Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 44 συνταγές
Υπέροχα κουλουράκια λαδιού με πετιμέζι «νέας εσοδείας»! Η συνταγή είναι από τετράδιο αγαπημένης και εξαιρετικής μαγείρισσας που δεν είναι πια μαζί[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο παραδοσιακό λικέρ της Σαρδηνίας και της Κορσικής σε κρητική εκδοχή! Φυτό ερωτικό η μυρτιά. Όλοι οι μύθοι της αρχαιότητας με τον έρωτα την συνδέουν. Η ίδια[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕυωδιαστό λικέρ, με κεχριμπαρένιο, διαυγές χρώμα και ελαφρύ άρωμα πικραμύγδαλου και κερασιών. Πίνοντας το, είτε ως απεριτίφ, είτε ως χωνευτικό είναι σίγουρο[...]
Πηγή: kitchenstori.esΕίναι νηστίσιμο γλυκό αλλά και σιροπιαστό.Εύκολο σχετικά και οικονομικό! Οτι πρέπει για μετά το φαγητό με ουζάκι ή μια ρακή. Υλικά 1 πακέτο φύλλο κρούστας[...]
Πηγή: glykestreles.blogspot.grΝηστίσιμα καλτσούνια Νηστίσιμα καλτσούνια σε γλυκιά έκδοση Υλικά Ζύμη: 1 κούπα ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας ρακή ή κονιάκ ½ κούπας χυμό πορτοκαλιού 1[...]
Πηγή: xaroumenos-taxidioths.blogspot.grΕτοιμάστε τα τώρα για το Πάσχα! Τα λικέρ με εσπεριδοειδή είναι τα αγαπημένα μου. Είναι ιδιαίτερα αρωματικά και γλυκόπιοτα και αποτελούν ιδανική συνοδεία για τα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕίναι κλασική συνταγή της Σαρδηνίας και ίσως ακόμα προλαβαίνετε να φτιάξετε το ασυνήθιστο αυτό χωνευτικό λικέρ για να το χαρείτε ή και για να το χαρίσετε στις[...]
Πηγή: bostanistas.grΠολλά χρόνια πίσω με πάει η σημερινή συνταγή. Στα παιδικά μου χρόνια όπου μια θεία που δεν ήταν θεία μας αλλά έτσι την φωνάζαμε και την αγαπούσαμε σαν θεία ή[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓλυκάκι κι από μένα σήμερα ! Εντάξει δεν είναι σοκολατένιο και κόκκινο και κρεμώδες, αλλά είναι κατάλληλο για όσους θεωρούν ότι πρέπει να γιορτάζουν αύριο. Τα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓια βιαστικές ή αρχάριες ... Τα μυζηθροπιτάκια είναι ένα από τα επιδόρπια με τα οποία τελειώνει πολύ συχνά ένα γεύμα στην Κρήτη. Μαζί με μια ρακή που[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤα ξινόδεντρα ανέκαθεν ήταν από τα αγαπημένα δέντρα των κρητικών. Σε κάθε αυλή με κήπο, σε κάθε περβόλι θα υπάρχουν οπωσδήποτε λεμονιές και πορτοκαλιές ! Μόνο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι λωτοί (ή λώτα) είναι φρούτα που δεν με έχουν συγκινήσει ΠΟΤΕ! Η μάνα μου τρελαινόταν. Της άρεσαν (και της αρέσουν) πολύ, ενώ εγώ δεν καταλάβαινα τι ακριβώς[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΚουλουράκια που μοιάζουν πολύ με δίπλες στη γεύση, χωρίς αυγά!! Τι χρειαζόμαστε: 1 κ. αλεύρι (περίπου) για όλες τις χρήσεις χυμό 2 πορτοκαλιών ξύσμα ενός[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά: 2 μεγάλα πορτοκάλια 2 1/2 κούπες ζάχαρη ¾ κούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο ¼ κούπας ρακή ή κονιάκ ή λικέρ της[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΕύκολα και νόστιμα, ζαχαρωμένα κουλουράκια ! Αυτά τα κουλουράκια όσο κι αν δείχνουν νεωτεριστικά, είναι παραδοσιακά της κουζίνας μας. Με απλά υλικά και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣε μέγεθος μινιατούρας, για λιγότερες τύψεις! Εκτός από τα τριανταφυλλένια νηστίσιμα ξεροτήγανα , σε πολλές περιοχές της Κρήτης φτιάχνουν ένα άλλο είδος[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr