδέα του φαγητού[...]
Πηγή: bostanistas.gr